Ομιλία για τη “Μάχη των Οχυρών”
αναρτήθηκε στις πριν από 20 ώρες από το χρήστη ΕΑΑΣ Ξάνθης
Πραγματοποιήθηκε στις 6 Απρ 2016, στην Αίθουσα της Φιλοπροόδου Ένωσης Ξάνθης (ΦΕΞ), σε συνεργασία με το Παράρτημα Ξάνθης της Ενώσεως Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού (ΕΑΑΣ), η επίκαιρη ομιλία στην 75η επέτειο ομώνυμης μάχης.
Ομιλητής ήταν ο Αντιστράτηγος ε.α. Φωτιάδης Νικόλαος, επίτιμος Υποδιοικητής του Δ΄ Σ.Στρατού, ο οποίος παρουσίασε τον ηρωϊκό – επικό αγώνα των Μαχητών των Οχυρών και επικεντρώθηκε στους Υπερασπιστές των δύο Οχυρών της Θράκης .
Η ομιλία πλαισιωνόταν με πλούσιο και αυθεντικό αρχειακό υλικό (φωτογραφίες, και VIDEO με στιγμιότυπα από τις επιχειρήσεις του Γερμανικού Στρατού, όπως και σπάνιες φωτογραφίες από το αρχείο του συμπολίτη Τάσου Τεφρωνίδη, τα οποία επιμελήθηκε με ιδιαίτερο ζήλο, ο αντιπρόεδρος του Παραρτήματος της ΕΑΑΣ Ν. Ξάνθης, Ταξίαρχος ε.α Κουτσαϊμάνης Ιωάννης.
Χαιρετισμούς απεύθυναν, ο Πρόεδρος της ΦΕΞ κ. Νικόλαος Χατζημηλιούδης και ο Πρόεδρος του Παραρτήματος της ΕΑΑΣ Ν. Ξάνθης Υποστράτηγος ε.α. Γεώργιος Γεωργιάδης, τονίζοντας τα οφέλη από την συνεχιζόμενη συνεργασία των δύο φορέων, στα θέματα της Τοπικής Ιστορίας (2η εκδήλωση στο 2016).
Την ομιλία παρακολούθησαν, ο Επίτιμος Διοικητής Δ΄ΣΣ, Στρατηγός ε.α. Αικατερίνης Δημήτριος, εκπρόσωπος του Στρατηγού Διοικητή, όπως και αντιπροσωπεία Αξιωματικών του Δ΄Σ. Στρατού, καθώς και αριθμός Ξανθιωτών που γέμισαν την αίθουσα της ΦΕΞ στο Λαογραφικό Μουσείο Ξάνθης.
Ευχαριστούμε όσους προσήλθαν.