ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΕΚΔΟΤΗ

Φέτος, η διεύθυνση του free press Αγορά … ζω Ξάνθη και της  ηλεκτρονικής εφημερίδας XanthiTimes.gr, σε μία προσπάθεια να αναδείξουν τον αγώνα του κέντρου πολιτισμού, της Π.Ε. Ξάνθης και κυρίως την προσπάθεια  των πολιτιστικών συλλόγων να κρατήσουν με νύχια και δόντια την παράδοση και την λαϊκή κουλτούρα, κόντρα στις κεντρικές πολιτικές αποφάσεις των διοικούντων εξ Αθηνών που σαν μοναδικό σκοπό έχουν να απομακρύνουν την χαρά, το κέφι και την διασκέδαση από τους Ξανθιώτες, αποφάσισε να αφιερώσει το τεύχος του Αυγούστου – Σεπτεμβρίου στις Γιορτές παλιάς πόλης.

Θα προσπαθήσει μέσα στον λίγο χρόνο που απομένει, να προβάλλει από ένα μικρό κομμάτι των δραστηριοτήτων των πολιτιστικών συλλόγων της Ξάνθης σε μία προσπάθεια να γίνει κατανοητό από τους εκπροσώπους των υπηρεσιών της Αθήνας στην πόλη μας, ότι οι πολιτιστικοί σύλλογοι δεν είναι «μαγαζιά» που οικονομάνε και άρα πρέπει να πληρώσουν φόρους, αλλά είναι η πηγή ύπαρξης του γέλιου, της χαράς και της διασκέδασης για χιλιάδες Ξανθιώτες και επισκέπτες.

Θα πρέπει οι τοπικές υπηρεσίες της Ξάνθης να δώσουν στους εξ Αθηνών προϊσταμένους τους να καταλάβουν ότι η Ξάνθη, η πόλη με τα χίλια χρώματα και τις χίλιες μουσικές αποχρώσεις, είναι η πόλη του κεφιού, είναι η πόλη του πολιτισμού είναι η πόλη που με τα πολιτιστικά της δρώμενα, κρατά ενωμένους, μονιασμένους, αγαπημένους  όλους τους Ξανθιώτες, ανεξάρτητα σε ποιόν θεό πιστεύουν.

Οι τοπικοί εκπρόσωποι των υπηρεσιών «στραγγαλισμού» της ικμάδας των Ξανθιωτών, που κατοικοεδρεύουν στην Αθήνα, μέσα σε γυάλινους πύργους, θα πρέπει να πείσουν τους πολιτικούς τους  προϊσταμένους τους στην Αθήνα, ότι η Ξάνθη θέλει και μπορεί να μεγαλουργήσει στα πολιτιστικά  και να γίνει πόλος έλξης όλων των γειτονικών χωρών. Θέλει απλά την στήριξη της Αθήνας και την δικαιοσύνη. Βεβαίως και να πληρωθεί το κράτος,  εφόσον μαζί με την χαρά και την διασκέδαση,  παράγεται πλούτος, όμως, κάποιος θα πρέπει να πει στην Αθήνα και αυτήν την ευθύνη την έχουν οι τοπικοί της εκπρόσωποι – αν δεν εξυπηρετούν προσωπικά συμφέροντα- ότι οι πολιτιστικοί σύλλογοι δεν είναι «μαγαζιά» όπως της έχουν πει μέχρι τώρα κάποιοι κομματικοί ινστρούχτορες της Ξάνθης που φορούν τον μανδύα του «προοδευτισμού» και έχουν σαν πρόσημο την «ψευτοκολτούρα».