ΣΥΡΙΖΑ: «Δυναμώνουμε μαζί». Δηλαδή ποιοι;

Γράφει ο Αλέξανδρος Παυλικιάνος

Διαβάσαμε την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ που καλεί τον κόσμο να συμμετάσχει στις προσυνεδριακές διαδικασίες με σκοπό το κόμμα της εξουσίας να οδηγηθεί στο δεύτερο συνέδριο του.

Θα σταθούμε σε μερικά σημεία της ανακοίνωσης.

Να ξεκινήσουμε από το σύνθημα «δυναμώνουμε μαζί».

Δηλαδή ποιοι ακριβώς;

Τα κυβερνητικά στελέχη; Τα κομματικά στελέχη δυναμώνουν μαζί με τον λαό για τον λαό. Παρασύρεται κανείς όταν ακούει μπούρδες;

Παρακολουθώντας την διακυβέρνησης της Χώρας από την αριστερά του κ. Τσίπρα, οι μόνοι που δυναμώνουν είναι τα μέλη του κόμματος της «αριστεράς» που βρίσκονται μέσα ή στις παρυφές της εξουσίας.

Όσο για τους πολίτες (λαό) κάθε άλλο παρά δυναμώνουν αφού μέρα με την μέρα γίνονται φτωχότεροι, δεν βρίσκουν δουλειές και η μετανάστευση των νέων και δημιουργικών ανθρώπων, βρίσκεται στο ζενίθ.

Καθημερινά οικογένειες αποχαιρετούν συγγενικά τους πρόσωπα που ταξιδεύουν στο εξωτερικό για να βρούνε την τύχη τους;

Άρα για ποιο δυνάμωμα «μαζί» μιλά ο ΣΥΡΙΖΑ;

Στην ανακοίνωση πλέον γίνεται ξεκάθαρη η εικόνα ότι τα καθοδηγητικά όργανα του ΣΥΡΙΖΑ είναι η εφημερίδα «Αυγή» και «Εποχή». Το ερώτημα πλέον που τίθεται είναι εφόσον τα παραπάνω έντυπα αναλαμβάνουν την διεκπεραίωση  κομματικών υποχρεώσεων τότε γιατί τις αποκαλεί εφημερίδες και όχι κομματικά εργαλεία;

Επίσης, η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για άνοιγμα στην κοινωνία και μάλιστα όρθια. Πιστεύει ότι θα μπορούσε ο λαός να συμμετάσχει σε μία προσυνεδριακή διαδικασία και μάλιστα να κάνει προτάσεις προκειμένου το κόμμα να έρθει ποιο κοντά στον λαό και μάλιστα μέσα από αυτήν την διαδικασία να βοηθηθεί για να μείνει όρθιος, μιλώντας για ανάπτυξη, έξοδο από την κρίση και τις γνωστές αρλούμπες που λένε, όταν αριστεροί αυτού του τύπου, ασχολούνται με τον λόγο.

Σαφώς και ο Ελληνικός λαός περιμένει το μοιραίο και δεν έχει να προστεθεί κάτι θετικό στην καθημερινότητα του, όταν τα κόμματα της εξουσίας, χρησιμοποιούν τον ξύλινο λόγο μόνο και μόνο γιατί είναι εγκλωβισμένα στην δική τους φιλοσοφία.