Τα χιόνια έδωσαν ραντεβού στην Ξάνθη. Από το πρωί οι αλατιέρες και τα μηχανήματα της Αντιπεριφέρειας στο δρόμο.

‘Όπως ήταν φυσικό η Ξάνθη δεν έμεινε ανεπηρέαστη από τον χιονιά που επισκέφτηκε την Ελλάδα και σύμφωνα με την ενημέρωση που είχαμε από τον Αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης Κ. Ζαγναφέρη από τις πέντε το πρωί δύο αλατιέρες και μηχανήματα βρίσκονται επί το έργων στην ορεινή περιοχή. Μας είπε ότι ο Δήμαρχος Μύκης λόγω της μεγάλης χιονόπτωσης έδωσε εντολή να κλείσου τα σχολεία.

Αυτή την στιγμή σύμφωνα με τον κ. Ζαγναφέρη 2 αλατιέρες και γκρέιντερ βρίσκονται στον οδικό άξονα εκχιονίζοντας τον δρόμο για τον Εχίνο λέγοντας ότι μέχρι τον Εχίνο είναι ανοιχτός ο δρόμος  αλλά χρειάζεται μεγάλη προσοχή στην περιοχή των Θερμών όπου  τα μηχανήματα δεν το προλαβαίνουν λόγω της σφοδρής χιονόπτωσης να τα καθαρίσουν «Αλλά το παλεύουμε» όπως χαρακτηριστικά «μέχρι στιγμής δεν έχει δημιουργηθεί κανένα πρόβλημα και ο κάμπος καθαρός καθώς και η Σταυρούπολη. Από τις πέντε το πρωί. Αλάτι δεν χρειάζεται αλλά υπάρχουν τα ανάλογα αποθέματα». Όσο για τα εκχιονιστικά μηχανήματα της Αντιπεριφέρειας είναι επανδρωμένα  και βρίσκονται σε επιφυλακή τα μηχανήματα των ιδιωτών καθώς και το κονδύλι που είναι εγκεκριμένο.

Στην συνέχεια συνομιλήσαμε με τον υπεύθυνο της πολιτικής προστασίας του Δήμου Ξάνθης σύμβουλο Π. Ταρενίδη ο οποίος ανέφερε ότι στην πόλη,  περιμένουμε από δω και πέρα τα χιόνια ενώ στα χωριά χιόνισε. «Το πρωί στείλαμε αλατιέρα στο Λυκοδρόμιο, Εύμοιρο, Ισαία και το μηχάνημα ανέβηκε στον Λειβαδίτη σχολεία στην Σταυρούπολη είναι κλειστά. Ισχυρή χιονόπτωση μέχρι στιγμής παρατηρείτε, όπως ανέφερε,  από το Καρυόφυτο και πάνω, σημειώνοντας ότι όλος ο μηχανισμός του δήμου βρίσκεται σε επιφυλακή.

Για την πόλη, σημείωσε,  έχουμε το προσωπικό και τις βάρδιες έτοιμα σε επιφυλακή.