ΜΑΣ ΠΗΡΕ ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ΜΑΣ ΠΗΡΕ Ο ΠΟΤΑΜΟΣ. Η ΞΑΝΘΗ ΜΕΣ ΤΙΣ ΛΑΚΟΥΒΕΣ Η ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ
ΚΟΣΥΝΘΟΥ ΜΑΣ ΜΑΡΑΝΕ

Τον Φεβρουάριο η Διημερίδα στην Ξάνθη για την αξιοποίηση των ποτάμιων
οικοσυστημάτων των Δήμων

ΑΣ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΘΕΙ Η ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΑΠΟ ΑΚΡΑΙΑ ΚΑΙΡΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΚΑΙ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ, ΑΣ ΑΞΙΟΠΟΙΗΘΟΥΝΕ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΕΤΟΙΜΑ ΣΗΜΕΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΣΚΈΨΙΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΣ ΑΣΧΟΛΗΘΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΚΟΣΣΥΝΘΟΥ ΚΑΙ ΑΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΣΕΣ ΔΙΗΜΕΡΙΔΕΣ ΑΠΑΙΤΟΥΝΤΑΙ

Δυστυχώς αυτή είναι η πικρή αλήθεια και όσο και αν δεν θέλει κανένας δημότης να το πιστέψει αυτή είναι και δεν αλλάζει.
Ο δήμαρχος της πόλης Μ. Τσέπελης αντί να ασχοληθεί με ουσιαστικό έργο, απλά συσκέπτεται για πράγματα ουτοπικά όπως η αξιοποίηση του Κόσυνθου και σαφώς κανένας δεν παραβλέπει την προσπάθεια των συνδαιτυμόνων επιστημόνων του Πανεπιστημίου μας για μία μελλοντική αξιοποίηση του Κοσύνθου μέλος του σχετικού δικτύου Ποταμιών της Ελλάδος που συμμετέχει ο Σ. Μελισσόπουλος και δυστυχώς στην ανακοίνωση του δημάρχου εκτός από την φωτογραφία και την παρουσία των επιστημόνων δεν αναφέρθηκε η προστασία της πόλης από μία πιθανή νεροποντή και τα πλημυρικά φαινόμενα όπως και η πυροπροστασία γύρω από τις όχθες του Κόσυνθου.
Με λίγα λόγια ο δήμαρχος μη έχοντας να προβάλλει κάποιο έργο ουσίας αναλίσκεται σε ημερίδες και διημερίδες τις οποίες κανένας δεν απαξιώνει όμως, θα πρέπει η δημοτική αρχή να αποδείξει ότι αυτά τα εργαλεία που βγαίνουν ως αποτέλεσμα διημερίδων και ημερίδων μπορεί να τα αξιοποιήσει προς όφελος της κοινωνίας και εκ του αποτελέσματος, αποδεικνύεται ότι η κοινωνία για τον δήμαρχο Μ. Τσέπελη έρχεται σε δεύτερη μοίρα.
Μία ματιά στην πόλη έτσι όπως κατάντησε χωρίς προηγουμένως ο εργολάβος να εξασφαλίσει την απρόσκοπτη λειτουργία των πολιτών μέσα στην πόλη λόγω των λακκούβων κατ απαίτηση του δημάρχου.
Με λίγα λόγια ο δήμαρχος Μ. Τσέπελης χωρίς να λάβει υπόψη τις ανάγκες των Ξανθιωτών είπε στον εργολάβο, μπες, σκάψε και λογαριασμό μη δίνεις.
Δυστυχώς ένας δήμαρχος που παρατάει στις προθέσεις του εργολάβου (όσο αγαθές και αν είναι) την πόλη χωρίς να τον δεσμεύσει με υποχρεώσεις ομαλής λειτουργίας της πόλης, αντιλαμβάνεται ο Ξανθιώτης πόσο θα αξιοποιήσει τον Κόσσυνθο για το καλό του.
Άλλα λόγια να αγαπιόμαστε για την σκληρή πραγματικότητα που βιώνει ο μέσος Ξάνθιώτης.
Στην υγειά μας με σαμπάνια.