Ξεκινάει σήμερα η λειτουργία του Πληροφοριακού Κέντρου της Ελληνικής Αστυνομίας στο πλαίσιο της 5ης Πανελλήνιας Γενικής Έκθεσης Ξάνθης

Οι πολίτες θα έχουν την δυνατότητα να επισκέπτονται το Πληροφοριακό Κέντρο (περίπτερο), όπου θα τους διανέμεται έντυπο ενημερωτικό υλικό και θα ενημερώνονται για το έργο και τις δράσεις της Ελληνικής Αστυνομίας

Ξεκινάει σήμερα η λειτουργία του Πληροφοριακού Κέντρου της Ελληνικής Αστυνομίας στο πλαίσιο της 5ης Πανελλήνιας Γενικής Έκθεσης Ξάνθης, που θα διεξαχθεί στο κλειστό γήπεδο «Φίλιππος Αμοιρίδης».

 

Την οργάνωση και λειτουργία του περιπτέρου, το οποίο θα παραμείνει ανοιχτό καθ’ όλη τη διάρκεια διεξαγωγής τις Έκθεσης, έχει αναλάβει η Διεύθυνση Αστυνομίας Ξάνθης.

 

Η δράση αυτή εντάσσεται στην γενικότερη προσπάθεια που καταβάλλουν οι υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης για την ενημέρωση, την εξυπηρέτηση και την προστασία του κοινωνικού συνόλου.

 

Συγκεκριμένα, από σήμερα Τετάρτη (22-3-2017) και μέχρι την Κυριακή (26-3-2017), οι πολίτες θα μπορούν να επισκέπτονται το Πληροφοριακό Κέντρο της Ελληνικής Αστυνομίας, τις ώρες λειτουργίας της Έκθεσης.

 

Στους χώρους του περιπτέρου, οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν, μέσα από βίντεο που θα προβάλλονται, για το έργο και τις ειδικές δράσεις της Ελληνικής Αστυνομίας, οι οποίες στοχεύουν στην αντιμετώπιση της εγκληματικότητας, στην βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών και στην προστασία και εξυπηρέτηση του κοινωνικού συνόλου.

 

Επίσης, με τη βοήθεια έντυπου υλικού, αλλά και μέσα από τη διαπροσωπική επικοινωνία με τα στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας, θα μπορούν να ενημερωθούν για θέματα σχετικά με την οδική ασφάλεια και κυκλοφοριακή αγωγή, την αποφυγή εξαπάτησης τους, την προστασία από τις κλοπές και την επικινδυνότητα των βεγγαλικών.

 

Ειδικά για τα παιδιά θα υπάρχει στο χώρο μία δίκυκλη μοτοσικλέτα της Ελληνικής Αστυνομίας και μια ξύλινη κατασκευή, η οποία θα τους δίνει την ευκαιρία να φωτογραφηθούν ως αστυνομικοί.

 

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και η Διεύθυνση Αστυνομίας Ξάνθης καλούν όλους τους πολίτες να επισκεφτούν το Πληροφοριακό Κέντρο (περίπτερο) της Ελληνικής Αστυνομίας και να ενημερωθούν για τις αστυνομικές δράσεις και τα υπόλοιπα θέματα αστυνομικού ενδιαφέροντος που αναπτύσσονται, τόσο μέσα από τη διαπροσωπική επικοινωνία με τους αστυνομικούς, όσο και μέσα από το σχετικό έντυπο και οπτικοακουστικό υλικό.

Ταυτοποιήθηκε ένας από τους δράστες ληστείας σε σούπερ μάρκετ στην Κομοτηνή

 

Πρόκειται για έναν 32χρονο ημεδαπό σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για ληστεία, παράβαση του νόμου περί όπλων και κλοπή τροχοφόρου

 

Ταυτοποιήθηκε ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων και αστυνομικές έρευνες ο ένας από τους δράστες ληστείας σε σούπερ μάρκετ στην Κομοτηνή, που διαπράχθηκε την 2-3-2015.

 

Πρόκειται για έναν 32χρονο ημεδαπό, σε βάρος του οποίου οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής σχημάτισαν δικογραφία για ληστεία, κλοπή τροχοφόρου και παράβαση του νόμου περί όπλων.

 

Αναλυτικότερα, την 2-3-2015 το πρωί, ο 32χρονος μαζί με έναν άγνωστο μέχρι στιγμής δράστη, φορώντας κουκούλες (full-face), εισήλθαν σε σούπερ μάρκετ στην Κομοτηνή, όπου με την απειλή όπλων, ακινητοποίησαν τους υπαλλήλους και απέσπασαν χρηματικό ποσό από το χρηματοκιβώτιο του καταστήματος.

 

Ακολούθως, εξήλθαν από το σούπερ μάρκετ και επιχείρησαν να διαφύγουν με μία δίκυκλη μοτοσικλέτα, την οποία όμως δεν κατάφεραν να θέσουν σε λειτουργία. Στη συνέχεια, ο ένας από τους δράστες, με την απειλή όπλου, αφαίρεσε μια άλλη δίκυκλη μοτοσικλέτα από ημεδαπό, με την οποία και διέφυγε, ενώ ο δεύτερος δράστης τράπηκε, πεζός, σε φυγή.

 

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε επίσης ότι για την πρώτη δίκυκλη μοτοσικλέτα, είχε δηλωθεί κλοπή το 2013 σε αστυνομική υπηρεσία της Αθήνας.

 

Σημειώνεται ότι ο 32χρονος έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για παρόμοια αδικήματα.

 

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται για την ταυτοποίηση και του δεύτερου δράστη.

 

 

  Συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης 3 διακινητές οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας 11 μη νόμιμους μετανάστες

 

Συνελήφθησαν χθες (21-3-2017) το πρωί, στην Εγνατία Οδό Αλεξανδρούπολης – Ξάνθης, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης και Ροδόπης, δύο (2) αλλοδαποί, υπήκοοι Πακιστάν, ηλικίας 30 και 27 ετών, και ένας 28χρονος ημεδαπός, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας έντεκα (11) μη νόμιμους μετανάστες. Πέντε (5) από τους διακινούμενους ήταν υπήκοοι Πακιστάν, πέντε (5) υπήκοοι Μπαγκλαντές και ένας (1) υπήκοος Ινδίας.

 

Ειδικότερα, στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τους δράστες, διότι τους εντόπισαν να επιβαίνουν σε δύο (2) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, και να μεταφέρουν με αυτά, παράνομα, στην ενδοχώρα έντεκα (11) μη νόμιμους μετανάστες.

 

Αναλυτικότερα, στην Εγνατία Οδό Αλεξανδρούπολης – Κομοτηνής, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας και του Τμήματος Τροχαίας Αλεξανδρούπολης, εντόπισαν δύο (2) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, με οδηγούς τους δύο δράστες ηλικίας 28 και 30 ετών και συνοδηγό σε ένα από αυτά τον 27χρονο, τα οποία και επιχείρησαν να ελέγξουν.

 

Οι οδηγοί των οχημάτων, δεν υπάκουσαν σε σήμα στάσης των αστυνομικών, συνέχισαν την πορεία τους αναπτύσσοντας ταχύτητα και ακολουθήθηκαν από αυτούς, με τη συνδρομή αστυνομικών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης.

 

Τελικά, το ένα από τα οχήματα ακινητοποιήθηκε στον ανατολικό κόμβο Κομοτηνής της Εγνατίας Οδού, όπου οι δύο δράστες ηλικίας 30 και 27 ετών επιχείρησαν να διαφύγουν πεζή, χωρίς όμως να τα καταφέρουν καθόσον συνελήφθησαν άμεσα από τους αστυνομικούς.

 

Το δεύτερο αυτοκίνητο ακινητοποιήθηκε στα διόδια Ιάσμου της Εγνατίας Οδού, όπου οι αστυνομικοί κατάφεραν να συλλάβουν τον τρίτο δράστη.

Σε ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν στο εσωτερικό των δύο (2) οχημάτων, διαπιστώθηκε ότι οι τρεις διακινητές μετέφεραν με αυτά, παράνομα, στο εσωτερικό της χώρας συνολικά έντεκα (11) μη νόμιμους μετανάστες.

 

Σημειώνεται ότι η σχετική δικογραφία για τον 30χρονο και τον 27χρονο, περιλαμβάνει επίσης το αδίκημα της αντίστασης, καθόσον αντιστάθηκαν κατά τη σύλληψή τους.

 

Κατασχέθηκαν δύο (2) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα και πέντε (5) κινητά τηλέφωνα.

 

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Φερών.

 

Συνελήφθησαν 3 άτομα για κατοχή ναρκωτικών στην Ξάνθη και την Κομοτηνή

 

Συνελήφθησαν χθες (21-3-2017), στην Ξάνθη και την Κομοτηνή, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ξάνθης και Ροδόπης, δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας 33 και 26 ετών, και ένας 36χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Πακιστάν, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκαν ξεχωριστές δικογραφίες για κατοχή ναρκωτικών.

 

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, χθες το βράδυ, στην Ξάνθη, αστυνομικοί της Ομάδας πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ξάνθης, συνέλαβαν τον 26χρονο, διότι σε έρευνα που πραγματοποίησαν στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε εντόπισαν μία (1) συσκευασία με μικροποσότητα ηρωίνης.

 

Στη δεύτερη περίπτωση, το ίδιο βράδυ, στην Ξάνθη, οι παραπάνω αστυνομικοί συνέλαβαν τον 33χρονο, διότι κατείχε μία (1) συσκευασία με μικροποσότητα ηρωίνης και ένα (1) ναρκωτικό δισκίο, τα οποία απέρριψε στο έδαφος προ επικείμενου αστυνομικού ελέγχου.

 

Στην τρίτη περίπτωση, χθες το απόγευμα, στην Κομοτηνή, αστυνομικοί της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής, συνέλαβαν τον 36χρονο, διότι εντόπισαν στην κατοχή του τρία (3) ναρκωτικά δισκία.

 

Κατασχέθηκαν οι παραπάνω ποσότητες ναρκωτικών και τα δισκία.

 

Οι δικογραφίες που σχηματίσθηκαν θα υποβληθούν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την προανάκριση ενήργησαν τα Τμήματα Ασφάλειας Ξάνθης και Κομοτηνής.

 

 

Συνελήφθη διακινητής ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας 10 μη νόμιμους μετανάστες

 

Ο δράστης έχασε τον έλεγχο του οχήματος που οδηγούσε και εξετράπη της πορείας του εκτός οδοστρώματος

 

Αποτέλεσμα του τροχαίου ήταν να τραυματισθεί ο διακινητής και όλοι οι διακινούμενοι

 

Συνελήφθη χθες (22-3-2017) το πρωί, σε αγροτική περιοχή της Ροδόπης, από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας και του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής, 30χρονος ημεδαπός, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας δέκα (10) μη νόμιμους μετανάστες, υπηκόους Συρίας.

 

Σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για παραβάσεις του νόμου περί αλλοδαπών και του κώδικα οδικής κυκλοφορίας, για επικίνδυνη σωματική βλάβη και διακεκριμένες περιπτώσεις φθοράς.

 

Ειδικότερα, χθες το πρωί, στην εθνική Οδό Κομοτηνής – Ξάνθης, αστυνομικοί του Τμήματος Τροχαίας Κομοτηνής πραγματοποίησαν σήμα στάσης στους οδηγούς δύο Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτων προκειμένου να τα ακινητοποιήσουν, πλην όμως αυτοί δεν συμμορφώθηκαν, ανέπτυξαν ταχύτητα και ακολουθήθηκαν από τους αστυνομικούς.

 

Πλησίον του οικισμού της Σάλπης Ροδόπης, τα δύο οχήματα εισήλθαν σε αγροτική οδό και ακινητοποιήθηκαν, όποτε οι αστυνομικοί επιχείρησαν να τα ελέγξουν. Ο 30χρονος, οδηγός του ενός αυτοκινήτου, προκειμένου να αποφύγουν τον έλεγχο, πραγματοποίησε οπισθοπορεία, χτυπώντας με το όχημα του έναν από τους αστυνομικούς και προσκρούοντας στο περιπολικό. Ακολούθως, οι οδηγοί και των δύο οχημάτων συνέχισαν εκ νέου την πορεία τους, προκειμένου να διαφύγουν.

 

Άμεσα οι παραπάνω αστυνομικοί με τη συνδρομή αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής πραγματοποίησαν αναζητήσεις για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών. Σε σύντομο χρονικό διάστημα κατάφεραν να εντοπίσουν, πλησίον του Γλυκονερίου Ροδόπης, εκτός του οδοστρώματος, το ένα από τα δύο αυτοκίνητα, το οποίο είχε εκτραπεί της πορείας του.

 

Στο σημείο εντοπίσθηκαν επίσης δέκα (10) μη νόμιμοι μετανάστες, οι οποίοι επέβαιναν στο παραπάνω όχημα και είχαν τραυματισθεί από το τροχαίο ατύχημα.

 

Στο πλαίσιο των αναζητήσεων βρέθηκε κρυμμένος, σε κοντινή απόσταση από το σημείο του τροχαίου και ο 30χρονος διακινητής – οδηγός του οχήματος, ο οποίος επίσης είχε τραυματισθεί.

 

Ο διακινητής και όλοι οι διακινούμενοι μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Κομοτηνής, όπου επτά από αυτούς παρέμειναν για νοσηλεία, ενώ οι υπόλοιποι εξήλθαν μετά την παροχή των πρώτων βοηθειών.

 

Ο τραυματίας αστυνομικός μετέβη και αυτός στο Γενικό Νοσοκομείο Κομοτηνής, όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και αποχώρησε.

 

Κατασχέθηκε ένα (1) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο.

 

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην κα. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση και τις έρευνες ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου Ροδόπης.