Η ΞΑΝΘΗ «ΠΛΗΡΩΝΕΙ» ΤΟΝ ΖΑΓΝΑΦΕΡΗ;

 

Προσπαθώντας να «διαβάσουμε» την απόφαση της ειδικής επιτροπής η οποία αφήνει έξω από την Αστική Ανάπτυξη την Ξάνθη, καταγράφονται κάποιες εικόνες όπως η πρόθεση του      Περιφερεάρχη να ενισχύσει πόλεις της Περιφέρειας ΑΜΘ, οι οποίες θα φέρουν περισσότερο καλοκαιρινό τουρισμό στην Περιφέρεια και πόλεις- νομοί που τον στήριξαν στην προεκλογική περίοδο ανάληψης της εξουσίας, με την στηρηξη των Περιφερειακών συμβούλων συμβούλων από τις πόλεις-νομούς.

Στην πρώτη περίπτωση φάνηκε ξεκάθαρα η πολιτική του απόφαση. Το ότι δεν μπορεί να παρέμβει στο έργο της Ειδικής Επιτροπής που βαθμολόγησε τους υποψήφιους δήμους, είναι λόγια για να λέγονται και όχι η ουσία.

Είναι ξεκάθαρη η παρέμβαση του Μ. Αμοιρίδη για την στηριξη των δύο πόλεων που διαθέτουν λιμάνι και αεροδρόμιο άρα δεν μπορούσε να γίνει κάτι διοαφορετικό αφου η «επένδυση» θα είχε άμεσα αποτελέσματα και θα μεταφραζόταν, λόγω της αύξησης της τουριστικής κίνησης με αυξημένο θετικό πρόσημο. Άρα «άξιζε τα λεφτα».

Μια τουριστκή ανάπτυξη με τις παρεμβάσεις στην Ξάνθη ίσως λειτουργούσε με αντιπερισπασμό στις δύο προαναφερόμενες πόλεις.

Αυτή η επένδυση δεν θα είχε άμεσα αποτελέσματα όπως στην  Καβάλα και την  Αλεξανδρούπολη.

Άρα ο Περιφερειάρχης έπαιξε «σιγουράκι».

Μην ξεχνιόμαστε εκλογές έρχονται και κάποιοι θα πρέπει να ψηφίσουν τον κ. Μέτιο. Τι καλλύτερη πολιτική στήρηξη από την Καβάλα και την Αλεξανδρούπολη και τους δημάρχους τους

Άρα όσο ποιο γρήγορα φανούν τα απουελέσματα της Βιώσιμης Ανάπτυξης όλο και οι δήμαρχοι θα μπορούσαν να βοηθήσουν παραπάνω τον προεκλογικό τους αγώνα αλλά και του Χ. Μέτιου.

Στην Ξάνθη ο Χ. Μέτιος μάλλων θεωρεί χαμένη την πολιτική στήρηξη ελέω…Ζαγναφέρη και φυσικά της όχι και τόσο…θερμής πολιτικής αγάπης με τον Δήμαρχο Ξάνθης.

Η…πολιτική αγάπη των δύο ανδρών, Ζαγναφέρη και Δημαρχόπουλο δεν είναι και στα καλλίτερα της. Αποτέλεσμα η Ξάνθη για τον Μέτιο να είναι ίσως «καμένη» υπόθεση. Τι έπρεπε να κάνουν οι δύο πολιτικοί άνδρες για να ενώσουν την δύναμη τους μεγάλα… πολιτικά παιδιά είναι ….και σίγουρα ξέρουν.

Άρα ο Μέτιος έπαιξε ακόμη ένα «σιγουράκι».

Διπλό το κέρδος.

Τουριστική ενίσχυση των δύο πόλεων και άμεσα πολιτικά οφέλη.