Γράφει ο Αλέξανδρος Παυλικιάνος

Για μία ακόμη φορά το αστυνομικό τοπίο στην Περιφέρεια ΑΜΘ είναι διανθισμένο με κάθε λογής έγκλημα που έχει να κάνει με την ζωή και την περιουσία των πολιτών της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Η κακοπληρωμένη ταλαιπωρημένη και εξαπατημένη από την κυβέρνηση Αστυνομία της Περιφέρειας, δίνει τον καλλίτερο της εαυτό, βάζοντας μπροστά το φιλότιμο της, φέρνοντας στην θέση των παθόντων την δική τους ζωή, της οικογένειας τους και την δική τους περιουσία.

Ως πότε άραγε η Αστυνομικές δυνάμεις της περιφέρειας θα βάζουν πάνω απ όλα το φιλότιμο και την ψυχική τους δύναμη σε εγκλήματα που δεν λένε να κοπάσουν μόνο και μόνο γιατί λείπε η πολιτική βούληση.

Τα ερωτήματα αμείλικτα στα χείλη όλων και κυρίως των παθόντων. 

Τελικά μήπως συμφέρει στο πολιτικό σύστημα η ύπαρξη πάσης φύσεως εγκλημάτων στην Ελλάδα και ποιο συγκεκριμένα στην περιοχή μας για να αποπροσανατολίζεται η κοινή γνώμη και να μην έχει χρόνο να ασχοληθεί με τα πολιτικά και οικονομικά  αίσχη που γίνονται σε βάρος των πολιτών;;

Πότε θα αποφασίσει η κυβέρνηση να ενισχύσει την αστυνομία με έμψυχο και άψυχο υλικό;

Πότε η πολιτεία θα οπλίσει τους ανθρώπους του νόμου με κείνο το νομικό πλαίσιο που θα τους δώσει την δύναμη να απαλλάξουν τον λαό της Περιφέρειας από το έγκλημα;

Πότε θα θεσπίσει νόμους που να μην οδηγούν την αστυνομία στην κατάχρηση της εξουσίας;

Πότε θα θωρακίσει την κοινωνία με δουλειά για να αποφεύγονται τα εγκλήματα της καθημερινότητας που έχουν σαν σκοπό την επιβίωση των δραστών; -Μπορεί η πολιτεία να εθελοτυφλεί, όμως καθημερινά καταγράφονται εγκλήματα από ανθρώπους οι οποίοι λόγω της κρίσης επιλέγουν, αφού δεν έχουν δουλειά, το έγκλημα και τις μικροκλοπές;

 Πότε η πολιτεία θα θωρακίσει το δικαστικό σώμα για να αποδίδει έγκαιρα  δικαιοσύνη;

Τέλος, πότε η πολιτεία πότε θα ενδιαφερθεί για την κοινωνία που παραπαίει και άφησε τα όνειρα της στο σκοτάδι;

ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΟΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΤΗΣ ΑΜΘ

 

Σύλληψη 2 δια
κινητών οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας 6 μη νόμιμους μετανάστες

 

Συνελήφθησαν χθες (17-1-2017) το πρωί, σε χώρο στάθμευσης της Εγνατίας Οδού Αλεξανδρούπολης – Κομοτηνής, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, δύο αλλοδαποί, υπήκοοι FYROM, ηλικίας 36 και 50 ετών, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας έξι (6) μη νόμιμους μετανάστες. Πέντε (5) από τους διακινούμενους ήταν υπήκοοι Συρίας και ένας (1) υπήκοος Παλαιστίνης.

 

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τους δύο υπηκόους FYROM, οδηγό και συνοδηγό ενός Ι.Χ.Φ. αυτοκινήτου (ρυμουλκού μετά ρυμουλκούμενου), διότι εντόπισαν στην καρότσα του οχήματος, έξι (6) μη νόμιμους μετανάστες, τους οποίους μετέφεραν παράνομα στην ενδοχώρα.

 

Κατασχέθηκαν το παραπάνω όχημα και 4 κινητά τηλέφωνα.

 

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Σαπών Ροδόπης.

 

 

 

Εξιχνίαση απατών σε βάρος ιδιοκτητών και υπαλλήλων εννέα (9) πρακτορείων ΟΠΑΠ στην Κομοτηνή

 

 Ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία 39χρονου ημεδαπού σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για απάτη και αντιποίηση  

 

Εξιχνιάστηκαν ύστερα από τις έρευνες των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής, απάτες σε βάρος ιδιοκτητών και υπαλλήλων εννέα (9) πρακτορείων ΟΠΑΠ στην Κομοτηνή, που διαπράχθηκαν το χρονικό διάστημα Φεβρουάριος – Αύγουστος του 2016.

 

Στα πλαίσια των ερευνών ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία ενός 39χρονου ημεδαπού, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για απάτες και αντιποίηση.

 

Αναλυτικότερα, ως προς τον τρόπο δράσης του 39χρονου, αρχικά μετέβαινε μερικές φορές στο πρακτορείο, όπου συστηνόταν ως αστυνομικός και κατέθετε δελτία στοιχήματος διαφόρων χρηματικών ποσών, καταβάλλοντας άμεσα την αξία του δελτίου.

 

Ακολούθως, έχοντας κερδίσει την εμπιστοσύνη του ιδιοκτήτη και των υπαλλήλων του πρακτορείου, κατέθετε διάφορα δελτία στοιχήματος και αποχωρούσε από το πρακτορείο χωρίς να προβεί στην αποπληρωμή τους, προφασιζόμενος ότι θα επιστρέψει να καταβάλει τα χρήματα αργότερα, χωρίς όμως ουδέποτε να το πραγματοποιεί.

 

Ειδικότερα, από τις έρευνες προέκυψε ότι ο δράστης, το παραπάνω χρονικό διάστημα, χρησιμοποιώντας την ίδια μεθοδολογία, μετέβη συνολικά σε εννέα (9) πρακτορεία ΟΠΑΠ στην Κομοτηνή, όπου κατέθεσε είκοσι δύο (22) δελτία στοιχήματος, συνολικής αξίας 3.500 ευρώ περίπου, για τα οποία ουδέποτε προέβη στην αποπληρωμή τους.

 

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε υπεβλήθη στην κα. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ τις έρευνες ενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Κομοτηνής.

Εξιχνίαση κλοπής Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου από τη Χρυσούπολη Καβάλας

 

Συνελήφθη 38χρονος ημεδαπός

 

Εξιχνιάστηκε, ύστερα από έρευνες των αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Χρυσούπολης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καβάλας, κλοπή Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου, που διαπράχθηκε, την 16-1-2017 το βράδυ, στη Χρυσούπολη.

 

Συνελήφθη χθες (17-1-2017) το απόγευμα, στη Χρυσούπολη, από τους παραπάνω αστυνομικούς, 38χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή.

 

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί εντόπισαν και συνέλαβαν τον δράστη, διότι όπως προέκυψε, την 16-1-2017 το βράδυ, ενεργώντας από κοινού με έναν άγνωστο μέχρι στιγμής συνεργό του, αφαίρεσε από τη Χρυσούπολη, ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο.

 

Στο πλαίσιο των ερευνών ανευρέθη το παραπάνω όχημα, στην Εθνική Οδό Καβάλας – Ξάνθης, όπου το είχαν εγκαταλείψει οι δράστες μετά την εκτροπή του σε παρακείμενο αγρό.

 

Το αφαιρεθέν όχημα κατασχέθηκε και αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη του.

 

Σημειώνεται ότι ο δράστης έχει απασχολήσει επανειλημμένα κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για κλοπές.

 

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Αστυνομικό Τμήμα Χρυσούπολης.

Εξιχνιάστηκαν 4 κλοπές δικύκλων στην Καβάλα

 

Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 6 ημεδαπών για τα κατά περίπτωση αδικήματα της κλοπής, αποδοχής – διάθεσης προϊόντων εγκλήματος και παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας 

 

Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από εμπεριστατωμένες έρευνες των αστυνομικών της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας, τέσσερις (4) κλοπές δικύκλων, που είχαν διαπραχθεί, κατά το χρονικό διάστημα Ιούνιος – Σεπτέμβριος του 2015,  στην πόλη της Καβάλας.

 

Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος έξι (6) ημεδαπών, ηλικίας 18, 18, 17, 17, 17 και 15 ετών, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της κλοπής, αποδοχής – διάθεσης προϊόντων εγκλήματος και παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

 

Αναλυτικότερα, προέκυψε ότι δύο από τους δράστες, ηλικίας 18 και 17 ετών, το παραπάνω χρονικό διάστημα, ενεργώντας, είτε από κοινού είτε ο καθένας μόνος του, αφαίρεσαν από την πόλη της Καβάλας, τέσσερα (4) δίκυκλα (2 μοτοσικλέτες και 2 μοτοποδήλατα).

 

Ακολούθως, δύο (2) από τα αφαιρεθέντα δίκυκλα τα διέθεσαν, έναντι χρηματικής αμοιβής, στον άλλο 18χρονο και τον 15χρονο. Στη συνέχεια, ο 18χρονος πούλησε στον δεύτερο 17χρονο το ένα από τα παραπάνω δίκυκλα, ενώ αυτός με τη σειρά του διέθεσε, έναντι αμοιβής, τον κινητήρα του στον τρίτο 17χρονο.

 

Κατά τη διάρκεια των ερευνών, βρέθηκαν δύο από τα αφαιρεθέντα δίκυκλα,  ένας κινητήρας μοτοσικλέτας και ένας σκελετός μοτοποδηλάτου, τα οποία κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους.

 

Κατά τον εντοπισμό των παραπάνω αφαιρεθέντων δικύκλων, του κινητήρα και του σκελετού, διαπιστώθηκε ότι οι δράστες είχαν αλλοιώσει – αποσβέσει τους αριθμούς πλαισίου και κινητήρα από αυτά.

 

 

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα αποσταλεί στην κα Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καβάλας, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Καβάλας.

Εξιχνιάστηκαν 8 διαρρήξεις σπιτιών στην Κομοτηνή 

 Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 28χρονου ημεδαπού για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής

 

Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων και εμπεριστατωμένες έρευνες των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής, οκτώ (8) διαρρήξεις οικιών, που είχαν διαπραχθεί την 18-4-2014 στην Κομοτηνή.

 

Ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία 28χρονου ημεδαπού, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.

 

Αναλυτικότερα, από τις έρευνες των αστυνομικών, προέκυψε ότι ο δράστης, ενεργώντας από κοινού με άγνωστους μέχρι στιγμής συνεργούς του, διέρρηξε οκτώ (8) οικίες στην πόλη της Κομοτηνής, αφαιρώντας από το εσωτερικό τους συνολικά το χρηματικό ποσό των 7.500 ευρώ και διάφορα τιμαλφή συνολικής αξίας 26.700 ευρώ.

 

Σημειώνεται ότι ο δράστης έχει απασχολήσει επανειλημμένα κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για κλοπές.

 

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε υπεβλήθη στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Κομοτηνής.