Η ανάπτυξη στον δήμο Ξάνθης και ο … πόνος του Μπαντακ

Με αφορμή την ερώτηση του δημοτικού συμβούλου της αντιπολίτευσης Σαμπάν Μπατακ ο οποίος έκανε αναφορά στην «ανεξέλεγκτη» λειτουργία της εταιρείας που στήνει τις ανεμογεννήτριες βόρεια των Κιμερίων, ανέφερε ότι κατά την διάρκεια της δραστηριότητας της, αυτή χάλασε το οδόστρωμα και τα περιβόητα χειρόκτιστα μονοπάτια που οδηγούσαν στην Ροδόπη και κατηγόρησε την απουσία της δημοτικής αρχής.

Σαφώς και δεν γνωρίζουμε τα ελατήρια  και τους λόγους που οδήγησαν τον κ. Μπατάκ να κάνει αναφορά στην λειτουργία της επιχείρησης, τα αντιλαμβανόμαστε, όμως δεν είναι της παρούσης. Μάλιστα για να χρυσώσει το χάπι και να δείξει ότι ενδιαφέρετε για τους συγχωριανούς του, είπε ότι τα σπίτια που βρίσκονται ποιο ψηλά στο χωριό, έχουν μειωμένη πίεση στο νερό και δεν μπορούν οι άνθρωποι να κάνουν μπάνιο – καλά που το ανακάλυψε τώρα.

Σαφώς και η δημοτική αρχή θα πρέπει να κάνει τις παρεμβάσεις της πρώτον για να ελέγξει την εταιρεία η οποία αν κάνει κάποιες ζημιές να τις επισκευάσει, κυρίως όμως να σταθεί αρωγός της να ολοκληρώσει την επένδυση ο επιχειρηματίας, στηρίζοντας τον όπου μπορεί και μέσα στα πλαίσια του νόμου.

Είναι η πρώτη μεγάλη επένδυση στα όρια του δήμου και ο δήμος θα έπρεπε να είναι αρωγός και όχι να δίνει λαβή στην αντιπολίτευση, όπου μέσω των «ζημιών» στο οδόστρωμα και τα μονοπάτια,  που κάνει – αν κάνει –  ο κ. Μπαντάκ βρίσκει την ευκαιρία να καυτηριάζει τις επενδύσεις του δήμου.

Αν ο επενδυτής έκανε ζημιές στο οδόστρωμα, ο δήμος να απαιτήσει να της επισκευάσει. Αν όμως χρειαστεί κάτι, να σταθεί στο πλευρό του.