ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΟ ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΗΝ ΘΡΑΚΗ

 

Δεν πρόσθεσε κάτι περισσότερο η επίσκεψη αστραπή του Πρωθυπουργού στην Θράκη. Απεναντίας βλέποντας την δημοτικότητα του Ζειμπέκ ήρθε να την ενισχύσει και ακολούθησε κατά γράμμα – προφανώς – τις επιθυμίες του στην Ξάνθη.

Δεν προσέθεσε τίποτε ενώ απεναντίας έστειλε ευανάγνωστα μηνύματα και κυρίως έστειλε μηνύματα στους βουλευτές του ότι αν δεν ψηφίσουν ότι χειρότερο έρχεται τα τελευταία 150 χρόνια στην Χώρα, πιθανών του χρόνου να μην έχουν την δυνατότητα να είναι παρόντες στο χτίσιμο του νέου μειονοτικού σχολείου της Ξάνθης ενισχύοντας έτσι τα διλλήματα που έθεσε στην Κ.Ο.

Επίσης έστειλε μηνύματα ευαρέσκειας στην μειονότητα της Θράκης που  τοποθέτησε κατόπιν εντολών;… το κόμμα του στην κυβέρνηση.

Όμως από την άλλη έστειλε μήνυμα στην πλειονότητα ότι για να έχεις δωρεάν τηλεοπτικό σήμα πρέπει να είσαι μουσουλμάνος. Μία πικρία που διατυπώνετε καθημερινά από τους χριστιανούς πολίτες στην τριβή τους με το Ελληνικό Κράτος.

 

Στην Ξάνθη βρέθηκε το πρωί της Παρασκευής ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Προερχόμενος από την Αλεξανδρούπολη και την Κομοτηνή, επισκέφθηκε το μειονοτικό (ιδιωτικό)Γυμνάσιο- Λύκειο Ξάνθης το οποίο όλοι εκτός από τον κ. Τσίπρα, γνωρίζουν από πού χρηματοδοτείται.

Μάλιστα, σαν ιδιωτικός φορέας κανένα ελεγκτικό όργανο της Ξάνθης, ποτέ δεν ζήτησε να ελέγξει, σύμφωνα με τις πληροφορίες τον ισολογισμό του.

Κάποια στιγμή οι ελεγκτικοί μηχανισμοί του κράτους, που κατάσχουν σπίτια Ελλήνων πολιτών, για χρέος 500 ευρώ δεν πρέπει να δουν τα οικονομικά αυτού του σχολείου;

Ένα δεύτερο «οφ σάιντ» της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καθώς και της Περιφερειακής εκπαίδευσης  και οι δύο αυτές υπηρεσίες είναι υπόλογοι απέναντι στο εκπαιδευτικό σύστημα, θα πρέπει να δουν και να ελέγξουν και να απαντήσουν στο ερώτημα πόσοι μαθητές πρέπει σύμφωνες με τους κανόνες εκπαίδευσης και ασφάλειας πρέπει να φοιτούν.

Ακούγεται ότι στο συγκεκριμένο σχολείο επιτρέπονται να διδάσκονται 200 μαθητές. Γιατί διδάσκονται 600;

Γιατί προτιμάτε αυτό το σχολείο με όλους τους κινδύνους που εγκυμονούντε  λόγω της πληθώρας;

Αν γίνει κάποιο ατύχημα ποιος θα έχει την ευθύνη;

ΜΑΘΗΜΑΤΑ …ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΕΝΑΝ… ΚΑΤΑΛΗΨΙΑ

img_20161125_121141

Ο κ. Τσίπρας είπε στον χαιρετισμό του ότι η πολιτεία θέλει ουσιαστική εκπαίδευση. Το ερώτημα που τίθεται είναι. Πόση ουσιαστική εκπαίδευση μπορεί να γίνει σε τμήματα τα οποία είναι υπεράριθμα; Που κινδυνεύουν να καούνε ζωντανά αν λόγω της παλαιότητας του κτιρίου ξεσπάσει καμιά φωτιά;

Τι λέει η Πυροσβεστική Υπηρεσία της Ξάνθης;

Τι λέει ο Οργανισμός αντισεισμικής προστασίας;

Άρα οι ιθύνοντες δεν ενδιαφέρονται για ουσιαστική εκπαίδευση αλλά για λόγους που είναι προφανείς. Το «μάντρωμα» και ο προσηλυτισμός είναι δεδομένος. Διαφορετικά, γιατί να μην επιλεγούν δημόσια σχολεία για την φοίτηση των μειονοτικών μαθητών;

Στην συνέχεια ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι δεν χωρίζει η κυβέρνηση του σε μειονοτικά παιδιά και πλειοδοτικά.

Το ερώτημα όλων των Ξανθιωτών είναι γιατί πήγε σε αμιγές μειονοτικό –ιδιωτικό-  σχολείο και όχι σε ένα δημόσιο όπου συνυπάρχουν και συνεκπαιδεύονται μουσουλμανόπουλα  με χριαστιανόπουλα;

Φυσικά και δεν περιμένει κανένας απάντηση.

Τέλος το μήνυμα για πρόωρες εκλογές δόθηκε από το ιδιωτικό μειονοτικό γυμνάσιο λύκειο και ποιο συγκεκριμένα ανέφερε ότι του χρόνου είναι άγνωστο αν ο ίδιος θα είναι στην κυβέρνηση, τάζοντας παράλληλα την ίδρυση ενός νέου σχολείου.

img_20161125_115743

ΦΙΛΥΡΑ ΕΝΑ «ΧΑΛΑΡΟ» ΜΗΝΥΜΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

 

Από την Φιλύρα που επισκέφτηκε το εκεί μειονοτικό σχολείο  το μήνυμα που έστειλε στον Ταγίπ Ερντογάν παραήταν μαλθακό απέναντι στις απειλές του Τούρκου ηγεμόνα, ο οποίος απειλή ευθέως την χώρα μας με πόλεμο.

Σε ένα άλλο σημείο της ομιλίας του προς τους κατοίκους της Φιλύρας ο κ. Τσίπρας μίλησε αόριστα για κάποιους ότι επενδύουν στο να τονίζουν τις διαφορές αποκρύπτοντας εσκεμμένα ότι υπεύθυνο για αυτό είναι το Τουρκικό Προξενείο όπου παρατρεχάμενοι του  με απειλές, εκβιασμούς και τρομοκρατία επιδιώκουν να ξεχωρίζουν τους Έλληνες πολίτες.

Ένα άλλο προεκλογικό μήνυμα είναι η δήλωση του, μόνο που άργησε πάνω από μία δεκαετία, η Τουρκία είναι πολύ ποιο μπροστά από τις Ελληνικές κυβερνήσεις, είναι ότι δεσμεύθηκε για δωρεάν παροχή τηλεοπτικού σήματος στην Ορεινή περιοχή.

Κάποιος θα πρέπει να θυμίσει στον κ. Τσίπρα ότι και στα ορεινά της Δράμας, της Καβάλας, στα ορεινά  νότια της Κομοτηνής – Μαρώνεια και εκεί δεν υπάρχει το σήμα. Γιατί ο κ. Τσίπρας δεν χορηγεί δωρεάν τηλεοπτικό σήμα παρά μόνο στην μειονότητα;

Ποιος λοιπόν ξεχωρίζει τους Έλληνες πολίτες σε χριστιανούς και μουσουλμάνους;

Αυτό το τελευταίο επικρίθηκε έντονα από την κοινωνία και την πλειονότητα η οποία δυστυχώς βλέπει την κυβέρνηση Τσίπρα να κάνει τα πάντα για να προσποριστεί τους μειονοτικούς ψήφους.