Πολλές φορές έχουμε αναφερθεί στην λειτουργία των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ εδώ στην Ξάνθη και έχουμε τονίσει την ανεπάρκεια τους, την χαλαρότητα τους και φυσικά την αδυναμία τους να αντιληφθούν τον πραγματικό τους ρόλο απέναντι στην κοινωνία που καλώς ή κακώς τους επέλεξε.

Σαφώς και δεν θα ασκήσουμε κριτική στο πώς ο συγκεκριμένος βουλευτής αντιλαμβάνεται τον ρόλο των μέσων ενημέρωσης και δυστυχώς για τον τόπο, δείγματα γραφής έδωσε, μόλις πρωτοεμφανίστηκε στην πολιτική σκηνή της Ξάνθης και της Ελλάδος.

Ο Σ. Γιαννακίδης σε ζωντανή ραδιοφωνική εκπομπή συνομιλώντας μαζί μας είπε στον «αέρα», «Εγώ δεν βγαίνω στην εκπομπή σου  γιατί μας εκβιάζεις για να μας τα πάρεις».

Δεν καταφύγαμε στην δικαιοσύνη, τα ηχητικά ντοκουμέντα τα κρατάμε και απλά επιφυλασσόμεθα. Μόνο που λυπούμαστε για την λογική νέων ανθρώπων οι οποίοι αποφασίζουν για την τύχη 11 εκατομμυρίων πολιτών.

Το δεύτερο «χτύπημα» του κ. Σ. Γιαννακίδη βουλευτού της Ξάνθης, ήρθε χθες κατά την επίσκεψη του Πρωθυπουργού της Χώρας στην Ξάνθη και ποιο συγκεκριμένα στο ιδιωτικό μειονοτικό σχολείο που προφανώς ο βουλευτής γνωρίζει από χρηματοδοτείται αλλά, αυτό είναι άλλο θέμα.

Την ώρα που ο Πρωθυπουργός βρισκόταν μέσα στον προαύλιο χώρο του σχολείου ο οποίος θυμίζει φρούριο αλλά και αυτό είναι άλλο θέμα, εμείς συνομιλούσαμε με τον υπεύθυνο ασφαλείας του Πρωθυπουργού, λέγοντας του ότι κατά την γνώμη μας, θα έπρεπε να δοθεί μία προτεραιότητα μικρής διάρκειας στους δημοσιογράφους της Περιφέρειας για τις καθιερωμένες φωτογραφίες και μετά να αποχωρήσουν.

Ο υπεύθυνος ασφαλείας κατάλαβε ότι έτσι έπρεπε να γίνει και το απέδωσε σε κακή συνεννόηση με την τοπική αστυνομία.

Δεν αντιληφθήκαμε την παρουσία του βουλευτή Σ. Γιαννακίδη μέσα στην κοσμοσυρροή, μιας και βρισκόταν στην πλάτη μας αλλά έκανε αισθητή την παρουσία του λέγοντας αναφερόμενος σε εμάς: «Εσείς δεν χρειάζεται να βγάλετε φωτογραφίες γιατί δεν μας «παίζετε».

Σαφώς και δεν απαντήσαμε γιατί απλούστατα δεν αξίζει ο κόπος να ασχοληθεί κανείς με έναν βουλευτή ο οποίος ξεχωρίζει τα μέσα ενημέρωσης σε «δικά» τους και «εχθρικά».

Απλά αφήνεται στην κρίση των Ξανθιωτών για να κρίνουν την λογική αυτού του νέου ανθρώπου, ο οποίος βρέθηκε στην βουλή με την ψήφο τους.

Είναι ξεκάθαρο ότι στην λογική του νεαρού βουλευτή, οι πολίτες της Ξάνθης που ψηφίζουν ΣΥΡΙΖΑ είναι «δικοί» τους και οι άλλοι που δεν ψηφίζουν ΣΥΡΙΖΑ είναι αντίπαλοι τους.

Ποιος μίλησε για διαχωρισμό πολιτών;

Ποιος μίλησε για ισονομία;

Ποιος μίλησε για ισοπολιτεία;

Ποιος μίλησε για το δικαίωμα της πολύπλευρης ενημέρωσης των Ξανθιωτών;