Συναντήσαμε την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης στις καρναβαλικές εκδηλώσεις της Ξάνθης, του Πολυσίτου και όπου αλλού χρειάστηκε ήταν και είναι πάντοτε παρόντες και βοηθούν στο μέτρο του δυνατού την κοινωνία, συμμετέχοντας ενεργά στον σχεδιασμό της Πολιτικής Προστασίας στον νομό.
Μάλιστα τώρα τελευταία πληροφορηθήκαμε ότι κάποιο από τα μέλη της ομάδας προσφέρει εθελοντικά εργασία ακόμη και στο Ταχυδρομείο της Ξάνθης. Η πληροφορία είναι ανεπιβεβαίωτη και την κοινοποιούμε με κάθε επιφύλαξη.
Πάμε στο δια ταύτα. Άρα αυτοί οι άνθρωποι είναι χρήσιμη στην κοινωνία. Η κοινωνία όμως δια των εκπροσώπων και εκφραστών τους τι κάνουν;
Για να γίνουμε ποιο σαφής.
Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης έψαχνε για στέγη. Πληροφορίες ανέφεραν ότι ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Ζαγναφέρης είχε επιλειφθεί του θέματος, τους βρήκε στέγη, αλλά υπολειπόταν κάποιες εργασίες για να μπορέσουν να στεγαστούν. Δεν γνωρίζουμε αν αυτές οι παρεμβάσεις από την πλευρά της Αντιπεριφέρειας έχουν γίνει και αν στεγάστηκαν οι διασώστες που όλοι ομολογούν ότι στηρίζουν την κοινωνία.
Επίσης, όπως πληροφορηθήκαμε και όπως δεσμεύτηκε σε εμάς ο δήμαρχος Ξάνθης Χ. Δημαρχόπουλος, θα έψαχναν έναν τρόπο να ενισχύσουν την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Ξάνθης με υλικό πολύτιμο στην άσκηση των εθελοντικά αναλαμβανομένων καθηκόντων τους.
Ποιο λιανά ο Δήμαρχος Ξάνθης Χ. Δημαρχόπουλος δεσμεύτηκε πριν από αρκετό καιρό φιλοξενούμενος σε δική μας εκπομπή στην τηλεόραση, ότι θα τους βοηθήσει αγοράζοντας τους σκοινιά και ότι άλλο υλικό χρειάζονται.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι παρόλο που πέρασε τόσος καιρός δεν έγινε τίποτε.
Και για να μην παρεξηγηθούμε. Δεν ρωτούμε τους διασώστες και ειδικά τον πρόεδρο τους Σαράντη Πασχάλη, ο οποίος από ευγένεια δεν μιλά και απλά κάνει υπομονή ελπίζοντας ότι οι φορείς θα ευαισθητοποιηθούν και θα τους στηρίξουν.
Σημείωση δική μας. Οι Π.Ε. και η Δημοτική Αρχή στηρίζει τον κάθε πικραμένο και πολύ καλά κάνει. Όμως δεν θα έπρεπε να ρίξουν και μία ματιά σε αυτούς που πραγματικά στηρίζουν την κοινωνία της Ξάνθης όπου μαζί με τις υπηρεσίες που είναι επιφορτισμένες να βοηθήσουν τους πολίτες, δίνουν το παρών τους;