Όποιος βιάζεται σκοντάφτει ή μήπως φταίει ο κακός σχεδιασμός;

 

Τα ατυχήματα στην διασταύρωση Γκίφχορν (πίσω από το διοικητήριο) με την Σταύρου Βλαχοπούλου κατάντησαν μία επικίνδυνη καθημερινότητα.

Το Σάββατο το μεσημέρι επιβεβαιώθηκε δυστυχώς ο κανόνας αφού δύο ΙΧ «αγκαλιάστηκαν»

με ευτυχώς, υλικές ζημιές.

Στην συγκεκριμένη διασταύρωση, η ορατότητα είναι περιορισμένη λόγω των παρκαρισμένων οχημάτων στην αριστερή πλευρά του δρόμου όπως κινούνται τα αυτοκίνητα, (είναι μονόδρομος)  με αποτέλεσμα αυτοί που κινούνται στην Βλαχοπούλου προς Σάρδεων να προβληματίζονται.

Επίσης λόγω της μονοδρόμησης της Γκίφχορν και της προτεραιότητας που δίνεται στα παραπάνω αυτοκίνητα, οι οδηγοί αναπτύσσουν ταχύτητα με συνέπεια πολλές φορές οι κινούμενοι στην Βλαχοπούλου να μην προλαβαίνουν να αντιδράσουν και να δημιουργούνται σκηνές τροχαίων ατυχημάτων σχεδόν καθημερινά.

Ευτυχώς μέχρι τώρα δεν θρηνήσαμε θύματα αλλά ποτέ δεν ξέρει κανείς.

Μάλλον οι τεχνικές υπηρεσίες του δήμου πρέπει να επανεξετάσουν το ζήτημα της κίνησης των οχημάτων πριν συμβεί το μοιραίο.

Εκτιμάτε ότι φωτεινοί σηματοδότες οι οποίοι είναι   ανενεργοί όπως αυτός στην Ηλιουπόλεως, θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί μέχρις ότου γίνει κυκλικός κόμβος ή επιλεγεί άλλος τρόπος προστασίας των οδηγών.