Σ. ΜΕΛΙΣΣΟΠΟΥΛΟΣ: ΑΝΘΡΑΚΕΣ Ο ΘΗΣΑΥΡΟΣ

Τελικά γλύτωσε η Ξάνθη το ένα εκατομμύριο ευρώ από τον σπάταλο δήμαρχο;

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Σ. Μελισσόπουλου, το περιβόητο οικόπεδο στο Δροσερό που με τόση μανία επιθυμούσε να αγοράσει ο δήμαρχος για να χτίσει τάχα μου ντε σχολείο, τελικά κρίθηκε ακατάλληλο.

Επειδή εμείς δεν γνωρίζουμε από «ψιλά» γράμματα, το ένα εκατομμύριο που είχε στην διάθεσή του ο δήμαρχος για μία αγορά ενός οικοπέδου, αμφιβόλου χρηστικότητας, παραμένει στην διάθεση των δημοτών;

Μήπως δόθηκαν προκαταβολές και προκειμένου αυτές να μην χαθούν, μήπως έρθει διάθεση στον δήμαρχο αντί για σχολείο να χτίσει κάτι άλλο;

Ή μήπως αυτό το διαθέσιμο ένα εκατομμύριο ευρώ, χρησιμοποιηθεί για το καλό της Ξάνθη;

Κύριε δήμαρχε και κύριε Φανουράκη, τελικά το 1 εκατομμύριο είναι στα ταμεία του δήμου, έκανε φτερά ή θα πάει «υπερ. πίστεως»;

Ακολουθεί η ανακοίνωση του Σ. Μελισσόπουλου

Με ψήφους 4-1 η θεσμοθετημένη «ΕΠΙΤΡΟΠΗ  ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΗΤΑΣ» έκρινε ως ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟ για ανέγερση Σχολείου το περιβόητο οικόπεδο 5,5 στρεμμάτων που ήθελε να αγοράσει ο Δήμος Ξάνθης στην περιοχή Πετρελαιαποθηκών.

Οικόπεδο αρχικής εκτιμώμενης αξίας αγοράς 1.000.000 ευρώ και πλέον !!!

Το βασικό σκεπτικό της απόφασης ΑΠΟΡΡΙΨΗΣ ήταν – σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ – οι λόγοι ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ αφού βρίσκεται πλησίον κεντρικού δρόμου ταχείας κυκλοφορίας (Λεωφόρος Στρατού)  και επίσης κοντά σε σιδηροδρομική γραμμή.

Για την αγορά του οικοπέδου στη συγκεκριμένη περιοχή είχαμε εκφράσει την αντίθετη γνώμη μας, αφού ως εκπαιδευτικοί που υπηρετήσαμε μάλιστα και σε θέσεις ευθύνης γνωρίζαμε από πρώτο χέρι τόσο για την ακαταλληλότητα της περιοχής αφού δεν πληρούσε τις προϋποθέσεις για να κτισθεί εκεί Σχολείο, όσο και τις εκπαιδευτικές αναγκαιότητες των παιδιών της περιοχής του Δροσερού.

Αποδείχθηκε τελικά ότι είχαμε δίκιο.

Το Δροσερό χρειάζεται σήμερα νέες σύγχρονες εγκαταστάσεις αρχικά για το Δημοτικό Σχολείο, σε οικόπεδο μέσα στον οικισμό και όχι μακριά από αυτόν.

Αυτό άλλωστε διατύπωσε έγκαιρα και ο πιο ειδικός  της υπόθεσης, ο σημερινός Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης ΑΜΘ κ. Κώστας Μπαντίκος.

Η έντονη επιμονή του Δημάρχου για τη συγκεκριμένη αγορά οικοπέδου τελικά δεν πέρασε από την Επιτροπή Καταλληλότητας και έτσι δυστυχώς για εκείνον – και για άλλη μια φορά – αποδείχθηκε…«άνθρακες ο θησαυρός»..

ΣΑΒΒΑΣ ΜΕΛΙΣΣΟΠΟΥΛΟΣ