Απίστευτη τροπή παίρνει η υπόθεση απαγωγής του Πουλίδο, με δημοσιεύματα στο Μεξικό να κάνουν λόγο πλέον για απόδραση του ποδοσφαιριστή.

Το πρωί της Δευτέρας ο Άλαν Πουλίδο επέστρεψε στα αγαπημένα του πρόσωπα, αφού, όπως αναφέρουν οι Αρχές της χώρας, κατέστη δυνατή η ελευθέρωσή του. Ο άσος του Ολυμπιακού μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο προκειμένου να εξετασθεί από τους γιατρούς, καθώς έφερε κάποια σημάδια μάχης στο σώμα του.

Ωστόσο, αρκετές ώρες αργότερα, οι πληροφορίες που έρχονται από το Μεξικό αλλάζουν τον τρόπο με τον οποίο έμεινε ελεύθερος ο παίκτης του Ολυμπιακού, με σκηνικό που μοιάζει να είναι βγαλμένο από ταινία δράσης.

Ο Μεξικανός άσος εκμεταλλεύτηκε μια στιγμή αδράνειας των δραστών κι όταν βρέθηκε με έναν εξ αυτών του επιτέθηκε, κατάφερε να τον εξουδετερώσει και του πήρε το όπλο και το κινητό. Μάλιστα, στη συνέχεια κατάφερε να του αποσπάσει διά της βίας πληροφορίες για το ακριβές μέρος όπου είχε μεταφερθεί από τους απαγωγείς. Ο Πουλίδο έσπασε ένα τζάμι για να διαφύγει (εξ ου και ο τραυματισμός του στο χέρι) και κάλεσε τις Αρχές δίνοντάς τους περιγραφή της τοποθεσίας προκειμένου να τον εντοπίσουν. Η αστυνομία είπε στον ποδοσφαιριστή να πυροβολήσει στον αέρα για να βρουν την ακριβή θέση του, αλλά δεν είχε σφαίρες. Έτσι έδωσε την περιγραφή των ρούχων του στις Αρχές για να μην τον μπερδέψουν με κάποιον από τους απαγωγείς. Τελικά, η αστυνομία κατάφερε να τον απομακρύνει από τον χώρο και έπειτα από την επίσκεψή του σε γιατρό και ψυχολόγο σε τοπικό νοσοκομείο επέστρεψε σώος και αβλαβής στην οικογένειά του.

Ο Άλαν Πουλίδο μέσα από το Twitter μίλησε για την εμπειρία του κι ευχαρίστησε όσους τον βοήθησαν.

«Σας ευχαριστώ όλους για τις προσευχές σας. Με βοήθησαν πολύ σε αυτήν την τρομερή εμπειρία στη ζωή μου, που δεν θέλω να ζήσει κανένας άλλος άνθρωπος. Είναι ευγνώμων στις Αρχές για τη βοήθειά τους και που μου επέτρεψαν να επιστρέψω ασφαλής στην οικογένεια και τους φίλους μου. Ευχαριστώ και τον Θεό που ήταν πάντα μαζί μας και μου έδωσε μια νέα ευκαιρία για τη ζωή. Σας ευχαριστώ όλους».

Λιανίδης 9