Υλικά:
500 γραμ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά, κρύα
1 κουτί φυτική κρέμα γάλακτος Morfat ή Ermol, σε θερμοκρασία δωματίου

1 κουτί ζαχαρούχο γάλα κρύο
200 γρμ. διάφορα φρέσκα ή κατεψυγμένα φρούτα του δάσους. Σμέουρα, βατόμουρα, μύρτιλλα, φραγκοστάφυλα κόκκινα και μαύρα, κ.λ.π..
100 γρμ. γάλα φρέσκο πλήρες, κρύο
1 κουτ. σ. μέλι
1 βανίλια, ή ένα κουτ. γλ. εσάνς βανίλιας

yogurt_s_382_382

Οδηγίες:
1) Πλένουμε και καθαρίζουμε καλά τα φρούτα. Τα βάζουμε στο μπλέντερ, και τα πολτοποιούμε. Τα βάζουμε στο ψυγείο να κρατηθούν παγωμένα.

2) Κτυπάμε όλα τα υλικά της συνταγής στο μίξερ, (εκτός τα φρούτα) στην αρχή σιγά σιγά να μην μας “πεταχτεί” το υλικό, και αφού αρχίζει να πήζει, στην γρήγορη ταχύτητα για 15 λεπτά, να ανακατευτούν καλά τα υλικά και να γίνει μια παχύρρευστη κρέμα. Τέλος προσθέτουμε τον πολτό φρούτων, και ανακατεύουμε λίγο ακόμα να ενωθούν καλά τα υλικά.

7052721

3) Αν έχετε παγωτομηχανή το παγώνετε με αυτήν, σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή. Αν το βάλουμε στην κατάψυξη, το χτυπάμε μετά από 2 ώρες περίπου, και ξανά ανά 2 ώρες για 2-3 ακόμα φορές να γίνει αφράτο.
Γαρνίρουμε με φρούτα δάσους, σιρόπι κεράσι, ή με ότι άλλο θέλουμε.

batomoura_mirtil

Λίγα μυστικά ακόμα:
Το αλκοόλ βοηθά στο να μην μας παγώσει πολύ και κρυσταλλώσει το παγωτό, και του δίνει την σχετική αφράτη αφή του παγωτού. Προσοχή όμως, όχι παραπάνω από 1 – 2 κουταλιές αλκοόλ ανά λίτρο παγωτού, και όχι έντονης γεύσης διότι θα μας χαλάσει την γεύση.

Προτεινόμενη θερμοκρασία κατάψυξης -18ο έως -20ο βαθμούς Κελσίου.

magazi