Δικαστής παρενοχλούσε σεξουαλικά κατηγορούμενους επί 30 χρόνια

Δικαστής από το Αρκάνσας των ΗΠΑ κατηγορείται ότι επί σειρά ετών… τουλάχιστον 30, παρενοχλούσε σεξουαλικά κατηγορούμενους στις υποθέσεις που εκδίκαζε. Ο δικαστής, Τζο Μπέκμαν αναγκάστηκε να παραιτηθεί μετά την εύρεση φωτογραφιών σεξουαλικού περιεχομένου στον προσωπικό του υπολογιστή.

Από τα αρχεία του αποδεικνύεται ότι ο Μπέκμαν, φωτογράφιζε γυμνούς αρκετούς από τους κατηγορούμενους στο σπίτι του ενώ είχε χρηματίσει αρκετούς από αυτούς.

«Πρόκειται για έναν εγκληματία που χρησιμοποίησε την δικαστική του εξουσία για να ικανοποιήσει τις διεφθαρμένες επιθυμίες του. Κάθε λεπτό που διατέλεσε ως δικαστής, αποτέλεσε προσβολή προς το δικαστήριο του Αρκάνσας» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της δικαστικής επιτροπής για την υπόθεση.

Υπάρχουν ακόμη καταγγελίες κατά του δικαστή ότι όταν ήταν δικηγόρος χρημάτιζε κατηγορούμενους για να μην μιλούν στους ανακριτές αλλά και ότι πληρώνουν δικηγόρους υπεράσπισης για λογαριασμό διαφόρων κατηγορούμενων.

Έδειχνε επίσης προνομιακή μεταχείριση προς λευκούς άνδρες, τους οποίους καταδίκαζε σε κοινωνική εργασία, όπως μάζεμα σκουπιδιών, κοντά στο σπίτι του. Τους ανάγκαζε ακόμη σε σεξουαλικές πράξεις ενώ τους μαγνητοσκοπούσε με αντάλλαγμα την πληρωμή των αμοιβών των δικηγόρων τους ή την αποπληρωμή των προστίμων τους.