Με λαμπρότητα γιορτάσθηκαν τα Θεοφάνια στον Κόσυνθο και στο Πόρτο Λάγος

ταμού για να παρακολουθήσουν την τελετή, ενώ υπενθυμίζεται ότι με εγκύκλιο που εξέδωσε η Μητρόπολη απαγορεύτηκε το έθιμο του αγιασμού των σπιτιών πόρτα, πόρτα, όπως συνέβαινε στο παρελθόν, λόγω των ειδικών συνθηκών που επιβάλλει η πανδημία.

«Έχουμε ανάγκη από τον φωτισμού του Πανάγιου Πνεύματος για να διακρίνουμε ποιο είναι το καλό στη ζωή μας, ποιο είναι το συμφέρον στη ζωή μας. Εκείνου που χρειάζεται είναι να κρατήσουμε την ενότητα του λαού μας, γιατί κάθε φορά που ήμασταν ενωμένοι πραγματοποιήσαμε θαύματα, ενώ όταν μπήκε το μικρόβιο της διαίρεσης και της διχόνοιας, θρηνήσαμε συμφορές» τόνισε ο Μητροπολίτης Ξάνθης στο μήνυμά του προς τους πολίτες που βρέθηκαν στον Κόσυνθο ενώ πρόσθεσε ότι φέτος δόθηκε η ευκαιρία να πραγματοποιηθεί – έστω και με περιορισμούς – ο Αγιασμός των Υδάτων παρουσία πιστών, ενώ αποκάλυψε πως πέρσι, που κάτι τέτοιο είχε απαγορευτεί, ο ίδιος προχώρησε στη ρίψη του Τιμίου Σταυρού και τον Αγιασμό των Υδάτων τόσο στον Κόσυνθο όσο και στο Πόρτο Λάγος.

ΠΟΡΤΟ ΛΑΓΟΣ

Με μεγάλη κοσμοσυρροή και οικοδεσπότη τον Δήμαρχο Αβδήρων Γιώργο Τσιτιρίδη, τελέστηκε από τον Μητροπολίτη Ξάνθης κ.κ. Παντελεήμονα ο Αγιασμός των υδάτων στο λιμάνι του Πόρτο Λάγος, Στην εκδήλωση έδωσε το παρών όλη η πολιτική ηγεσία του τόπου ενώ έκανε την πρώτη εμφάνισή του ως Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης και ο Κώστας Κουρτίδης.

6 τολμηροί κολυμβητές βούτηξαν στο λιμάνι του Πόρτο Λάγος με τον Ιωσήφ να βρίσκει τον Σταυρό με ευλάβεια και υπερηφάνεια.