Γράφει ο Αλέξανδρος Παυλικιάνος

PAYLIKIANOSLABRAKAI

Συνεχίζει ακάθεκτη η κυβέρνηση την περαιτέρω μείωση του βιοτικού επιπέδου των Ελλήνων πολιτών αφού οι δανειστές μας κατάφεραν να πιέσουν την “διαπραγματεύσιμη” Ελληνική κυβέρνηση να δεχτεί έμμεση φορολογία ύψους 1,8 δις ευρώ την ώρα που τις συντάξεις τού πολιτικού συστήματος που ξέσκισε τις σάρκες των της Ελλάδος παραμένουν ανέπαφες.

Ως γνωστόν η αύξηση της έμμεσης φορολογίας θεωρείται άδικη γιατί πληρώνουν τον ίδιο φόρο και η μη έχοντες. Τελικά η δεύτερη φορά αριστερά κατάφερε σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα όσα δεν κατάφεραν επί σαράντα χρόνια προηγούμενες κυβερνήσεις. Σύμφωνα με τον ίδιο, το «πακέτο» αυτό περιλαμβάνει την αύξηση του βασικού συντελεστή ΦΠΑ από το 23% στο 24%, ενώ δεν θα αυξηθεί ο μειωμένος συντελεστής από το 13% στο 14%.

Δυστυχώς το θρίλερ έχει και συνέχεια αφού η έμμεσοι φόροι είναι το πρώτο πιάτο. Σε λίγο ακολουθούν τα δημοσιονομικά μεγέθη τα οποία τώρα διαπραγματεύονται και κανένας δεν γνωρίζει ποιο ακριβώς είναι το δημοσιονομικό κενό. Όπως ανέφερε κυβερνητικός  παράγοντας, το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης επιμένει για αφορολόγητο όριο στις 9.091 ευρώ, ενώ από την πλευρά του ΔΝΤ ζητείται η άμεση μείωσή του στις 8.182 ευρώ και από την ευρωπαϊκή πλευρά τίθεται να μειώνεται σταδιακά στο συγκεκριμένο ύψος.

Στις 3 μετά το μεσημέρι είναι προγραμματισμένο να συζητηθεί το ζήτημα των «κόκκινων» δανείων και στις 5 μ.μ. το ασφαλιστικό.