Γράφει ο Αλέξανδρος Παυλικιάνος.

Γινόμαστε καθημερινά τον τελευταίο καιρό οι περισσότεροι, μάρτυρες σκοτωμένων αδέσποτων σκύλων με φόλα που φυσικά ρίχνουν κάποια δίποδα τέρατα. Κάποιοι βρίσκουν αυτόν τον τρόπο, όπως προχθές στα Άβδηρα, για να απαλλαγούν από τα αδέσποτα θανατώνοντας τα παρ όλο που γνωρίζουν ότι τα πρόστιμα για την κακοποίηση των ζώων συντροφιάς είναι πολύ ψηλά και σε μερικές περιπτώσεις φτάνουν και τις 30.000 ευρώ.
Τι είναι αυτό άραγε που δίνει την ευκαιρία στα δίποδα τέρατα να σκοτώσουν με φόλα τα αδέσποτα;
Φυσικά η ατιμωρησία και η μη εφαρμογή των νόμων σε ένα κράτος που έπαψε προ πολλού να ενδιαφέρετε για τους ανθρώπους του. Πολύ περισσότερο για τα σκυλιά.
Αυτή είναι η αιτία που κάποιοι πολίτες αψηφούν τις βαρύτατες ποινές που προβλέπει ο νόμος σε όσους κακοποιούν τα ζώα γιατί απλούστατα δεν υπάρχει κράτος για να επιβάλλει τις ποινές και αν κάποια στιγμή φτάσουν στα δικαστήρια το πιθανότερο είναι ο κακοποιός να έχει μεταναστεύσει ή πεθάνει.
Τι σημασία έχει αν οι φιλοζωικές οργανώσεις προσπαθούν να βρουν τους ενόχους και να τους επικηρύσσουν όπως κάνει συγκεκριμένα η φιλοζωική με ονομασία τα «αδεσποτούλια», αφού οι εγκληματίες συνεχίζουν το αποτρόπαιο έργο τους. Γνωρίζουν εκ των προτέρων ότι κανένας δεν θα εφαρμόσει τον νόμο.