Και πάλι έδωσε το παρών η ιερά Μητρόπολη Ξάνθης συνδράμοντας στην αγωνία των προσφύγων του γειτονικού Νομού Καβάλας.

Την Δευτέρα 4 Απριλίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου κ.κ. Παντελεήμων, συνοδευόμενος από τον Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως π. Σωφρόνιο Γκουτζίνη, επισκέφθηκε το Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων στη Νέα Καβάλα του Κιλκίς, όπου έγινε δεκτός από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Γουμενίσσης, Αξιουπόλεως και Πολυκάστρου κ.κ. Δημήτριο. Ο Σεβασμιώτατος διένειμε στους φιλοξενούμενους πρόσφυγες ανθρωπιστική βοήθεια ως εξής:
οκ25
3.000 ζευγάρια κάλτσες, δωρεά της Τράπεζας Πειραιώς

50 sleeping bags

Φάρμακα από το Κοινωνικό Ιατρείο-Φαρμακείο της Ιεράς Μητροπόλεως και

100 κιλά καραμέλες και ζαχαρωτά για τα παιδιά των προσφύγων,

Οι δύο αρχιερείς απηύθυναν λόγους νουθεσίας στους πρόσφυγες, οι οποίοι και εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους προς την Εκκλησία για τα όσα κάνει για αυτούς, ανεξάρτητα από την φυλετική ή θρησκευτική τους καταγωγή. Μετά την επίσκεψη ο Σεβασμιώτατος και η συνοδεία του ξεναγήθηκαν από τον επιχώριο Μητροπολίτη στους Ιερους Ναούς και στις δομές κοινωνικής πρόνοιας που έχει αναπτύξει η τοπική εκκλησία.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ.κ. Παντελεήμων μετά το πέρας της ανθρωπιστικής αυτής αποστολής που ήταν συνέχεια εκείνης του Σεπτεμβρίου 2015 αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει τόσο την Τράπεζα Πειραιώς όσο και τούς επωνύμους και ανωνύμους πού συνδράμουν στο κοινωνικό και ανθρωπιστικό έργο της Ιεράς Μητροπόλεως Ξάνθης και Περιθεωρίου.