Μια πρωτοβουλία της κυρίας Λίας Ευθυμιάδου από την Αλεξανδρούπολη, αποδεικνύει πώς όταν υπάρχουν πρωτότυπες ιδέες και διάθεση για δουλειά, πολλά μπορούν να γίνουν, ακόμη και σε αυτό το εχθρικό κράτος για τους επιχειρηματίες.
Η κ. Ευθυμιάδου οργανώνει τελετές γάμων σε όλη την Περιφέρεια, για ξένους. Μία πρωτότυπη και αξιόλογη προσπάθεια που περνά το μήνυμα πώς αν οι νέοι στηριχτούν πολλά μπορούν να γίνουν.

Είναι γεγονός ότι η ανεργία των νέων στην Ελλάδα και ειδικότερα στην Περιφέρεια ΑΜΘ, έχει χτυπήσει κόκκινο και δεν πάει άλλο. Οι νέοι βρίσκονται στον «αέρα» με το ένα πόδι στο αεροπλάνο ή στο τραίνο και στο χέρι μια βαλίτσα γεμάτη όνειρα, έτοιμοι όλοι μαζί να μεταναστεύσουν.
Σίγουρα κάτι πρέπει να γίνει και αυτό πρέπει να ξεκινήσει από την πολιτεία. Αυτή πρέπει να βάλλει τους κανόνες και οι νέοι να δουλέψουν και να δημιουργήσουν.
Δυστυχώς για την χώρα μας την τελευταία 7ετία των μνημονίων και της ύφεσης, οι κυβερνώντες προσπαθούν να μείνουν γαντζωμένοι στην καρέκλα τους αδιαφορώντας για την γενοκτονία που δημιουργούν.
Είναι επίσης γεγονός ότι η ανικανότητα τους τους εμποδίζει να δημιουργήσουν προϋποθέσεις ανάπτυξης, όμως, αυτό δεν τους απαγορεύει να στηρίξουν τις υπάρχουσες προσπάθειες των νέων και να της στηρίξουν όπως αυτή της νεαρής συμπολίτισσας μας από την Αλεξανδρούπολη που ξεκίνησε μία επιχειρηματική προσπάθεια στον τουρισμό, δύσκολη μεν, δημιουργική δε και πολύ καλές προοπτικές.
Πρόκειται για την Λία Ευθυμιάδου η οποία οργανώνει γάμους για τους ανθρώπους εκτός Ελλάδος οι οποίοι επιλέγουν να παντρευτούν στην Θάσο, την Σαμοθράκη ή την Καβάλα, ή στο Πόρτο Λάγος.
Σύμφωνα με την κ. Ευθυμιάδου, με σπουδές στο Αριστοτέλειο της Θεσσαλονίκης, μία επίπονη προσπάθεια από την πλευρά της η οποία κερδίζει έδαφος και προμηνύεται κερδοφόρα.
Όπως εξηγεί η ίδια από την στιγμή που ο ενδιαφερόμενος, και υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρων από τις γύρω Βαλκανικές χώρες όπως Ρουμανία Βουλγαρία και άλλες, μέσω του σάιτ που υπάρχει μεταφρασμένο και στα Τουρκικά, συμφωνηθεί να γίνει ο γάμος στην ΑΜΘ τότε αρχίζει η ευθύνη της διοργάνωσης. Ήτοι, διαμονή, μεταφορά αν χρειαστεί, η μετακίνηση στην πόλη ή την περιοχή που έχει αποφασιστεί να γίνει ο γάμος και φυσικά ανάλογα με το βαλάντιο που διαθέτει ο κάθε ενδιαφερόμενος ορίζεται και η πολυτέλεια που επιθυμεί.
Οι γάμοι που τελούνται είναι ορθόδοξοι, πολιτικοί, συμβολικοί και γάμος κάτω από το …νερό. Όπως η ίδια η κ. Ευθυμιάδου εξηγεί, υπάρχει η απαραίτητη υποδομή στην Αλεξανδρούπολη όπως μία σχολή καταδύσεων η οποία είναι στην διάθεση του ανθρώπου που επιθυμεί να παντρευτεί κάτω από το νερό.
Μιλώντας για την στήριξη ή όχι της πολιτείας, αναφέρει ότι παρ όλο που ο τουρισμός είναι ένας από τους πυλώνες ανάπτυξης, εν τούτοις το ίδιο το κράτος βάζει προσκόμματα.
Μιλώντας όμως για την στήριξη της από την Περιφέρεια και ειδικότερα για την Αντιπεριφέρεια Τουρισμού και ιδιαίτερα για τον Μ. Αμοιρίδη, ανέφερε ότι πολλά προβλήματα που παρουσιάσθηκαν στην αρχή της ενασχόλησης της με τους γάμους για ξένους, ξεπεράστηκαν χάρη στην στήριξη που είχε από την Αντιπεριφέρεια Τουρισμού.