Ακυρώνεται η δράση «Το Άγιο Φως  σε κάθε σπιτικό του Δήμου Ξάνθης»

 

Τελικά ακυρώθηκε με απόφαση Χαρδαλιά η πρωτοβουλία του δήμου Ξάνθης η οποία έγινε αντικείμενο κρητικής από τον επικεφαλής της παράταξης ΝΕΑ ΞΑΝΘΗ Πασχάλη Λύρατζη με αναφορά του στο fb ενώ και ο πρώην αντιπεριφερειάρχηξς Ξάνθης Κ. Ζαγναφέρης έλαβε μέρος στο όλο ζήτημα επίσης και αυτός με ανάρτηση του.

Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΞΑΝΘΗΣ

Ο Δήμος Ξάνθης  σε συνεργασία με τη Μητρόπολη Ξάνθης και την  Αστυνομική  Διεύθυνση   Ξάνθης,  είχε πάρει την πρωτοβουλία να μεταφέρει το Άγιο Φως σε κάθε σπιτικό του δήμου, σε ένα πλαίσιο υποστήριξης  και ασφαλούς λειτουργίας του «Μένουμε σπίτι».

Ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων κ. Νίκος Χαρδαλιάς, έχοντας υπόψη του ανάλογη δράση και άλλων  Δήμων  της χώρας, πριν από λίγα λεπτά, κατά την τακτική ενημέρωση από το Υπουργείο Υγείας,   ρητά τοποθετήθηκε λέγοντας ότι,  κάτι τέτοιο δε μπορεί να επιτραπεί.

Ο Δήμος Ξάνθης ευχαριστεί όλους τους εθελοντές και υπαλλήλους του Δήμου Ξάνθης που ανταποκρίθηκαν θετικά σε αυτή την πρωτοβουλία, όπως ευχαριστεί θερμά τόσο τη Μητρόπολη Ξάνθης όσο και την Αστυνομική Διεύθυνση Ξάνθης για τον σχεδιασμό της δράσης.

Ο Δήμος Ξάνθης ακυρώνει την πραγματοποίηση της δράσης «Το Άγιο Φως  σε κάθε σπιτικό του Δήμου Ξάνθης», σεβόμενος απόλυτα τις αποφάσεις των θεσμοθετημένων οργάνων για τη διαχείριση της κρίσης που μαστίζει τη χώρα και όλη την υδρόγειο.

Ο Δήμος Ξάνθης θα συνεχίσει να είναι μαζί σας, δίπλα σας, λεπτό το λεπτό και θα συνεχίζει να στηρίζει την κοινωνία της Ξάνθης,  με κάθε τρόπο,  σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία.

 

Μένουμε σπίτι

Ενδυναμώνουμε την Εθνική προσπάθεια, αισιοδοξώντας για το αύριο.

Επιδιώκουμε  στην επόμενη ημέρα, να είμαστε ΟΛΟΙ μαζί.

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ Π. ΛΥΡΑΤΖΗ

Είμαι αρκεκτά θρήσκος και φυσικά θέλω να χτυπήσουν οι καμπάνες το βράδυ της Ανάστασης . Αλλά μια ερώτηση για τον Δήμαρχο Τσεπελη . Τελικά θα λάβουμε το Άγιο φως??? Γιατι άλλο είπε ο Χαρδαλιας. Δημος Τσεπελη ανακοινώνει Χαρδαλιας ακυρώνει. Τέλειος συντονισμός Δήμου Τσεπελη με την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας. Είναι που μιλάνε κάθε μέρα και συντονίζουν από κοινού τις δράσεις του Δήμου , κάτι σαν το Αμοιριδειο δηλαδή !!!

ΔΗΜΟΙ ΚΑΙ …ΑΓΙΟ ΦΩΣ

Διαβάζω ότι πολλοί Δήμαρχοι θα οργανώσουν επιχειρήσεις με συνδρομή εθελοντών και αστυνομίας για την μεταφορά του Αγίου Φωτός σε κάθε σπίτι.
Δεν ξέρω ποιανού ήταν η ιδέα (Μάλλον κάποιου περιφερειακού Δημάρχου της Αττικής),και αμέσως άρχισε ο μιμιτισμος .
Ενέργειες πιασάρικες επικοινωνιακές και χωρίς καμιά ουσιαστική προσφορά για το κοινωνικό σύνολο.
Και δυστυχώς οι περισσότερες ενέργειες των δήμων, πανελλήνια,για την πανδημία ήταν πανομοιότυπες και με μηδενική παραγωγή υπεραξίας. Ολα για το θεαθήναι.
Ευτυχώς που μετά την δοκιμασία τίποτε δεν θα είναι ίδιο
Αλλά επειδή υπάρχει ΚΥΒΈΡΝΗΣΗ δεν νομίζω να τους περάσει.
Υ.Γ Μην αρχίσετε τα περί μη σεβασμού της Ορθοδοξίας κ.λ.π. Μάλλον εκτός τόπου και χρόνου θα είστε.

Δεν νομίζω κάποιος να περίμενε ο Δήμος Ξάνθης να πρωτοτυπησει και να μην ακολούθησε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΗΔΗ ΜΠΗΚΕ ΠΑΓΟΣ ΑΠΟ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ