Σκοπός της επιχείρησης ήταν η διενέργεια στοχευμένων αστυνομικών ελέγχων για την πρόληψη – καταστολή της εγκληματικότητας και την εδραίωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών Συνελήφθησαν 4…
…Το έχουμε γράψει και πει δεκάδες φορές. Για την δημιουργία του «γκέτο» που ακούει στο όνομα Δροσερό, δεν φταίνε μόνο οι κάτοικοι του. Είναι τόσα πολλά που έχουν προηγηθεί που είναι αδύνατο πλέον να «μαζευτούν».
Οι ντόπιοι πολιτικοί παράγοντες, οι άνθρωποι του Προξενείου και λίγο η α-νοικοκυροσύνη των κατοίκων, έφτασαν εδώ τα πράγματα.
Να τα δούμε ένα ένα.
Οι ντόπιοι πολιτικοί παράγοντες που χύνουν κροκοδείλια δάκρυα, ικανοποιούσαν τις ανάγκες των κατοίκων του Δροσερού με ποικίλους και πολλούς τρόπους. Όπως ο καθορισμός του τιμήματος της ψήφου, η λήψη παράνομου ρεύματος στα σπίτια- παράγκες, ο αποκλεισμός από δουλειές- όταν αυτές υπήρχαν, η ελλιπής προσπάθεια εκπαίδευσης στα σχολεία και η αδυναμία προστασίας των σχολικών εγκαταστάσεων όπου τα βράδια μετατρέπονταν σε χώρος συνάθροισης εγκληματικών στοιχείων και γενικά η ατιμωρησία που υπήρχε σε πράξεις βανδαλισμού.
Οι όποιες υποδομές δημιουργούνταν έπρεπε να μεταφραστούν σε ψήφους και εννοείται ότι και οι ντόπιοι πολιτικοί και αυτοί από «τας Αθήνας» την επομένη των εκλογών «έστριβαν».
Να μην ξεχάσουμε εδώ να πούμε ότι στο όνομα της κοινωνικής ένταξης του Δροσερού «χαλάστηκαν» πάρα πολλά κονδύλια από ΜΚΟ που φαινόταν στα χαρτιά και οι περισσότεροι γνωρίζουν την πηγή προέλευσης των.
Είναι η μόνη φορά που χρήματα των φορολογουμένων «χαλάστηκαν» για έναν ακαθόριστο σκοπό.
Η δράση του Προξενείου κατά δεύτερο λόγο ήταν και είναι έντονη και συγκροτημένη αφού η προσπάθεια του να τους προσεταιριστεί και από Ρωμά να τους μετατρέψει σε Τουρκογενής προκειμένου να πετύχει τις όποιες πολιτικές του στα διεθνή φόρα και φυσικά αυτό το επιτύγχανε είτε με χρηματισμό των «επικεφαλής» είτε με εκφοβισμό.
Τώρα πλέον είναι αργά.
Πρώτον γιατί δεν υπάρχει δημόσιο χρήμα προκειμένου αυτοί οι άνθρωποι να ενσωματωθούν με ελεγχόμενες δράσεις, στην κοινωνία.
Δουλειές δεν υπάρχουν προκειμένου να επιβιώνουν και να μην έχουν ανάγκη τον κάθε πολιτικάντη που τάζει ακόμη και τα 20 ευρώ την ψήφο ή ρεύμα στα σπίτια γιατί έπαψαν να χτίζουν λόγω της οικονομικής ανέχειας ακόμη και παράγκες, με αποτέλεσμα να στοιβάζονται σε ένα δωμάτιο για λόγους οικονομίας και μάλλον ο δρόμος της παρανομίας φαντάζει ποιο εύκολος προκειμένου να επιβιώσουν. Στην τελευταία επιχείρηση της αστυνομίας βρέθηκαν λαθραία ποτά, ναρκωτικά και κάθε λογής παράνομα εμπορεύματα.
Όσο για την εκπαίδευση που τώρα γίνεται σε ήρεμους ρυθμούς, άλλωστε θυμόμαστε που στο παρελθών είχαμε καταγγελίες από τους εκπαιδευτικούς που δεν τολμούσαν να πάνε στην περιοχή, δεν αρκεί, αφού ο περίγυρος του μαθητή είναι μέσα στην ανέχεια και μάλλον προηγείται έναντι πολλών όπως να βγει από νωρίς το παιδί στο «μεροκάματο» είτε ζητιανεύοντας είτε συμμετέχοντας σε σπείρες ανηλίκων.
Τώρα βέβαια, θα πει κάποιος, τα πράγματα δεν είναι ρόδινα και για τον υπόλοιπο πληθυσμό αφού η φτώχια και η ανεργία, οδηγεί πολλούς ακόμη και στην παρανομία προκειμένου να επιβιώσουν.
Μία ματιά να ρίξει κανείς στα Δελτία Τύπου της Αστυνομίας είναι υπέρ αρκετή για να καταλάβει που πάει η ιστορία στην Περιφέρεια ΑΜΘ.