Ξεκάθαρος ο Μαλάκης για τα εσωκομματικά. Βλέπει οικουμενική κυβέρνηση τεχνοκρατών με την στήριξη όλων των κομμάτων.

Με ξεκάθαρη θέση εμφανίσθηκε σήμερα το πρωί στην εκπομπή «Φλάς στην Επικαιρότητα» του Α. Παυλικιάνου ο Κ. Μαλάκης, πολιτευτής της ΝΔ στην Ξάνθη, ο οποίος μιλώντας για την αναβολή της εκλογικής διαδικασίας της Κυριακής, κάλεσε όλους τους υποψηφίους να ζητήσουν συγνώμη από τους απλούς φίλους και τα μέλη της ΝΔ που τους ταλαιπώρησαν.
Έριξε την ευθύνη για αυτό το «φιάσκο» όπως το αποκάλεσε και στους 4 υποψηφίους διότι έπρεπε να είχαν λάβει τα μέτρα τους για να μην δημιουργηθεί αυτή η κακή εικόνα σε ολόκληρη την Ελλάδα αλλά και την Ευρώπη που παρακολουθεί τα τεκταινόμενα με μεγάλο ενδιαφέρον, τονίζοντας πώς ο κάθε υποψήφιος αρχηγός είχε από δύο τεχνικούς συμβούλους δίπλα στο υπεύθυνο όργανο για την διεξαγωγή των εκλογών. Συνεχίζοντας την σκέψη του, ανέφερε ότι θα μπορούσαν να ζητήσουν τεχνογνωσία από το ΠΑΣΟΚ, κάτι που λίγο αργότερα η Φώφη Γενηματά στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Μέγκα το είπε με προφανή την σκωπτικότατα. «Ας ζητούσαν να τους βοηθήσουμε».
Ο κ. Μαλάκης δεν έκρυψε την απογοήτευση του γιατί όπως ανέφερε η συμμετοχή των Νεοδημοκρατών σε όλα τα εκλογικά κέντρα στην Ξάνθη αλλά και σε όλη την Ελλάδα ήταν πρωτοφανή, συμπεριλαμβανομένων ακόμη και αυτών που ψήφισαν Τσίπρα και επέστρεψαν.
Ακολούθως, ζήτησε να παραιτηθούν και οι τέσσερις υποψήφιοι να συγκληθούν τα όργανα, να αλλάξει το καταστατικό και το αργότερο σε 15 ημέρες να αναδειχθεί ο νέος αρχηγός ο οποίος θα ηγηθεί της ΝΔ κυρίως όμως, για να αποφασισθεί αν η ΝΔ θα συμμετάσχει σε μία οικουμενική κυβέρνηση γιατί οι εξελίξεις είναι ραγδαίες μετά τις απομακρύνσεις των βουλευτών από την κυβέρνηση, με γνώμονα ότι τα μέτρα είναι πολύ δύσκολο να περάσουν από την βουλή, χωρίς την παρουσία του κ. Τσίπρα στην Κυβέρνηση η οποία θα αποτελείται μόνον από τεχνοκράτες για την επόμενη διετία.