ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ ΤΩΝ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΩΝ Η ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΞΕΠΟΥΛΗΘΕΙ ΣΤΑ ΔΙΕΘΝΗ ΦΑΝΤΣ ΑΝΤΙ ΠΙΝΑΚΙΟΥ ΦΑΚΗΣ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΦΥΣΙΚΟΙ ΤΗΣ ΠΟΡΟΙ.

Θέματα τα οποία απασχόλησαν πολύ έντονα τον τελευταίο καιρό στους κόλπους της ΓΣΒΕ ανέπτυξε το μέλους του ΔΣ και επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης Ενωτική Πρωτοβουλία Δήμου Ξάνθης – Σταυρούπολης Σωτήρης Τσιακίρογλου όπως κάρτες πληρωμών, την δημιουργία τράπεζας ειδικού σκοπού, το κόστος της ενέργειας για τις επιχειρήσεις, το οράριο των Κυριακών, το κάπνισμα και πολλά άλλα.
Ο κ. Τσιακίρογλου αναφέρθηκε στην προμήθεια που παίρνουν οι τράπεζες από τους επαγγελματίες όταν οι πελάτες τους πληρώνουν με κάρτα. Σύμφωνα με το ίδιο η προμήθεια του 3-4 ή ακόμη και 5% θεωρείτε ληστρική από την πλευρά των τραπεζών προς τους επαγγελματίες σημειώνοντας ότι ψηφίστηκε νόμος στην Ε.Ε. που ορίζει την προμήθεια των τραπεζών σε κάθε συναλλαγή από 0,2 έως και 0,3%.
Στην συνέχεια σημείωσε ότι ο αριθμός λογαριασμού του καταστήματος ή της επιχείρησης θα πρέπει να είναι ακατάσχετος και ο λόγος είναι απλούστατος. Αν κατασχεθούν τα χρήματα για οφειλές προς το κράτος ή το ΙΚΑ τότε αυτόματα κλείνει η επιχείρηση και δημιουργούνται νέοι άνεργοι στην στρατιά των ήδη υπαρχόντων ανέργων, τονίζοντας ότι πλέον για τις επιχειρήσεις δεν υπάρχουν ασφαλιστικές δικλείδες.
Ακολούθως ο κ. Τσιακίρογλου μίλησε για την δημιουργία μιας τράπεζας ειδικού σκοπού προκειμένου να χρηματοδοτηθούν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις και αιτιολογώντας το ανέφερε ότι αυτό που γίνεται στην Χώρα μας είναι το λιγότερο παράδοξο. «Δεν είναι δυνατόν να γίνεται ανακεφαλαίωση των τραπεζών και αυτές να κρατούν τα χρήματα και να μην τα δίνουν στην αγορά υπό μορφή δανείων προκειμένου να στηριχτούν οι επιχειρήσεις».
Μιλώντας για το ενεργειακό κόστος των επιχειρήσεων τόνισε ότι αυτό είναι δυσβάστακτο και όπως είναι φυσικό δεν θα έρθουν επιχειρήσεις να εγκατασταθούν άρα όχι επενδύσεις και όσο για το άνοιγμα της αγοράς των Κυριακών ανέφερε ότι αυτό γίνεται μόνο σε μία ή δύο χώρες της Ε.Ε. Όσο για την απαγόρευση του καπνίσματος στις επιχειρήσεις θεωρεί τα πρόστιμα προς τις επιχειρήσεις δυσβάστακτα αλλά και άδικα λέγοντας ότι ο επαγγελματίας δεν θα καταδώσει τον πελάτη του αλλά ούτε και θα γίνει χωροφύλακας. Το κράτος έτσι όπως ψηφίζει τους νόμους, σημείωσε, να βρει τρόπο να τους εφαρμόζει ίσα προς όλους και να μην δημιουργεί καταστάσεις αθέμιτου ανταγωνισμού αφού κάποιοι επιτρέπουν το κάπνισμα και κάποιοι όχι.
Τέλος, μιλώντας για την οικονομική κατάσταση και την σοκαριστική ύφεση και ανεργία που βιώνει η Χώρα μας, ανέφερε ότι όλο αυτό ήταν προσχεδιασμένο και βοήθησαν σε αυτό όλες οι κυβερνήσεις που πέρασαν την τελευταία δεκαετία από τον τόπο μας για να συμπληρώσει. «Ρίξτε μια ματιά στις τράπεζες του εξωτερικού. Ποιοί έχουν τα λεφτά; Οι πολιτικοί βέβαια».