Επαληθεύτηκε για μία ακόμη φορά η Xanthitimes.gr η οποία σε ανύποπτο χρόνο ανέφερε, μετά από συνομιλία με τους δημάρχους Τοπείρου και Ξάνθης ότι είναι πολύ κοντά στην εξεύρεση λύσης σχετικά με την παραχώρηση του ΧΥΤΑ στον ΣΔΑΝΞ προκειμένου να μην χαθούν πολύτιμοι πόροι από το πρόγραμμα για την αναβάθμιση του χώρου απορριμμάτων, κυρίως όμως η αναβάθμιση του περιβάλλοντος, αφού και οι δύο εκπρόσωποι των δήμων και του ΣΔΑΝΞ, πάλευαν για να προστατεύσουν τα συμφέροντα των συμπολιτών τους. Έβαλαν λοιπόν νερό στο κρασί τους οι δύο δήμαρχοι και το πολύμηνο «μπραν ντε φερ», κατέληξε θετικά, με αποτέλεσμα χθές το βράδυ να σε τηλεφωνική μας επικοινωνία με τον κ. Μίχογλου να πληροφορηθούμε ότι συμφώνησαν με τον Δήμαρχο Ξάνθης και πρόεδρο ΣΔΑΝΞ για το καλό των πολιτών τους. Απόδειξη ότι όλα πήγαν κατ ευχή η σύγκληση από την πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Τοπείρου, έκτακτου δημοτικού συμβουλίου, προκειμένου να εξουσιοδοτηθεί ο κ. Μίχογλου να υπογράψει την σχετική απόφαση.
ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Η ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΠΕΙΡΟΥ κας ΕΛΕΝΗΣ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΑΔΟΥ.
Πρόσκληση 18ης Έκτακτης Συνεδρίασης Δημοτικού Συμβουλίου
Η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Τοπείρου, σας καλεί να συμμετέχετε στην έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την 10η Νοεμβρίου 2015, ημέρα Τρίτη και ώρα 18:00 μ.μ στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου στο Εύλαλο (Δημαρχείο), με τα παρακάτω θέματα ημερήσιας διάταξης:
1. Εξουσιοδότηση του Δημάρχου για την υπογραφή Σύμβασης Παραχώρησης χρήσης ΧΥΤΑ Δήμου Τοπείρου προς τον Σύνδεσμο Διαχείρισης Απορριμμάτων Νομού Ξάνθης (ΣΔΑΝΞ) για επέκταση και αναβάθμισή του και ένταξή του στο Πρόγραμμα «Εφαρμογή Σχεδίου Διευθέτησης και Συμπλήρωσης Υποδομών ΧΥΤΑ Νομού Ξάνθης» του ΥΠΕΚΑ. (Εισηγητής: Δήμαρχος)
2. Εντολή προς τη Διευθύνουσα Υπηρεσία του έργου «Αντικατάσταση Δικτύου Ύδρευσης Δ.Δ. Εξοχής» για βεβαίωση περαίωσης του έργου, επιμέτρηση και πληρωμή των εργασιών. (Εισηγήτρια: Πρόεδρος Δ.Σ.)
Η συνεδρίαση κρίνεται ως έκτακτη λόγω πιεστικών καταληκτικών ημερομηνιών.