Η Ξάνθη γιόρτασε τα 97α Ελευθέρια. Πολύς κόσμος. Απουσία Βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ, παρουσία βουλευτών Χ.Α.

 

Με την δέουσα λαμπρότητα και επισημότητα, η Ξάνθη γιόρτασε τα 97α Ελευθέρια της από την τυραννία των Βουλγάρων και ήταν διάχυτη στην ατμόσφαιρα  η διάθεση των πολιτών να συμμετάσχουν για να τιμήσουν τους ήρωες και να θυμηθούν τις πτυχές της ιστορίας  που διδάχτηκαν και άκουσαν από τους προγόνους τους.

 

Η όλη εκδήλωση ξεκίνησε νωρίς το πρωί με την Θεία Λειτουργία στην Του Θεού Σοφίας.

Ακολούθησε στο Δημαρχιακό μέγαρο η βράβευση των 4 πολιτών που με τα έργα και τις πράξεις τους προσέφεραν στην κοινωνία της Ξάνθης, Ξανθιώτες στην καταγωγή.

Την βράβευση παρουσία των επίσημων προσκεκλημένων έκανε ο Αντιδήμαρχος Κυριάκος Παπαδόπουλος ο οποίος αναπλήρωνε τον Δήμαρχο Ξάνθης που απουσίαζε για προσωπικούς λόγους.

Ακολούθησε η κατάθεση στεφάνων στο ηρώο της πόλης, όπου οι βουλευτές της Χ.Α. κατέθεσαν στέφανο μετά την λήξη της τελετής διότι, σύμφωνα με το πρωτόκολλο δεν προβλέπετε βουλευτές εκτός νομού,  να καταθέτουν στεφάνι.

Οι παρόντες βουλευτές τίμησαν τους νεκρούς και το πρωτόκολλο, καταθέτοντας το στεφάνι μετά την λήξη της τελετής.

Οι κυβερνητικοί βουλευτές απουσίαζαν για αδιευκρίνιστους λόγους δίνοντας έτσι την αφορμή να σχολιαστούν αρνητικά από τους Ξανθιώτες οι οποίοι και τους τίμησαν με την ψήφο τους.

Στην συνέχεια ακολούθησε η μεγαλειώδης παρέλαση από την μαθητιώσα νεολαία.

Στην εξέδρα των επισήμων τιμώμενο πρόσωπο και εκπρόσωπος της κυβέρνησης ήταν η Υπουργός Βορείου Ελλάδος κ. Τσαρουχά.

Την παρέλαση έκλεισε η δυναμική παρουσία του στρατού και οι δηλώσεις που ακολούθησαν από την κ. Υπουργό, τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ξάνθης και Περιθεωρείου, τον Αντιπεριφερειάρχη Κ. Ζαγναφέρη και τον αναπληρωτή του δημάρχου Κ. Παπαδόπουλο, μίλησαν για «λαό  ενωμένο, ποτέ νικημένο» φροντίζοντας να στείλουν το μήνυμα σε κάθε επιβουλέα της ακεραιότητας της Ξάνθης και της Θράκης γενικότερα.