Μέρες ηρεμίας στον δήμο Ιάσμου;

Μετά την λαίλαπα Οντέρ Μουμίν με τα κωμικοτραγικά αποτελέσματα, όλα δείχνουν ότι ο νεοεκλεγής δήμαρχος Ιάσμου Τζανέρ Ιμάμ προσπαθεί να επουλώσει τις ανοιχτές πληγές που άφησε πίσω του ο αμετροεπής πρώην δήμαρχος, ο οποίος κατάφερε μέσα στα 3,5 χρόνια διοίκησης να διχάσει υπέρμετρα το Χριστιανικό και το Μουσουλμανικό στοιχείο.

Παρακολουθώντας την δράση του νέου δημάρχου, ανεξάρτητα κάτω από ποιες συνθήκες εκλέχθηκε, ρίχνει ιδιαίτερο βάρος στην ειρηνική συνύπαρξη των δημοτών του και οι προσπάθειες διοίκησης του απευθύνονται σε όλους  τους σύνοικους και το κυριότερο, δεν απέκλεισε τους συνυποψηφίους του χριστιανούς από τα θέσης διοίκησης.

Από όσο έχουμε πληροφορηθεί αφιερώνει τον περισσότερο χρόνο του στο συμμάζεμα των οικονομικών του δήμου, στηρίζοντας με όλες του τις δυνάμεις τους αδύναμους.

Ο δήμαρχος Ιάσμου, είναι ένα πολιτικό πρόσωπο χαμηλών τόνων και δεν αναλίσκεται σε συζητήσεις και δημόσιες σχέσεις είτε με τα τοπικά ΜΜΕ είτε με τις άλλες πολιτικές δυνάμεις του νομού.

Οι σχέσεις του με την περιφέρεια και  τους φορείς είναι άριστες, προκειμένου να λείψουν οι εντάσεις προηγουμένων ετών  και φυσικά να κάνει την δουλειά του. Άξιο αναφοράς είναι το γεγονός ότι στην προσπάθεια του να μαζέψει τις οφειλές συνδημοτών του αξίας  αρκετών εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, πολλών δεκαετιών πίσω, και σύμφωνα με το γράμμα του νόμου, το δημοτικό συμβούλιο, κατόπιν δικής του πρωτοβουλίας, έθεσε ευνοϊκούς όρους που μεγάλος αριθμός συνδημοτών του ανταποκρίθηκε πλήρως. Με λίγα λόγια, οι δημότες με οφειλές παρελθόντων ετών, πληρώνουν το κεφάλαιο, προσαρμόζοντας τις υπέρογκες προσαυξήσεις και ανάλογα με τα κοινωνικοεισοδηματικά του κριτήρια, έτσι ώστε να μπορούν  να ανταποκριθούν. Κάτι που λέγεται ότι είπε ο δήμαρχος Ιμάμ Τζανέρ επιβεβαιώνεται και από άλλη πηγή.

Ο Ιμάμ Τζανέρ, φαίνεται να είπε στους στενούς του συνεργάτες: “Ενώ φαίνεται στα χαρτιά του δήμου ότι έχει να εισπράξει εδώ και δεκαετίες, χιλιάδες χιλιάδων ευρώ, στην ουσία ο δήμος Ιάσμου δεν τα έχει στα ταμεία του αφού εδώ και δεκαετίες κανείς δεν εξοφλεί. Άρα λιγότερα χρήματα στα ταμεία του δήμου παρά εκατομμύρια στον αέρα”.  Κάτι που πολλοί πιστεύουν ότι και οι άλλοι δήμαρχοι της Θράκης πρέπει να ακολουθήσουν το παράδειγμά του, αν βέβαια πρωτίστως διαθέτουν την πολιτική βούληση του δημάρχου Ιμάμ Τζανέρ, ο οποίος όπως δείχνουν τα πράγματα, πήγε στον δήμο Ιάσμου για να δουλέψει.

Σαφώς και στην άσκηση της πολιτικής του, θα κάνει λάθη, όμως, έχει αποδειχθεί ότι λάθη δεν κάνουν μόνο όσοι είναι τεμπέληδες και δεν δουλεύουν.

Και μόνο αυτή του η πρωτοβουλία, για να φέρει τα πραγματικά ποσά που οφείλουν οι δημότες του στα ταμεία του δήμου, δείχνει πόσο προσγειωμένος είναι.

Μάλιστα οι παρεμβάσεις του είναι μικρές αλλά σημαντικές.

Πληροφορίες μας αναφέρουν ότι ήδη δρομολογεί το μεγάλο έργο για την ασφαλτόστρωση του κεντρικού δρόμου του Ιάσμου, όπου σήμερα θυμίζει βομβαρδισμένο τοπίο.

 

Με αφορμή την μεγάλη ζημιά που υπέστησαν περιοχές του δήμου του, από την πυρκαγιά το περασμένο Φθινόπωρο, όπου οι φλόγες έφτασαν στα σπίτια του Σώστη και του Πολυάνθου, ρίχνει ιδιαίτερη βαρύτητα στο θέμα της πρόληψης της πυρκαγιάς και παρόλο που εδρεύει στην πρωτεύουσα του δήμου του πυροσβεστικό κλιμάκιο, κάνει όλες εκείνες τις προπαρασκευαστικές ενέργειες για να προλάβει το κακό και ποιο συγκεκριμένα στην ανακοίνωση που εξέδωσε καταγράφεται η αγωνία του για τον κίνδυνο της πυρκαγιάς.

Ποιο συγκεκριμένα ο δήμος Ιάσμου στην ανακοίνωσή του αναφέρει.

Σήμερα, στις 2 Μαΐου 2024 , πραγματοποιήθηκε η 1η Συνεδρίαση του Τοπικού Επιχειρησιακού Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ιάσμου στο Δημαρχιακό Μέγαρο, ενόψει της αντιπυρικής περιόδου.

Στη συνεδρίαση προήδρευσε ο Δήμαρχος Ιάσμου κ. Τζανέρ Ιμάμ και παρέστησαν Αντιδήμαρχοι, εκπρόσωποι όλων των εμπλεκόμενων υπηρεσιών και φορέων.

Μεταξύ άλλων συζητήθηκαν θέματα όπως η επέκταση έργων και εργασιών καθαρισμού της βλάστησης, η βελτίωση του δασικού δικτύου, τα μέτρα πρόληψης κυρίως κατά τις ημέρες υψηλής επικινδυνότητας για πυρκαγιά και η διασφάλιση της ορθής επικοινωνίας μεταξύ όλων των εμπλεκόμενων.