ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΝ ΠΩΣ ΘΕΛΟΥΝ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΤΟΥΣ

Με την ανάληψη της προεδρίας από τον Ν. Γρηγοριάδη, τα μέλη του Εμπορικού Συλλόγου θα πρέπει να αποφασίσουν πώς θέλουν τον σύλλογό τους, με δεδομένο ότι το προεδρείο κινείται σε ρυθμούς που απαιτούν οι καιροί και τα μέλη του Συλλόγου, συνηθισμένα στην «ραστώνη των προηγούμενων δεκαετιών, όπου θα μπορούσε κανείς να χαρακτηρίσει ως εποχή «παχέων αγελάδων», κινούνταν μακριά και ανεξάρτητα από τις προσπάθειες των προέδρων, τις περισσότερες φορές, χωρίς καν να τους στηρίζουν και αφήνοντας άλλους να παλεύουν για τα δικά τους συμφέροντα.

Όμως πλέον, τα πράγματα άλλαξαν, η αγοραστική δύναμη των Ξανθιωτών μειώθηκε οικτρά, ο ανταγωνισμός με τα υπέρ μάρκετ και τους Κινέζους κάνουν την επιβίωση τους δύσκολη.

Είναι καιρός οι έμποροι, μέλη του συλλόγου, να βγούνε από τον λήθαργό τους και να στηρίξουν το νέο προεδρείο πριν κάποιο πρωινό βάλλουν λουκέτο.

Πρέπει να στηρίξουν τις προσπάθειες του προεδρείου για να μπούνε κανόνες στο παιγνίδι, να προσελκύσουν τους Ξανθιώτες καταναλωτές στα καταστήματά τους και να μην περιμένουν κανέναν δήμαρχο ή υπουργό να αυξήσει την τουριστική κίνηση για να μπαίνουν οι καταναλωτές στα μαγαζιά τους.

Τα μέλη του εμπορικού συλλόγου έχουν την ευκαιρία τους και ανεξάρτητα από τις προσωπικές τους διαφορές, πρέπει να στηρίξουν το δραστήριο προεδρείο, πριν οι επιχειρήσεις τους, ειδικά στο κέντρο, βάλλουν λουκέτο και τότε θα φταίνε όλοι οι άλλοι, εκτός από τους ίδιους τους εμπόρους και επαγγελματίες.

Τα μέλη του Εμπορικού Συλλόγου Ξάνθης, πρέπει να ανασκουμπωθούν, να σηκώσουν τα μανίκια και να δουλέψουν δίπλα στο προεδρείο.

Για να αφυπνιστούν και να στηρίξουν τον αγώνα του προεδρείου, αρκεί να ρίξουν μία ματιά στο Εμπορικό Κέντρο έξω από την πόλη, και να δουν τα εκατοντάδες παρκαρισμένα αυτοκίνητα και θα καταλάβουν ποιοι και πώς τους ανταγωνίζονται. Η εποχή των «παχέων αγελάδων», πέρασε ανεπιστρεπτί.