ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΑΜΦΥΣΒΥΤΕΙ ΤΙΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ Μ. ΦΑΝΟΥΡΑΚΗ

Φλερτάρει με το πάλαι ποτέ ΠΑΣΟΚ ή την ΝΔ του Μητσοτάκη  ο Μ. Φανουράκης;

Διαβάσαμε με προσοχή την ανάρτηση του Μ. Φανουράκη ο οποίος μέμφεται την απόφαση του νυν δημάρχου Ευστράτιου Κοντού,   να δώσει την υποστήριξη των λογιστικών του δήμου Ξάνθης σε λογιστική εταιρεία που  όπως υποστηρίζει ο πάλαι ποτέ, κλειδοκράτορας των οικονομικών του δήμου Ξάνθης επί παντοδυναμίας Τσέπελη,  η εν λόγω εταιρεία πρόσκειται στο Καραμανλικό μπλοκ !!!  σε μία προσπάθεια αναβίωσης της ρητορικής των κεντροαριστερών λογικών προκειμένου να δελεάσουν τους ψηφοφόρους τους.

Στην προκειμένη όμως περίπτωση, και με δεδομένο ότι ακόμη δεν ανήκει σε καμμιά πολιτική δύναμη, το ερώτημα είναι που αποσκοπεί αυτή η ρητορική του Μ. Φανουράκη;

Σαφέστατα το πολιτικό μέλλων του Μ. Φανουράκη δεν φαντάζει ρόδινο με δεδομένο ότι και την αρχηγεία της παράταξης του Μ. Τσέπελη να πάρει, ουδεμία τύχη έχει, γιατί κανένας δεν ξέρει αν η παράταξη του πρώην δημάρχου Μ. Τσέπελη που ανήκει, σε δύο με τρία χρόνια θα υφίσταται.

Με αυτό το σκεπτικό ο Μ. Φανουράκης είναι πολιτικά ξεκρέμαστος.

Σίγουρα δεν μπορεί να αποταθεί στο αυτοδιοικητικό ΠΑΣΟΚ με επικεφαλής τον Σ. Μελισσόπουλο  γιατί δυστυχώς για τον ίδιο στα αυτοδιοικητικά μετράει και ο πρότερος έντιμος πολιτικός βίος.

Στην ΝΔ δεν μπορεί να αποταθεί γιατί πέρασε και από εκείνα τα μονοπάτια, άρα μάλλον εκεί είναι ανεπιθύμητος, αν και αυτό με την ΝΔ του Μητσοτάκη, δεν είναι σίγουρο.

Με τον ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να «παίξει» στα αυτοδιοικητικά γιατί μεσολαβεί το ΜΠΡΟΣΤΑ που συμμετέχει, και άρα πάλι μένει στον «άσσο» εκτός, αν συμπλεύσει με τον Ιπποκράτη Καμαρίδη, ο οποίος, όπως ανατιλαμβανόμαστε, μάλλον θα αναβιώσει στις επόμενες εκλογές την παράταξη του, ελπίζοντας σε μία συνεργασία με την παράταξη του Στράτου Κοντού, η οποία έτσι και αλλιώς θα διεκδικήσει επάξια και την επόμενη πενταετία την διοίκηση του δήμου Ξάνθης, μιας και τα μικρά, αλλά σταθερά του βήματα, επιτρέπουν στους Ξανθιώτες να αρχίσουν να εμπιστεύονται και πάλι τον δήμο.

Δεν γνωρίζουμε τις σχέσεις των δύο ανδρών δηλαδή του κ. Καμαρίδη και του Μ. Φανουράκη για να υποστηρίξουμε κάτι τέτοιο, αλλά ελλειπόντων των εναλλακτικών, πιθανολογούμε ότι μπορεί να γίνει μία σύμπλευση.

Τώρα γιατί ο Μ. Φανουράκης θυμήθηκε τον Καραμανλισμό, προφανώς ευελπιστεί ότι τα τοπικά στελέχη της ΝΔ θα «μεταφέρουν» στα κεντρικά του κόμματος τον αντικαραμνλισμό του, και πιθανών ο Κ. Μητσοτάκης,  να τον συμπεριλάβει στο «τσούρμο» που απαρτίζει την σημερινή ΝΔ του Σημίτη και έτσι θα έχει πρόσβαση και στο ΠΑΣΟΚ του Ανδρουλάκη που και αυτός θέλει δίπλα του ανθρώπους του Σημίτη, έξω όμως από το Καραμανλικό «μπλοκ».

Με λίγα λόγια με ένα σμπάρο 2 τριγώνια.

 

 

Και με δεδομένο ότι έχει προϋπηρεσία στο αυτοδιοικητικό ΠΑΣΟΚ με τον Χ.  Πούλιο μπορεί να μετρήσει στα (+) να προτιμηθεί και να προταθεί στον ΠΑΣΟΚ.

Με λίγα λόγια ο Μ. Φανουράκης χρησιμοποιεί τον αντι – Καραμανλισμό μήπως του  «κάτσει» κάτι από ΝΔ του Μητσοτάκη αλλά και Ανδρουλάκη, που δεν φαίνεται να τον ενοχλεί ιδιαίτερα.

Εκτός πια, αν έχει μαζέψει αρκετό χρήμα για  να καλύψει το κόστος μιας εκστρατείας την επόμενη πενταετία, για να πάρει τον δήμο Ξάνθης από τον Στράτο Κοντό.

Διαφορετικά δεν βγάζει κανένα νόημα η δημόσια τοποθέτηση του περί Καραμανλισμού, σχετίζοντας την με τον δήμαρχο Στράτο Κοντό και την ανάθεση της λογιστικής παρακολούθησες των οικονομικών του δήμου.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΑΜΦΙΣΒΥΤΕΙ ΤΙΣΗΓΕΤΙΚΕΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ
Μ. ΦΑΝΟΥΡΑΚΗ ΑΛΛΑ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΤΟΥ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΘΟΡΙΣΟΥΝ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ.

Αξίζει δε να σημειώσουμε ότι δεν υπάρχει άνθρωπος στην Ξάνθη που να αμφισβητεί τις ηγετικές του ικανότητες και με δεδομένο μάλιστα ότι επί 4 έτη στην ουσία διοίκηση τον δήμο Ξάνθης, πότε στραβά πότε ίσα, σημασία έχει ότι σχεδόν το 90% των αποφάσεων του δήμου έχουν την δική του υπογραφή με ότι και αν αυτό σημαίνει πέρα από το γεγονός που αποδεικνύει ότι ο επικεφαλής της παράταξης του και δήμαρχος επί 4 έτη Μ. Τσέπελης, στην ουσία «πετούσε αετό» και ήταν απαασχολημένος με τα προσωπικά του ζητήματα.

Με λίγα λόγια, ο Μ. Φανουράκης και έξυπνος είναι και πολιτική διαίσθηση διαθέτει και άρα θα μπορούσε να μείνει στο τοπικό πολιτικό προσκήνιο κάτω από άλλες συνθήκες κυρίως όμως χωρίς να διακυβεύεται το πολιτικό του μέλλων.

ΓΙΑΤΙ ΟΜΩΣ ΕΝΩ ΔΙΕΘΕΤΑΙ ΤΑ
ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΕΚΕΙΝΑ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΝ ΚΡΑΤΟΥΣΑΝ ΣΕ ΜΙΑ ΣΤΑΘΕΡΗ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΡΟΧΙΑ ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΙΓΝΕΣΘΑΙ, ΑΥΤΗ ΤΑΛΑΝΤΕΥΕΤΑΙ;

Ο κυριότερος λόγος που «θόλωσε» το πολιτικό του προφίλ ήταν ότι τον «πλάνεψε» η εξουσία, και αυτό ήταν το τελειωτικό χτύπημα στην πολιτική του αξιοπιστία.

Τα δείγματα νεοπλουτισμού που επέδειξε από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε το «χαρτοφυλάκιο» του πρώτου τη τάξη αντιδημάρχου, σίγουρα δεν ενίσχυσε το πολιτικό του προφίλ.

Δεύτερο, η συμμαχία του με συγκεκριμένο δημοσιογραφικό τιμ και ο τρόπος προβολής της άσκησης εξουσίας, έκανε κακό στο πολιτικό του προφίλ και σίγουρα δεν ενίσχυσε την πρωτοκαθεδρία του στα μάτια των ψηφοφόρων, οι οποίοι διάβαζαν και παρακολουθούσαν όχι μία σεπτή άσκηση της εξουσίας απέναντι στους συνδημότες του οι οποίοι κατά την περίοδο του covid, δοκιμάστηκαν οι αντοχές τους. Οι δράσεις και η σπατάλη του χρήματος, ιδιαίτερα στην «προστασία» του Δροσερού από τον covid, όπου διαχειρίστηκε το χρήμα των φορολογουμένων χωρίς σύνεση και λογική, σίγουρα δεν ήταν καλή παρακαταθήκη για το πολιτικό του μέλλων και αυτό οφείλεται αποκλειστικά στην πλάνη της εξουσίας.

ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ

Οι απευθείας αναθέσεις πολλών εκατομμυρίων ευρώ σε επαγγελματίες εκτός ορίων του δήμου Ξάνθης, ήταν η χαριστική βολή για την πολιτική του αξιοπιστία και είναι αδιάφορο ποια ήταν τα οφέλη ή όχι της τοπικής κοινωνίας, μιας και οι περισσότερες, φέρουν την δική του υπογραφή και άρα, ήταν σε ένα πολύ μεγάλο ποσοστό, προσωπική του επιλογή, η απευθείας αναθέσεις σε επαγγελματίες άλλων πόλεων ή σε συγκεκριμένους επαγγελματίες της Ξάνθης, κάτι που προκάλεσε την τοπική αγορά και τους Ξανθιώτες επαγγελματίες, οι οποίοι δεν έτυχαν την στήριξη του, ανταποδοτικά, μέσω του δημοτικού χρήματος.

Αυτό ίσως να ήταν και το τελειωτικό χτύπημα, με δεδομένο ότι οι επαγγελματίες της πόλης, πριμοδότησαν με την ψήφο τους τον Μ. Τσέπελη, επειδή ακριβώς προερχόταν από τον ιδιωτικό τομέα και άρα γνώριζε τις ανάγκες της αγοράς.

Αυτό ο Μ. Φανουράκης δεν το έλαβε υπόψη και «έδιωξε» δημοτικό χρήμα εκτός Ξάνθης και αν δούμε τα εκλογικά αποτελέσματα του Οκτωβρίου του 23 και αφαιρώντας τους ψήφους των «γνωστών αγνώστων» και την «κωλοτούμπα» των ψηφοφόρων στα ορεινά της Σταυρούπολης, θα διαπιστωθεί ότι υπό κανονικές συνθήκες η παράταξη του Μανώλη Φανουράκη, μετά βίας θα καταλάμβανε την τρίτη θέση.

Το θέμα των απευθείας αναθέσεων πονάει την αγορά και αυτό ο Μ. Φανουράκης δεν το έλαβε υπόψη του και φέρει α κεραία την ευθύνη έναντι των συνδημοτών του.

ΠΛΗΡΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΙΝΗΣΕΩΝ

Ένα άλλο αρνητικό σημείο στην πορεία εξουσίας του Μ. Φανουράκη ήταν ότι δεν αξιοποίησε προς όφελός του την πολύ μεγάλη ελευθερία κινήσεων που του παραχώρησε ο τότε δήμαρχος Μ. Τσέπελης και εδώ είναι το λεπτό σημείο της ιστορίας.
Πώς αξιοποίησε την πολύ μεγάλη ελευθερία κινήσεων επειδή ο τότε δήμαρχος Μ. Τσέπελης δεν είχε τον χρόνο να ασχοληθεί με τα του δήμου λόγω προσωπικών επιλογών και άφησε όλο το έργο της διοίκησης στον ίδιο και στον Ιπποκράτη Καμαρίδη. Ευτυχώς που τα «βιλαέτια» ήταν ξεχωριστά και δεν είχαμε αίματα.

Μ. ΦΑΝΟΥΡΑΚΗΣ ΜΕΤΑΞΥ «ΣΦΥΡΑΣ ΚΑΙ ΑΚΜΩΝΟΣ»;;

Άρα για να καταλήξουμε στο τι έφταιξε και αυτή την στιγμή ο Μ. Φανουράκης είναι μεταξύ «σφύρας και άκμωνος», θα πρέπει να δούμε τα πεπραγμένα ενός πολιτικού που διέθετε γνώση, εξυπνάδα και ευστροφία και βρέθηκε στο σημείο να χρησιμοποιεί ξεπερασμένες λογικές περί Καραμανλισμού ,σε μία αγωνιώδη προσπάθεια να παραμείνει στο τοπικά ή Εθνικό πολιτικό προσκήνιο.

Ο Μ. Φανουράκης είναι το κλασικό παράδειγμα πολιτικού ο οποίος σύμφωνα με τα προσόντα του, θα μπορούσε και μπορεί, πιστεύουμε να παίξει στο ψηλότερο βάθρο της πολιτικής, αρκεί να αναθεωρήσει πολιτικές συμπεριφορές που πλήγωσαν το πολιτικό του προφίλ.

Μπορεί να επανορθώσει;

Είναι νέος, έχει την εμπειρία, έχει τις προσβάσεις σε ομάδες ψηφοφόρων, έχει την διάθεση, αρκεί μόνο να πείσει τους ψηφοφόρους ότι άλλαξε.

Πώς θα το πετύχει;

Να είναι προσεκτικός στις δημόσιες αναφορές του και η κριτική που θα ασκεί στην συμπολίτευση, να περιέχει και «ψήγματα» μεταμέλειας γιατί κακά τα ψέματα στο χάλι που βρίσκεται σήμερα ο δήμος της Ξάνθης, οφείλεται κατά ένα μεγάλο βαθμό, στην δική του πολιτική ελευθερία και άρα θα πρέπει να δουλέψει πιο σεμνά, με περισσότερη σκέψη και σχέδιο.

Α.Π.