Υπό βροχή το «αντάμωμα» των επιταφίων στην «καρδιά» της πόλης

ΟΙ ΞΑΝΘΙΩΤΕΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΕΣΤΕΙΛΑΝ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΕΙΣ

Η εικόνα της Μ. Παρασκευής στην συνάντηση των επιταφίων των ενοριών της Ξάνθης στην Κεντρική πλατεία, υπό ασταμάτητη βροχή και της πριν από λίγες ώρες έντονης χαλαζόπτωσης στην Ξάνθη και τα περίχωρά της, που μείωσε αισθητά την θερμοκρασία, δεν στάθηκαν εμπόδιο στους πολίτες και ακολούθησαν με πίστη και κατάνυξη το «έθιμο» της συνάντησης των επιταφίων στην κεντρική πλατεία παρουσία των τοπικών και θεσμικών αρχών του νομού και της Ξάνθης.

Με μπροστάρη τον σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ξάνθης και Περιθεωρίου, οι Ξανθιώτες απήλαυσαν από την βραχνιασμένη φωνή του προκαθημένου της ορθοδοξίας στην Ξάνθη, όλο το τελετουργικό.

Η παρουσία σχεδόν όλων των Ξανθιωτών στην κεντρική πλατεία με τις παρούσες δύσκολες καιρικές συνθήκες, συνοδευόμενοι από τα παιδιά τους με πρώτο και καλύτερο τον πρώτο δημότη της Ξάνθης, δήμαρχο Ευστράτιο Κοντό, δείχνει κάτι και το μήνυμα της Χριστιανοσύνης της Ξάνθης σε κάθε κατεύθυνση, απτό και ξεκάθαρο.

Η Ορθοδοξία με τον έναν ή τον άλλο τρόπο διώκεται. Από τους πολιτικούς; Από σκοτεινά κέντρα που θεωρούν ότι η πίστη των Χριστιανών της Ξάνθης  είναι βαθιά ριζωμένη στα σπλάχνα τους και πρέπει να την «ξηλώσουν»;

Γνωρίζουν πώς το θρησκευτικό αίσθημα των συνοικούν των στην Θράκη και την Ξάνθη ιδιαίτερα, είναι μεγάλο και αυτό ακριβώς προσπαθούν να «ξηλώσουν» Αθήνα και Άγκυρα;;;;

Η Αθήνα με τους νόμους που ψηφίζουν τα άθεα, μέλη του κοινοβουλίου από την μία πλευρά, και η Άγκυρα με τις επεκτατικές της βλέψεις από την άλλη, προσπαθούν πρωτίστως να κάμψουν το θρησκευτικό αίσθημα των Χριστιανών Ορθοδόξων και πιστών Μουσουλμάνων πολιτών που ζουν στην Θράκη με αλληλοσεβασμό και ιδιαίτερα στην Ξάνθη όπου ο σεβασμός της μιας για την άλλη θρησκεία είναι δεδομένη;

Οι πιστοί μουσουλμάνοι μόλις λίγες ημέρες πριν από το Πάσχα, κατά την διάρκεια του Ραμαζανιού,  έδειξαν, τηρώντας τα θρησκευτικά τους καθήκοντα και παραδώσεις, ότι η πίστη τους είναι ακλόνητη και γυρίζουν την πλάτη τους στις επιδιώξεις του Τουρκικού Προξενείου της Κομοτηνής και τους ψευτομουφτήδες, λέγοντας με τον τρόπο τους ότι δεν υποκύπτουν σε εκβιασμούς, στην προσπάθεια των σκοτεινών δυνάμεων της Άγκυρας, να μετατρέψουν την αγνή και άδολη πίστη τους στον Αλλάχ, σε νέου τύπου πολιτικού Ισλάμ, με λάφυρο την Κοσοβοποίηση της Θράκης.

Οι πιστοί μουσουλμάνοι δε πτοούνται παρόλους τους εκβιασμούς και το μαύρο χρήμα που ρέει άφθονο, συμπορευόμενοι με το πνεύμα των Ορθοδόξων Χριστιανών της Ξάνθης και σεβόμενοι την πίστη τους.

Η Ορθοδοξία της Ξάνθης, γνωρίζοντας ότι ο ανηλεής πόλεμος του κακού που φωλιάζει μέσα στην μαύρη ψυχή απάτριδων και άθεων πολιτικών, δέχεται το ένα χτύπημα πίσω από το άλλο.

Ο πόλεμος του πολιτικού συστήματος για την εξόντωση της Χριστιανοσύνης, ξεκίνησε από τα σχολεία και επεκτάθηκε ευθέως κατά της Ορθοδοξίας, όπου οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί, κατέγραψαν επιθέσεις, ξεκινώντας από την περίοδο του covid, με εκείνο το σαθρό επιχείρημα ότι η Ανάσταση Του Κυρίου στους ναούς,  πρέπει να γίνει στις 9 το βράδυ γιατί μετά τις δώδεκα είναι επικίνδυνος ιός του covid, για να δώσουν την δυνατότερη γροθιά  στο στομάχι της  ορθοδοξίας μόλις πρόσφατα, με την ψήφιση του νόμου περί γάμου των ομοφυλοφίλων, και όταν αντιλήφθηκαν, ότι ακόμη και αυτό το χτύπημα στην Ορθοδοξία, δεν την γκρέμισε και η πίστη μένει βαθιά ριζωμένη στις ψυχές των πολιτών, κα αφού κατέγραψε την μείωση των ψήφων, το πολιτικό σύστημα,  εναγκαλίσθηκε με τον πιο αισχρό τρόπο την ηγεσία της Ορθοδοξίας, στο πνεύμα των Άγιων Ημερών, όμως, οι πολίτες πλέον, γνωρίζουν και η πίστη τους ενδυναμώνεται και θεριεύει παρά τον πόλεμο που δέχεται από τους απάτριδες και άθεους «εθνοπατέρες» του κοινοβουλίου.

 

Και όσο για διάφορους πολιτικούς φορείς που ευαγγελίζονται ότι η Ορθοδοξία είναι δική τους, καλύτερα να αλλάξουν επάγγελμα.

Όλα αυτά, το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής ήταν αποτυπωμένα στα πρόσωπα των Ξανθιωτών που θεωρούν  και στηρίζουν την οικογένεια, έτσι όπως αυτή παρουσιάζεται στις Γραφές και Στον Λόγο του Θεού.

Οι Ξανθιώτες την Μ. Παρασκευή ακολουθώντας τους επιταφίους των ενοριών τους, έστειλαν αυτό ακριβώς το μήνυμα στην Πολιτική και Θρησκευτική ηγεσία της Ελλάδος.

Η Χριστιανοσύνη άντεξε αιώνες τώρα από τους διώκτες της, συμπεριλαμβανομένης και της σκλαβιάς των 400 χρόνων. Δεν πτοείται, δεν πωλείται, δεν καπηλεύεται και δεν εκχυδαΐζεται από τον μοντερνισμό και την παγκοσμιοποίηση.

Η Ορθοδοξία είναι απλή, άδολη και στέκεται όρθια όπως την Μ. Παρασκευή στην Ξάνθη και σε κάθε ένδειξη πίστης και σεβασμού στα δικά της Θεία, αλλά και των γειτόνων της.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΥΛΙΚΙΑΝΟΣ