Εξιχνιάσθηκαν -2- περιπτώσεις τηλεφωνικής απάτης σε βάρος ανυποψίαστων πολιτών, για τις οποίες συνελήφθη 59χρονη αλλοδαπή λίγο πριν επιβιβαστεί σε υπεραστικό λεωφορείο στην πόλη της Κοζάνης

Ανωτέρω περιπτώσεις διαπράχθηκαν χθες και προχθές   στις πόλεις της Πτολεμαΐδας και της Δράμας, αντίστοιχα

Στο πλαίσιο της ίδιας υπόθεσης αναζητούνται να ταυτοποιηθούν  τα στοιχεία ακόμη δύο συνεργών της

Χρηματικά ποσά βρέθηκαν, κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στους νόμιμους κατόχους τους

Παρουσίαζαν ψευδή γεγονότα ως αληθινά με σκοπό να αποσπάσουν  χρηματικά ποσά από τους παθόντες, με το πρόσχημα έκτακτης ανάγκης χειρουργικής επέμβασης συγγενικού τους προσώπου

Εξιχνιάσθηκε, μετά από συντονισμένες έρευνες των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Εορδαίας, -1- περίπτωση τηλεφωνικής απάτης, που τελέσθηκε την 08-04-2024 στην πόλη της Πτολεμαΐδας, σε βάρος 67χρονου ημεδαπού, για την οποία συνελήφθη άμεσα 59χρονη αλλοδαπή.

Συνεχιζόμενης της προανάκρισης των προαναφερόμενων αστυνομικών, σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Δράμας, εξιχνιάσθηκε ακόμη μία περίπτωση τηλεφωνικής απάτης που διαπράχθηκε από την 59χρονη και τους συνεργούς της, την 07-04-2024 στην πόλη της Δράμας, σε βάρος  92χρονης ημεδαπής.

Σε βάρος της ανωτέρω σχηματίστηκε δικογραφία σύστασης εγκληματικής ομάδας για την τέλεση απατών, κατ’ εξακολούθηση και κατά συναυτουργία, ενώ αναζητούνται να ταυτοποιηθούν τα στοιχεία ακόμη δύο ατόμων – μελών της ομάδας.

Συγκεκριμένα, χθες (08-04-2024) τις πρωινές ώρες, συνεργός της 59χρονης (άνδρας), τηλεφώνησε σε οικία 67χρονου ημεδαπού στην πόλη της Πτολεμαΐδας και προσποιούμενος τον ιατρό ανέφερε ψευδώς ότι συγγενικό πρόσωπο (υιός) του 67χρονου ενεπλάκει σε τροχαίο ατύχημα και έχρηζε άμεσης χειρουργικής επέμβασης, για την οποία απαιτούνταν χρηματικό ποσό, ενώ κατά τη διάρκεια της συνομιλίας τους, τον κατεύθυνε να αποθέσει σε σημείο που του υπέδειξε το χρηματικό ποσό των -4.000- ευρώ, τα οποία παρέλαβε η 59χρονη αλλοδαπή και επιβιβάσθηκε σε ταξί με άγνωστο προορισμό. Στη συνέχεια, ο 67χρονος αφού αντιλήφθηκε την σε βάρος του απάτη ενημέρωσε τις αστυνομικές Αρχές.

Άμεσα οργανώθηκε αστυνομική επιχείρηση, κατά την οποία αστυνομικοί της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Εορδαίας, σε συνεργασία με αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ) του Αστυνομικού Τμήματος  Κοζάνης, εντόπισαν, ακινητοποίησαν και συνέλαβαν, την 59χρονη αλλοδαπή, λίγο πριν επιβιβαστεί σε υπεραστικό λεωφορείο στην πόλη της Κοζάνης με προορισμό την Θεσσαλονίκη.

Συνεχιζόμενης της έρευνας προέκυψε ότι, η ανωτέρω από κοινού με συνεργό της, την 07-04-2024 με πανομοιότυπο τρόπο κατάφεραν και εξαπάτησαν 92χρονη ημεδαπή στην πόλη της Δράμας, από την οποία απέσπασαν το χρηματικό ποσό των -2.400- ευρώ.

Στην κατοχή της 59χρονης βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των   -4.000- ευρώ, το οποίο και αποδόθηκε στον 67χρονο και ένα κινητό τηλέφωνο, ενώ σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε από αστυνομικούς των Ομάδων Δημόσιας Ασφάλειας των  Τμήματων Ασφάλειας Εορδαίας και Δράμας, στην προσωρινή της κατοικία στην πόλη της Θεσσαλονίκης, βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των -2.200- ευρώ, το οποίο αποδόθηκε στην 92χρονη.

Από το Τμήμα Ασφάλειας Εορδαίας συνεχίζονται οι έρευνες για τη ταυτοποίηση ακόμη δύο ατόμων – μελών της ομάδας, ενώ εξετάζεται η συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις, καθώς και ο εντοπισμός τυχόν άλλων παθόντων.

Η συλληφθείσα, με τη σχηματισθείσα σε βάρος της δικογραφία, οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κοζάνης.