Κι όμως ο διάσημος ηθοποιός παραλίγο να γίνει σταρ της μουσικής. Από τότε που ήταν 12 ετών και κλώτσησε τον Έλβις στο πόδι στο It Happened at the World’s Fair, ο Kurt Russell είχε πάντα έναν περίεργο δεσμό με τον βασιλιά του rock and roll.

Τον υποδύθηκε σε μερικές ταινίες και μάλιστα έδωσε μια απίστευτη φωνή στο Forrest Gump, παίζοντας τον Elvis. Ωστόσο, ένα ακόμη παράδειγμα στη ζωή του όπου θα μπορούσε να συνδεθεί με τον «Βασιλιά του ροκ εν ρολ» είναι η αγάπη του για το rock, που οδήγησε στην κυκλοφορία ενός ομότιτλου άλμπουμ το 1970.

«Αν δεν έχετε ακούσει το Kurt Russell Sings, τότε δεν έχετε ζήσει τη μουσική», είπε αστειευόμενος σε μια συνέντευξη στο The Late Late Show με τον James Corden. «Ο μπαμπάς μου καθόταν σε ένα μπαρ κι έπεσε πάνω σε έναν παραγωγο, έκανε την παραγωγή των άλμπουμ του Bobby Sherman, μεταξύ άλλων», εξήγησε. «Και να πως τελικά κατέληξα να φτιάξω το πρώτο και μοναδικό μου ροκ άλμπουμ».

Kurt Russell – Baby Believe Me 1970

Ομολογουμένως, αυτό μπορεί να μην προκαλέσει σοκ σε πολλούς ανθρώπους, δεδομένου ότι ο Russell συχνά τραγουδάει σε ταινίες του. Ωστόσο, το γεγονός ότι η μουσική του καριέρα ξεκίνησε και σταμάτησε με ένα περίεργο άλμπουμ τη δεκαετία του ’70 είναι σίγουρα κάτι αξιοσημείωτο.

Ένα από τα πιο «δυνατά» κομμάτια του άμπουμ ήταν η διασκευή του Kurt Russell στο επιτυχημένο τραγούδι «Sugar, Sugar».

Άλλα τραγούδια στο άλμπουμ περιλαμβάνουν τα «Hey Baby I Love You», «I Believe In Love» και «My Baby Loves Lovin’». Το αν ο Russell πίστευε ποτέ ότι είχε προοπτικές ως τραγουδιστής παραμένει άγνωστο, αλλά είναι σαφές τώρα, εκ των υστέρων, ότι κάνει καλύτερα για ηθοποιός.

Ο παραγωγός αυτού του δίσκου μπορεί να σκέφτηκε ότι μπορεί να επωφεληθεί από ένα ανερχόμενο αστέρι του κινηματογράφου για να κερδίσει γρήγορα χρήματα αλλά ο Russell δεν ακούγεται και πολύ κακός στο άλμπουμ.

Είναι ένας δίσκος με διασκευές χωρίς όμως ατομικότητα στα τραγούδια που διασκευάζονται. Ωστόσο, ο Russell μπορεί να πει μια μελωδία καλύτερα από τους περισσότερους και γενικά, παρά το γεγονός ότι είναι κάπως γκροτέσκο, τα τραγούδια ακούγονται αρκετά ευχάριστα. Είναι αναμφίβολα καλύτερος ηθοποιός, αλλά αν θέλετε ποτέ να δείτε μια διαφορετική πλευρά του Russell, τότε αξίζει να το ακούσετε.