Κουβέντα για την ταμπακέρα.  Διπλασιάζεται το κόστος των διοδίων

Δυστυχώς οι υπουργοί της κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη που δεν έχουν καμία επαφή με την πραγματικότητα, πανηγυρίζουν για την παραχώρηση της Εγνατία οδού χωρίς να διασφαλίζουν το αυτονόητο για την δύσκολη πραγματικότητα που βιώνουν οι πολίτες λόγω της ανεξέλεγκτης ακρίβειας.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες το κόστος χρήσης της Εγνατίας οδού από Αλεξανδρούπολη Ηγουμενίτσα διπλασιάζεται και εννοείται ότι εκτός από τα λόγια του κοπανιστού αέρα περί ενίσχυσης της βιωσιμότητας της Εγνατίας του υπουργού, ούτε κουβέντα δεν ακούστηκε για την περίφημη βιωσιμότητα της δομής που πλήρωσε ο Ελληνικός και ο Ευρωπαϊκός λαός.

Όσο για το μεγάλο του κατόρθωμα αυτό της παραχώρησης της Εγνατίας, για την «ταμπακιέρα» και τον διπλασιασμό τους κόστους μεταφοράς ανθρώπων και προϊόντων που χρησιμοποιούν την Εγνατία, ούτε κουβέντα και εννοείτε ότι μέσα στην συζήτηση πρέπει να μπει και η αύξηση της τιμής της βενζίνης που σκαρφάλωσε ήδη στα δύο ευρώ και έπεται συνέχεια.

Χρήστος Σταϊκούρας: «Διαμορφώνουμε τις προϋποθέσεις για την ενίσχυση της βιωσιμότητας μιας μεγάλης εθνικής υποδομής, της Εγνατίας Οδού»

 

«Διαμορφώνουμε τις προϋποθέσεις για την ενίσχυση της βιωσιμότητας μιας μεγάλης εθνικής υποδομής, της Εγνατίας Οδού», δήλωσε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας κατά την τελετή υπογραφής της σύμβασης για την παραχώρηση της Εγνατίας Οδού.

Σύμφωνα με τον κ. Σταϊκούρα, πρόκειται για έναν αυτοκινητόδρομο, «που αποτελεί τη ραχοκοκαλιά του οδικού χάρτη της Βόρειας Ελλάδας, από τους Κήπους του Έβρου μέχρι το Λιμάνι της Ηγουμενίτσας. Συνδέεται με την ΠΑΘΕ και την Ιόνια Οδό, ενώ προχωρά και η σύνδεσή της με τον Ε65. Όλος ο κορμός της ηπειρωτικής Ελλάδας αποκτά έτσι ένα επαρκές δίκτυο αυτοκινητοδρόμων, που κάνει ασφαλέστερη και ταχύτερη τη διέλευση ανθρώπων και εμπορευμάτων», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών επεσήμανε ότι: «Το Ελληνικό Δημόσιο θα εισπράξει σημαντικό τίμημα, το δεύτερο υψηλότερο που έχει καταγραφεί έως σήμερα από την αξιοποίηση περιουσιακού στοιχείου, που έχει στο χαρτοφυλάκιό του το ΤΑΙΠΕΔ».