Κιμέρια. Κρυμμένος θησαυρός στα βουνά. Ποιος πολιτικός θα δώσει το οκ για να βγάλουν ένα κομμάτι ψωμί οι ιθαγενής της Ξάνθης;

Με ερώτηση του  ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Βελόπουλος Κυριάκος, ζητά να πληροφορηθεί από τον αρμόδιο υπουργό Περιβάλλοντος πότε θα αξιοποιηθούν τα μεταλοφόρα κοιτάσματα που εντόπισε το παλιό ΙΓΜΕ  τον παρελθόντα Οκτώβριο στα Κιμμέρια Ξάνθης. Η εν λόγω μεταλοφορία περιλαμβάνει ως επί τω πλείστο σιδηροπυρίτη, χαλκοπυρίτη και μαγνητίτη.

Με λίγα λόγια, ενώ από τον Οκτώβριο βρέθηκαν στην περιοχή των Κιμερίων ικανοποιητικές ποσότητες για εκμετάλλευση μεταλευμάτων, στο υπουργείο, ως συνήθως, πετάνε αετό, κάτι που προκάλεσε όπως ήταν φυσικό, την ερώτηση του κ. Βελόπουλου.

Τώρα ο κ. Βελόπουλος ρώτησε, το αν θα πάρει απάντηση είναι αλλουνού παπά ευαγγέλια καθώς επίσης αλλουνού παπά ευαγγέλιο είναι αν και πότε θα αξιοποιηθούν τα μεταλλεύματα που είναι «σπαρμένα» στα Κιμέρια για να ανοίξει καμμιά δουλειά.

Τέλος, ίσως ο Περιφερειάρχης και η τοπική πολιτική ηγεσία να μην είναι σε θέση να ορίσουν κάποιο διαγωνισμό παραχώρησης σε επιχειρηματία ο οποίος θα δώσει δουλειά στον τόπο, αλλά θα μπορούσαν οι τοπικοί βουλευτές, ο περιφερειάρχης, ο δήμαρχος και άλλα κατοικοεδρεύοντα πολίτικά τρωκτικά για να πιέσουν τον αναρμόδιο υπουργό να δώσει ένα κομμάτι ψωμί στον τόπο ανοίγοντας δουλειές.

Μάλλον χλωμό το κόβω για την επόμενη 20ετία.