Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΕ ΤΟ ΝΟΜΟ ΓΙΑ ΤΟ ΓΑΜΟ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΩΝ ΖΕΥΓΑΡΙΩΝ ΤΟΝΙΖΟΝΤΑΣ

«Η ΜΑΝΑ ΚΑΙ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΕΣ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΕΣ»

Ο βουλευτής της ΝΔ Ξάνθης Σπύρος Τσιλιγγίρης τι έπραξε;

 

 

 

Μπορεί να μην γνωρίζουμε τι έπραξε ο βουλευτής της ΝΔ Ξάνθης  Σπύρος Τσιλιγγίρης αναφορικά με την ψήφιση του νομοσχεδίου για τα ομοφυλόφιλα ζευγάρια στην Βουλή, όμως εκείνο που επίσημα και με θάρρος κοινοποίησε ο βουλευτής της ΝΔ Ροδόπης είναι ότι καταψήφισε τον νόμο.

Τι θα πει ο κ. Τσιλιγγίρης στους Ξανθιώτες για αυτή την στάση απέναντι στην πατρίδα, την θρησκεία και την οικογένεια. Ο ίδιος ξέρει.

 

Ποιο συγκεκριμένα ο  Βουλευτή Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας στην Ολομέλεια του Κοινοβουλίου στη συζήτηση για τα Ομόφυλα ζευγάρια ανέφερε μεταξύ άλλων και τα  εξής:

«Το υπό συζήτηση νομοσχέδιο είναι ιδιαίτερα κρίσιμο αξιακά, πολιτικά και εθνικά, διότι θα προσδιορίσει τη συνοχή, τον προσανατολισμό και την πορεία της Ελληνικής κοινωνίας προς το μέλλον.

Για το λόγο αυτό θεωρώ σημαντική την απόφαση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη να επιτρέψει στους βουλευτές να αποφασίσουν κατά συνείδηση, εφαρμόζοντας με συνέπεια την επιταγή του άρθρου 60 παράγραφος 1 του Συντάγματος.

Άλλωστε αυτή η ξεκάθαρη απόφαση του εκπέμπει και νοοτροπία ηγεσίας μεγάλου κόμματος που δικαιολογεί απόλυτα την ανθεκτικότητα και την πολιτική κυριαρχία της Νέας Δημοκρατίας διαχρονικά.

Επομένως κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, ενώπιον ενός αξιακού ζητήματος δεν χωρούν ούτε υπεκφυγές, ούτε δικαιολογίες. Ο καθένας στέκεται απέναντι στη συνείδηση του και στην Ελληνική κοινωνία και υπεύθυνα κάνει την επιλογή του που καταγράφεται ιστορικά και τον συνοδεύει για πάντα.

Το θέμα που συζητούμε είναι ιδιαιτέρως ευαίσθητο και σοβαρό, διότι αφορά από τη μία πλευρά την προστασία ενός Ατομικού Δικαιώματος του ελεύθερου σεξουαλικού προσανατολισμού και από την άλλη την προστασία μιας Κοινωνικής Αξίας, της παραδοσιακής πυρηνικής Οικογένειας.

Ως εκ τούτου θα ήταν τραγικό λάθος να συζητούμε στη βάση της σύγκρουσης ενός ακτιβιστικού φανατισμού των δικαιωματιστών και ενός ψηφοθηρικού μικροκομματικού λαϊκισμού κάποιων ακραίων.

Οι επιθετικοί προσδιορισμοί, από όπου κι αν προέρχονται, προδίδουν ένδεια επιχειρημάτων.

Δεν είναι φασίστας όποιος έχει διαφορετική άποψη, ούτε ακραίος ή ομοφοβικός, όποιος έχει το θάρρος να την εκφράζει δημόσια.