Η Δήμητρα Μπένου People & Culture Manager στο εργοστάσιο της JTI στην Ξάνθη

 

Αθήνα, 31 Ιανουαρίου 2024 –  Η Δήμητρα Μπένου ανέλαβε από την 29η Ιανουαρίου 2024 καθήκοντα People & Culture Manager στο εργοστάσιο της JTI στην Ξάνθη (ΣΕΚΑΠ).

Στο νέο της ρόλο ως P&C Manager στη ΣΕΚΑΠ θα διαχειριστεί όλες τις δραστηριότητες P&C του εργοστασίου με σκοπό την επίτευξη βέλτιστων επιχειρησιακών στόχων, και σε συνεργασία με την ομάδα P&C της JTI Hellas θα διασφαλίσει τη συνέπεια στην εφαρμογή των πρακτικών, των πολιτικών και των διαδικασιών της JTI στην Ελλάδα.

Η Δήμητρα Μπένου διαθέτει 15ετή εμπειρία στον τομέα του ανθρώπινου δυναμικού. Πριν την ένταξή της στην JTI, εργάστηκε ως HR Development & Project Manager στον Όμιλο Vivartia, ως Deputy Human Resources Manager στην Aegean Airlines και Deputy HR Director στην Olympic Air.

Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου International Human Resource Management και πτυχίου Ψυχολογίας από το Πανεπιστήμιο του Greenwich.

* * * * * *

 

 

Η Japan Tobacco International στην Ελλάδα

Η JTI είναι σήμερα η Νο.1 εταιρεία στον κλάδο των συμβατικών προϊόντων καπνού στην ελληνική αγορά και διαθέτει τόσο παραγωγική όσο και εξαγωγική δραστηριότητα στη χώρα με το εργοστάσιο της ΣΕΚΑΠ στην Ξάνθη. Από τον Οκτώβριο 2023, η JTI Hellas εισήλθε και στην κατηγορία των προϊόντων δυνητικά μειωμένου κινδύνου με τη διεθνή μάρκα της Ploom στην κατηγορία των προϊόντων τεχνολογίας θερμαινόμενου καπνού. Με τις επιχειρηματικές της δραστηριότητες, η JTI συνεισφέρει ετησίως πάνω από το 2% των συνολικών φορολογικών εσόδων της χώρας, από την απόδοση ΕΦΚ και ΦΠΑ καπνού, ενώ προμηθεύεται συστηματικά τα εξαιρετικής ποιότητας ελληνικά καπνά για τα προϊόντα της διεθνώς. Εκτός από την εγχώρια αγορά, η JTI Ελλάδας έχει και την ευθύνη των αγορών της Κύπρου και της Μάλτας, άμεσα απασχολώντας συνολικά 300 εργαζόμενους. Το 2024 η JTI Hellas αναγνωρίστηκε για 12η συνεχή χρονιά από το Top Employers Institute ως «Κορυφαίος Εργοδότης» στην Ελλάδα και ως ένας από τους 3 πρώτους ‘Κορυφαίους Εργοδότες’ στη χώρα.  Σχετικά με την JTI: www.jti.com