Αντίθετη η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων & Εμποροϋπαλλήλων Ν. Ξάνθης με το άνοιγμα των καταστημάτων την Κυριακή της παρέλασης των καρναβαλιών.

ΒΟΛΕΣ ΚΑΤΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΞΑΝΘΗΣ

«Ανοιχτά εμπορομάγαζα την Κυριακή της Αποκριάς= Αιτία πολέμου»!

Ως αιτία πολέμου παρουσιάζει το άνοιγμα των καταστημάτων την Κυριακή της Αποκριάτικης Παρέλασης και βάλλει κατά του Δημάρχου Ξάνθης αν ισχύσει αυτή η απόφαση. Ποιο συγκεκριμένα αναφέρει στην ανακοίνωσή της. Σε πρόσφατο δημοσίευμα του τοπικού τύπου αναφέρεται πως τα εμπορικά καταστήματα της Ξάνθης θα παραμείνουν ανοιχτά τη μέρα της αποκριάτικης παρέλασης, αν και ως άμεσα ενδιαφερόμενο σωματείο δεν έχουμε κάποια επίσημη ενημέρωση. Θυμίζουμε πως η συγκεκριμένη πρόταση, είχε γίνει πέρσι από τη διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου προς τον Δήμο Ξάνθης με βάση το νομοθετικό πλαίσιο κατά το οποίο το ωράριο λειτουργίας μπορεί να παρατείνεται με απόφαση του κατά τόπου δημάρχου, μετά από πρόταση του αντίστοιχου εμπορικού συλλόγου, μέχρι και τις 6(!) το πρωί της επόμενης μέρας.

Δημιουργείται η απορία σχετικά με την απόφαση του Δήμου Ξάνθης, τελικά για ποιον οργανώνονται οι γιορτές τις αποκριάς, καθώς με αυτή την απόφαση αποκλείεται ένα μεγάλο κομμάτι της τοπικής κοινωνίας και παράλληλα καλούν  τον Δήμαρχο Ξάνθης, σε περίπτωση που ισχύει το δημοσίευμα και υπάρχει απόφαση από τον προηγούμενο δήμαρχο, να πάρει θέση και να την αναιρέσει σημειώνοντας ότι η υποτιθέμενη τόνωση της αγοράς, δεν έρχεται μέσα από τα εξαντλητικά ωράρια για τους εμποροϋπάλληλους και τους αυτοαπασχολούμενους εμπόρους, που καλούνται να πληρώσουν τα σπασμένα.