Συρίγος: Δώρο στον Ερντογάν ή μήνυμα στο εσωτερικό της ΝΔ;

ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕ ΩΣ ΛΑΓΟΣ;

Το μόνο βέβαιο είναι ότι η δήλωση του κ. Συρίγου για παρωχημένη συνθήκη της Λωζάνης, μόνο τυχαία δεν μπορεί να χαρακτηριστεί και σίγουρα όχι από έναν άνθρωπο που «κόβει πολλά η γκλάβα του» που λένε και στο χωριό μου, έστω και αν αυτή είναι η διαπίστωση του, δεν λέγεται δημόσια και αφού ειπώθηκε, άρα, είχε τον σκοπό της.

Σε ποια κατεύθυνση; Θα φανεί αν «αγαπηθούμε» περισσότερο με τον Ερντογάν στο εγγύς μέλλων ή αν δούμε τις αντιδράσεις του πατριώτη Σαμαρά, να μπαίνει σαν τείχος στην διαλυτική συμπεριφορά του Μητσοτάκη στην κοινωνία και το κλείσιμο του ματιού στον Ερντογάν, στα Εθνικά Θέματα.

Ορθά όλες οι πτέρυγες της Βουλής αντέδρασαν με την δήλωση Συρίγου όσο και αν προσπάθησε να τα «μαζέψει».

Τώρα μετά και από την ευθεία πίεση του Σαμαρά, τι προσδοκά πολιτικά ο Μητσοτάκης, ουδείς γνωρίζει.

Αυτές οι κουβέντες, την ώρα που Ερντογάν τις αναμασά, δεν λέγονται από έναν Έλληνα βουλευτή του πνευματικού επιπέδου του Συρίγου και που ούτε κατά διάνοια «γλίστρησε» γλώσσα του.

Δεν είχα την τύχη να γνωρίσω από πολύ κοντά και αυτό το φωτεινό μυαλό του Μητσοτάκη, εκτός ίσως από κάποια φορά στο παρελθών, στο πλαίσιο κάποιας δήλωσης όταν επισκέφθηκε την Ξάνθη.

Πέρα από εκεί, αν δεν ήταν «κατά λάθος», σίγουρα δεν αντικατοπτρίζει την Εθνική γραμμή και μην βιαστούν  τα τοπικά στελέχη της ΝΔ να στείλουν μήνυμα στα κεντρικά ότι αριστερίζω ή ότι «πολυδεξιάζω».

Εγώ ο αδαής, δεν θα χρησιμοποιούσα αυτές τις λέξεις, αυτή την χρονική συγκυρία όταν ο Ερντογάν κρατά το Casus belli ανοιχτό και απαιτεί τον αφοπλισμό των νησιών μας.

Α.Π.