ΟΡΚΟΜΩΣΙΑ ΝΕΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΚΟΝΤΟΥ

Ποιες δεσμεύσεις, έναντι των Ξανθιωτών, ανέλαβε

Παρουσία πλήθους κόσμου πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας στο παλιό και ανακαινισμένο δημαρχείο της Ξάνθης, η ορκωμοσία του νέου Δημάρχου  Στράτου Κοντού και του νέου Δημοτικού Συμβουλίου.

Αξίζει να επισημάνουμε ότι είναι βέβαιο πώς η επιλογή του ανακαινισμένου δημαρχείου δεν έγινε τυχαία και σηματοδοτεί την πρόθεση του δημάρχου Στράτου Κοντού  να αξιοποιήσει για το καλό των Ξανθιωτών  κάθε ακίνητο του δήμου Ξάνθης και αυτό είναι ένα πολύ καλό σημάδι των προθέσεων του.

Είναι γεγονός ότι μετά από πολλά χρόνια, αποκτάται η αξία ενός ακινήτου, που ο δήμος της Ξάνθης επένδυσε χρήμα και επιστημοσύνη.

Ο ίδιος ο δήμαρχος,  φανερά συγκινημένος αγκάλιασε τους συνεργάτες του και για ακόμη μία φορά έκανε λόγο για την προσήλωση που πρέπει να δείξει η νέα δημοτική αρχή στους στόχους που έθεσε προεκλογικά για μία Ξάνθη αλλιώς, για μία Ξάνθη  πιο ανθρώπινη με σεβασμό στους δημότες της και με πολλή δουλειά για άμεση επίλυση των ζητημάτων που εκκρεμούν αλλά και που θα προκύψουν.

 

Ιδιαίτερα συγκινημένοι παρακολούθησαν την ορκωμοσία του Στράτου Κοντού τόσο ο πατέρας του Αλέξανδρος Κοντός όσο και η μητέρα του Σταυρούλα, καθώς και η αδερφή του

 

Στυλοβάτρια σε αυτό το νέο ξεκίνημα είχε δίπλα του ο νέος Δήμαρχος Ξάνθης τη σύζυγό του, η οποία δεν έλειψε στιγμή από το πλευρό του, τόσο κατά την προεκλογική περίοδο όσο και μετεκλογικά.

 

Ομιλία και συμβόλαιο με τον λαό της Ξάνθης

Στην ομιλία του ο νέος δήμαρχος δεσμεύθηκε – και με όρκο – παρουσία του Σεβασμιοτάτου Ξάνθης και Περιθεωρίου κκ Παντελεήμων ότι θα τηρήσει κατά γράμμα αυτά που δεσμεύθηκε προεκλογικά.

Κάλεσε σε γενική συ στράτευση όλων όσων με τις προτάσεις και τα έργα τους μπορούν να στηρίξουν την κοινή προσπάθεια και δεσμεύθηκε ότι θα ακούσει κάθε πρόβλημα. Κάθε δημότη της κάθε περιοχής σε όλη την επικράτεια του δήμου Ξάνθης.

Στην ομιλία του ο νέος δήμαρχος Ξάνθης αφού χαιρέτησε τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου και τους παρόντες δεσμεύθηκε ότι αυτά που ειπώθηκαν προεκλογικά θα τηρηθούν κατά γράμμα τονίζοντας ότι ο πανέμορφος τόπος μας αξίζει μία καλύτερη μέρα.

«Είμαστε ανοιχτή σε νέες ιδέες και προτάσεις από όπου και αν προέρχονται και είμαστε έτοιμοι να ακούσουμε τις ανάγκες όλων των πολιτών για να ξεπεράσουμε τα προβλήματα του δήμου μας. Μόνο με ενότητα και κοινή προσπάθεια μπορούμε να δημιουργήσουμε μία Ξάνθη ισχυρή και ανάλογων υψηλών δυνατοτήτων της. Στην προσπάθεια μας για την Ξάνθη που ονειρευόμαστε, είμαστε όλοι απαραίτητοι. Δεν περισσεύει κανείς. Μοναδικός μας αντίπαλος    αποτελεί η αδράνεια. Θα προχωρήσουμε με αποφασιστικότητα αντιμετωπίζοντας κάθε πρόκληση για την βελτίωση της καθημερινότητας των κατοίκων του δήμου μας. Αποτελεί προσωπική μου δέσμευση ο διαρκείς αγώνας κατά την διάρκεια της θητείας μου για την βελτίωση της πόλης μέσω παρεμβάσεων που ενισχύουν την ποιότητα ζωής και την οικονομία αλλά, και την επένδυση σε νοοτροπίες που θα αποτελέσουν την βάση για μία συμμετοχική δημοκρατική κοινωνία.

Στόχος μας είναι από την πρώτη μέρα της ανάληψης της διοίκησης, να γίνει αντιληπτό στους συμπολίτες μας, ότι πλέον εισερχόμαστε σε μία νέα εποχή στην οποία θα έχουν λόγο για όσα πραγματοποιούνται και για όσα σχεδιάζονται να γίνουν.

Σχεδιάζουμε μία Ξάνθη ανοιχτή δημοκρατική, βιώσιμη και ευημερούσα και είμαι βέβαιος ότι με σκληρή δουλειά, μπορούμε να τα καταφέρουμε.

Αξίζει στην Ξάνθη να γίνει ένας τόπος όπου οι πολίτες συμμετέχουν ενεργά στην δημόσια ζωή όπου η διαφάνεια, θα είναι καθημερινή πρακτική και όπου οι ανάγκες και οι φωνές των δημοτών λαμβάνονται υπόψιν με τρόπο σύγχρονο, ουσιαστικό και αποτελεσματικό. Να δημιουργήσουμε μία Ξάνθη που προωθεί την καινοτομία και την αειφορία σε όλους τους τομείς συμπεριλαμβανομένης της οικονομίας, της περιβαλλοντικής προστασίας και της κοινωνικής δικαιοσύνης.

Μία πόλη που προωθεί την εκπαίδευση, τον πολιτισμό και τον αθλητισμό προσφέροντας ευκαιρίες και υψηλό επίπεδο ζωής για όλους τους κατοίκους της.

Οι μεγάλες παρεμβάσεις που προτείνουμε, μπορεί να δείχνουν δύσκολες όμως, οφείλουμε να τις κάνουμε πραγματικότητα ώστε να ξανακάνουμε την Ξάνθη ιδανική πόλη για να ζει κανείς.

Φιλοδοξία μου δεν είναι να πετύχω, αλλά να πετύχουμε όλοι μαζί και να συνδέσω την θητεία μου με την ουσιαστική βελτίωση της καθημερινότητας του δημότη και παράλληλα με την δημιουργία μιας καθημερινότητας των δημοτών μας, αντάξια των προσδοκιών των δημοτών μας.

Στρέφουμε το βλέμμα μας στο μέλλων, σε όλα εκείνα τα μεγάλα έργα τα οποία μπορούν να αξιοποιήσουν όλα τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του τόπου μας, όπως το πλούσιο φυσικό περιβάλλον, το σημαντικό πολιτιστικό απόθεμα και το ιδιαίτερα δυναμικό, ανθρώπινο δυναμικό προσωπικό του δήμου μας, μετατρέποντας την Ξάνθη, σε οικονομικό και πολιτιστικό κέντρο της ευρύτερης περιοχής.

Κλείνοντας, θα ήθελα να σας πω ότι είμαι ενθουσιασμένος με την ευκαιρία που μου δίνεται να υπηρετήσω από το αξίωμα του δημάρχου τον τόπο μου, τον τόπο που γεννήθηκα και μεγάλωσα.

Γνωρίζω ότι υπάρχουν πολλά προβλήματα που πρέπει να λύσουμε, όμως, είμαι αποφασισμένος να δικαιώσω όσους πίστεψαν στο όραμά μας για να εργαστώ σκληρά, για να κάνω την Ξάνθη έναν δήμο ποιοτικότερο για όλους.

Θα ήθελα να ευχηθώ σε όλους τους συναδέλφους μου από όλες τις παρατάξεις, μία καλή και παραγωγική θητεία και να τους δηλώσω για μία ακόμη φορά την αποφασιστικότητα μου, να συνεργαστώ μαζί τους σε αυτό το δύσκολο έργο που όλοι αναλαμβάνουμε.

Τέλος θα ήθελα να ευχαριστήσω τους συμπολίτες μας που μας έδωσαν την εντολή να αλλάξουμε τον δήμο μας, να ευχαριστήσω το σύνολο υποψηφίων της δημοτικής παράταξης η «Ξάνθη Αλλιώς» που συνέβαλαν τα μέγιστα όλη αυτή την περίοδο και φυσικά να ευχαριστήσω την οικογένειά μου και ιδιαίτερα την Φλώρα, την σύζυγό μου που είναι και το στήριγμά μου.

Σας ευχαριστώ θερμά όλους και σας καλώ όλους μαζί, να συνεχίσουμε.