Με το σύνθημα «όχι στην συγκάλυψη» πολίτες της Ξάνθης πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τον θάνατο της 19χρονης από τον Π. Ζυγό

Η συγκέντρωση των πολιτών πραγματοποιήθηκε μέσω του fb στο κέντρο της πόλης  και πραγματοποιήθηκε πορεία προς την Αστυνομική διεύθυνση ζητώντας να μην «συγκαλυφθεί» το γεγονός, ενώ πολλά είναι τα ερωτηματικά της όλης υπόθεσης.

Σημειώνεται ότι την Τετάρτη στο Νοσοκομείο Κομοτηνής πραγματοποιήθηκε νεκροψία και νεκροτομή στην άτυχη κοπέλα, η κηδεία της οποίας θα γίνει την Πέμπτη το πρωί στον Π. Ζυγό.

Οι πολίτες συγκεντρώθηκαν στο κέντρο της πόλης και κατευθύνθηκαν προς την Αστυνομική Διεύθυνση, όπου σταμάτησαν, φωνάζοντας συνθήματα και ζητώντας δικαιοσύνη για τη μνήμη της νεαρής κοπέλας.

Όπως είναι γνωστό η 19χρονη άφησε την τελευταία της πνοή της Τρίτης (12/12) στο Νοσοκομείο της Καβάλας, όπου νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση. Η Αϊσέ είχε βγάλει βόλτα το σκύλο της, λίγα μέτρα μακριά από το σπίτι της, στον Π. Ζυγό, την περασμένη Τετάρτη το απόγευμα όταν παρασύρθηκε από αυτοκίνητο που οδηγούσε Αστυνομικός. Το σκυλάκι επέστρεψε στο σπίτι με το λουρί και αυτό ήταν που προκάλεσε πανικό στους συγγενείς της 19χρονης, με τη μητέρα της να βγαίνει στον δρόμο αναζητώντας τα ίχνη της.

Η κοπέλα μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης με βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και σε κρίσιμη κατάσταση διακομίσθηκε στη συνέχεια στην Καβάλα, όπου έδωσε μάχη για να παραμείνει ζωντανή. Η τραγωδία δεν έχει τέλος για τους συγγενείς και τους φίλους της 19χρονης, η οποία θα γιόρταζε τα γενέθλια της.

Ο 34χρονος Αστυνομικός που υπηρετεί στον Α.Τ Γενισέας Ξάνθης έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα, ενώ σε βάρος του σχηματίζεται δικογραφία για την υπόθεση για ανθρωποκτονία από αμέλεια, ενώ παραμένει στα κρατητήρια της αστυνομικής Διεύθυνσης Ξάνθης.