Έφυγε από τη ζωή η 19χρονη που παρασύρθηκε από ΙΧ στον Π. Ζυγό

ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ «ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΖΑΝ» ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ, Η ΕΝΤΟΛΗ ΗΤΑΝ ΞΕΚΑΘΑΡΗ: «ΟΧΙ ΣΥΓΚΑΛΗΨΗ».

Έφυγε από τη ζωή η 19χρονη που παρασύρθηκε από ΙΧ στην περιοχή του Π. Ζυγού Ξάνθης την περασμένη Τετάρτη που είχε διακομιστεί  στο Νοσοκομείο Καβάλας και νοσηλευόταν στη ΜΕΘ.

 

Η 19χρονη είχε σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και οι γιατροί έκαναν  ό,τι ήταν ανθρωπίνως και ιατρικώς δυνατό. Στο πλευρό της από την πρώτη στιγμή η οικογένειά της.

Η άτυχη νεαρή κοπέλα, το απόγευμα της 6 Δεκεμβρίου είχε βγάλει το σκυλάκι της βόλτα στην περιοχή του Π. Ζυγού Ξάνθης,  και διερχόμενο όχημα, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, την παρέσυρε με αποτέλεσμα το  σοβαρό τραυματισμό της.

Σύμφωνα με τις διασταυρωμένες πηγές μας, ο οδηγός του οχήματος που παρέσυρε την 19χρονη  είναι αστυνομικός στην ευρύτερη περιοχή της Ξάνθης, ο οποίος ήταν σε υπηρεσία και βρισκόταν σε ολιγόωρη άδεια. Προκάλεσε το δυστύχημα με το υπηρεσιακό του αυτοκίνητο.

Δεν εγκατέλειψε το θύμα όπως μας λένε οι έγκυρες πηγές μας, κάλεσε το ασθενοφόρο και αφότου απομακρύνθηκε το θύμα ο αστυνομικός στην προσπάθεια του να αποφευχθεί η αναφορά ότι ήταν με υπηρεσιακό αυτοκίνητο, το άφησε και επέστρεψε στον τόπο του δυστυχήματος με το ΙΧ του.

Με λίγα λόγια, στην προσπάθειά του να μην συνδεθεί το δυστύχημα με την υπηρεσιακή του ιδιότητα, σύμφωνα πάντοτε με τις πληροφορίες μας, ενημέρωσε το ΕΚΑΒ  για το συμβάν αλλά δεν το ανέφερε στην υπηρεσία.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της προανάκρισης, η Αστυνομική Διεύθυνση της Ξάνθης, από την ώρα που ξεκίνησε η προανάκριση και  από τα πρώτα ίχνη φάνηκε ότι πλησίασαν τον «δράστη», δόθηκε η εντολή από τα υψηλά ιστάμενα κλιμάκια της Αστυνομίας, να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση με αποτέλεσμα να αποσπασθεί η ομολογία του δράστη  17 ώρες μετά το δυστύχημα, και όπως ανέφερε υψηλόβαθμο στέλεχος της Αστυνομίας της Ξάνθης, από την στιγμή που πλησίασαν στην ταυτοποίηση του αστυνομικού, η εντολή ήταν ξεκάθαρη. «Όχι συγκάλυψη».

Πλέον η Ξάνθη μετρά ακόμη μία απώλεια ενός νέου ανθρώπου και η Ελληνική δικαιοσύνη θα κρίνει τον αστυνομικό που κάτω από αδιευκρίνιστες ακόμη συνθήκες, αφαίρεσε την ζωή ενός νέου ανθρώπου στον Π. Ζυγό της Ξάνθης.