Στο 1ο Συνέδριο Invest in Greece
η Γεωργία Πετροπούλου Legal Director της JTΙ

Θετικό παράδειγμα για ξένους επενδυτές
η συνεχιζόμενη επένδυση της JTI στην Ελλάδα

Αθήνα 24 Νοεμβρίου 2023 –  Στους λόγους για τους οποίους η JTI αποφάσισε να επενδύσει στην Ελλάδα και στο εργοστάσιο της ΣΕΚΑΠ, στις αιτίες που την οδήγησαν στη συνέχιση της επένδυσής της στα προϊόντα θερμαινόμενου καπνού αλλά και στις ευκαιρίες και προκλήσεις που αναδύονται σήμερα στο ελληνικό επιχειρηματικό περιβάλλον αναφέρθηκε η κα Γεωργία Πετροπούλου Legal Director, JT International Hellas συμμετέχοντας στο 1ο Συνέδριο Invest in Greece που διοργάνωσε η Νομική Βιβλιοθήκη υπό την αιγίδα του Υπ. Ανάπτυξης, του Enterprise Greece, του Growthfund – National Fund of Greece, του Συνδέσμου Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος, του Συνδέσμου Μετόχων Ελληνικών Χρηματιστηρίων και του Συνδέσμου Εταιρειών Καινοτόμων Εφαρμογών Ελλάδος.

Πιο συγκεκριμένα, συμμετέχοντας στην  ενότητα «Οι προκλήσεις των ιδιωτικών Επενδύσεων & των ιδιωτικοποιήσεων στην Ελλάδα» με συντονιστή τον κ. Μάνο Μαστρομανώλη, Εταίρο, Lambadarios Law Firm, η κα Γεωργία Πετροπούλου επαναβεβαίωσε την εμπιστοσύνη την οποία επιδεικνύει η JTI στην αναπτυξιακή προοπτική της Ελλάδας και στην ανερχόμενη οικονομία και αναγνώρισε τη σημασία της θετικής μεταστροφής της μακροοικονομικής εικόνας της χώρας. Για τους λόγους αυτούς και παρά τις προκλήσεις, η JTI συνεχίζει ως συνεπής και σταθερός επενδυτής να εμπιστεύεται την ελληνική οικονομία με την παραγωγική, εξαγωγική και επενδυτική της παρουσία έχοντας μάλιστα αναγνωριστεί ως ο #1 Άμεσος Ξένος Επενδυτής και παρασκευαστής προϊόντων καπνού στη Βόρεια Ελλάδα, όπως ανέφερε η κα Πετροπούλου η οποία σημείωσε χαρακτηριστικά:

«Μετά και την ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας, η χώρα μας έχει σήμερα όλα τα εχέγγυα να αποτελέσει πρόσφορο έδαφος μιας επιτυχημένης επιχειρηματικής κίνησης. Η δική μας επένδυση στην Ελλάδα, από την εξαγορά της ΣΕΚΑΠ και την ανάπτυξή της μέχρι σήμερα, αλλά και με τον νέο επενδυτικό μας πυλώνα με την είσοδό μας στα προϊόντα θερμαινόμενου καπνού, συνιστούν ένα σαφές θετικό παράδειγμα από μόνα τους.». Τέλος, η κα Πετροπούλου προέτρεψε τους ξένους επενδυτές να εμπιστευθούν τη σταθερή αναπτυξιακή προοπτική της Ελλάδας και να επενδύσουν στη χώρα, να εκμεταλλευτούν το θετικό κλίμα και τις ευκαιρίες που μπορεί να προσφέρει η Ελληνική Οικονομία (αύξηση εξαγωγών, βελτίωση της ελκυστικότητας της χώρας ως επενδυτικό προορισμό) και να αξιοποιήσουν το εξειδικευμένο και άρτια εκπαιδευμένο ανθρώπινο δυναμικό, ικανό να στηρίξει αποτελεσματικά κάθε επενδυτικό έργο και πρωτοβουλία.

* * * * * *

 

Η Japan Tobacco International στην Ελλάδα

Η JTI είναι σήμερα η Νο.1 εταιρεία στον κλάδο των συμβατικών προϊόντων καπνού στην ελληνική αγορά και διαθέτει τόσο παραγωγική όσο και εξαγωγική δραστηριότητα στη χώρα με το εργοστάσιο της ΣΕΚΑΠ στην Ξάνθη. Από τον Οκτώβριο 2023, η JTI Hellas εισέρχεται και στην κατηγορία των προϊόντων δυνητικά μειωμένου κινδύνου με τη διεθνή μάρκα της Ploom στην κατηγορία των προϊόντων τεχνολογίας θερμαινόμενου καπνού. Με τις επιχειρηματικές της δραστηριότητες, η JTI συνεισφέρει ετησίως πάνω από το 2% των συνολικών φορολογικών εσόδων της χώρας, από ΕΦΚ και ΦΠΑ καπνού, ενώ προμηθεύεται συστηματικά τα εξαιρετικής ποιότητας ελληνικά καπνά για τα προϊόντα της διεθνώς. Εκτός από την εγχώρια αγορά, η JTI Ελλάδας έχει και την ευθύνη των αγορών της Κύπρου και της Μάλτας, άμεσα απασχολώντας συνολικά 300 εργαζόμενους. Το 2023 η εταιρεία συμπεριλήφθηκε στους «Πρωταγωνιστές της Ελληνικής Οικονομίας» αποσπώντας το βραβείο «Επιχειρηματική Εξωστρέφεια» για 2η συνεχή χρονιά. Το 2023 είναι η 3η συνεχόμενη χρονιά που η JTI Hellas πιστοποιήθηκε από το Top Employers Institute ως ο No.1 «Κορυφαίος Εργοδότης» στην Ελλάδα. www.jti.com