Πολεοδομία της Ξάνθης μία τροχοπέδη στην ανάπτυξη του τόπου

Μου λένε οι συνδημότες μας, ότι ο νέος δήμαρχος, πρέπει να προσέξει το θέμα της πολεοδομίας.

Δεν γίνεται 15 μηχανικοί να κάθονται και ο Ξανθιώτης να κάνει 8 μήνες για να πάρει μία άδεια κατεδάφισης, καταγγέλλουν. Μας λέει συγκεκριμένος επαγγελματίας και φίλος της εφημερίδας: «Φίλος, περιμένει 8 μήνες για να κατεδαφίσει το ακίνητό του, θέλει να χτίσει, να αφήσει χρήματα στην αγορά αλλά δυστυχώς, οι μηχανικοί από ότι μαθαίνω κάνουν «λευκή απεργία» με αποτέλεσμα να μην εξυπηρετείται ο Ξανθιώτης.

Σαφέστατα το θέμα της κακής λειτουργίας των μηχανικών της πολεοδομίας, δεν βγαίνει πρώτη φορά στον αέρα και δεν είναι λίγοι οι Ξανθιώτες που εκφράζουν παράπονα.

Συμφωνούν όλοι, ότι ως εργαζόμενοι και μάλιστα επιστήμονες, ότι πρέπει να αμείβονται καλά, να υπάρχουν οι κατάλληλες συνθήκες εργασίας,  αλλά πρέπει να δουλεύουν και ο Ξανθιώτης, ο οποίος με τον άλφα ή βήτα τρόπο, πληρώνει τις υποχρεώσεις του απέναντι στον κράτος – και μέσα σε αυτό συγκαταλέγεται και ο δήμος-  θα πρέπει να εξυπηρετείται. Τον αν έχουν εσωτερικά προβλήματα ή προβλήματα ανταγωνισμού αυτό είναι δικό τους θέμα.

Οι Ξανθιώτες πάντως χαρακτηρίζουν την πολεοδομία ως γάγγραινα.

Το τι θα κάνει ο νέος δήμαρχος, πώς θα τους συντονίσει, ενδεχομένως και να συγκρουστεί μαζί τους γιατί η συντεχνία αυτή, απ’ ότι λένε οι πολίτες, είναι δυνατή, άσχετα αν στο παρελθών ακούστηκαν σημεία και τέρατα.

Σαφώς και είναι κατακριτέα και καταδικαστέα, όμως, κάποια στιγμή αυτό το μουχαμπέτι με την πολεοδομία να τελειώνει.

Δεν είναι δυνατόν ο συγκεκριμένος συμπολίτης μας να περιμένει μία άδεια κατεδάφισης 8 μήνες.

Αν το προς κατεδάφιση κτίσμα είναι επικίνδυνο για διερχόμενους; Αν από εκεί περνούν μικρά παιδιά, τότε οι άνθρωποι της πολεοδομίας τι θα πουν στους γονείς;

Το ίδιο συμβαίνει με ετοιμόρροπα κτίρια στην Ξάνθη, αλλά, όπως δείχνει το αποτέλεσμα της ύπαρξης και «λειτουργίας ;;;» της πολεοδομίας, δεν ιδρώνει κανενός το αυτί. Και όσο τα ζητήματα γραφειοκρατίας που επικαλούνται, καθώς και του φόρτου εργασίας, είναι παραμύθια της Χαλιμάς. Όλοι γνωρίζουν πώς σκέφτεται και λειτουργεί μερίδα των δημοσίων υπαλλήλων, ίσως,  θα πρέπει το κακό, να γίνει πρώτα, και μετά να κινηθούν, αν ποτέ κινηθούν.

Δήμαρχε, πεδίον δόξης λαμπρό.