Ματθαίος Σαβίδης. Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με τον Μανώλη Τσέπελη:  «Γιατί πιστεύω ότι έχει και βούληση και πολιτικά οράματα»

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΥΛΙΚΙΑΝΟΣ. Εκτιμώ ότι ο τίτλος «Ματθαίος Σαββίδης, το «διαμάντι της τοπικής πολιτικής σκηνής»  που χρησιμοποιήσαμε στην προηγούμενη έκδοση της «ΗΧΩ» δεν ήταν τυχαίος γιατί πλέον δεν μιλάμε απλά για έναν αντισυμβατικό πολιτικό της Ξάνθης, αλλά για έναν ευπατρίδη που πέρα από χρώματα και κόμματα, έχει μπροστά την Ξάνθη και τίποτε άλλο. και κυρίως, αυτό που έχει να πει τα λέει ευθέως και χωρίς περιστροφές.

Η αλήθεια είναι ότι ο χειμαρρώδης λόγος του δεν τιθασεύεται γιατί είναι αληθινός. Κάλυψε  κατά πολύ τον προϋπολογισμένο χώρο στην «ΗΧΩ». Προσπαθήσαμε ομολογουμένως να τον περιορίσουμε, αλλά δεν μπορείς να περιορίσεις τα λόγια που λένε αλήθειες που σε άλλους αρέσουν και σε άλλους όχι.

Απλά αφήσαμε τον λόγο του να κυλίσει. Αξίζει ο αναγνώστης να αφιερώσει χρόνο για να διαβάσει την συνέντευξη του. Ίσως κάπου στα λόγια του δει τον εαυτό του και διαβάσει λόγια που δεν τολμά δημόσια να πει ο ίδιος.

Αυτός είναι ο Ματθαίος Σαββίδης ένας άνθρωπος που είναι στο «πόδι» 24 ώρες το 24ωρο και κάνει πράγματα που αφήνουν το αποτύπωμά τους στην πόλη. Κυρίως όμως, ξέρει που βρίσκεται, τι θέλει και το ζητά γιατί το αξίζει και όχι γιατί είναι ο Ματθαίος Σαββίδης, ο γιατρός, ο αθλητικός παράγοντας ο αυτοδιοικητικός.

ΕΚΕΙΝΟ ΟΜΩΣ ΠΟΥ ΠΑΡΑΔΕΧΕΤΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΧΕΤΑΙ ΚΑΝΈΝΑΣ ΑΛΛΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΌΣ ΣΤΗΝ ΞΑΝΘΗ, ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ. ΑΥΤΟΥΣ, ΛΕΕΙ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΗΡΙΞΟΥΜΕ ΟΛΟΙ.

 

ΜΑΤΘΑΙΟΣ ΣΑΒΒΙΔΗΣ: Πρώτα πρώτα, πιστεύω ότι δεν υπάρχουν διαμάντια στην πολιτική γιατί νομίζω ότι για να είσαι πολιτικός και να ασχολείσαι με τα κοινά, σημαίνει και πρέπει να είσαι ταγμένος σε αυτό το πράγμα. Πρέπει να λειτουργείς ως ευπατρίδης, Να είσαι ευπατρίδης. Δηλαδή αυτό που πρεσβεύουμε οι 700 δημοτικοί υποψήφιοι σύμβουλοι, πρέπει να περικλείει στις πράξεις και τις ενέργειες μας τον όρο ευπατρίδης. Πρέπει να αφιερώνεις χρόνο για την πολιτική και ένας  βασικός λόγος που συντάχθηκα με τον Μανώλη είναι γιατί είναι 50 ώρες την ημέρα στο κατόπι της πόλης. Δεν είναι τυχαίο ότι είναι 30 χρόνια στον χώρο αυτόν με όσους συμφωνούν και όσους διαφωνούν. Δημοκρατία έχουμε, απόψεις είναι».

Για όλα φταίει ο προηγούμενος δήμαρχος. Κάντε μας δήμαρχο για να φταίμε εμείς

«Ένας άλλος λόγος που είμαι με τον Μανώλη, είναι γιατί με έχουν πείσει οι πολιτικοί του αντίπαλοι, ότι δεν έκανε τίποτε και έτσι σκέφτομαι ότι αφού δεν έκανε τίποτε, ευκαιρία είναι να τα κάνει. Ήταν πειστικά τα επιχειρήματα τους, αλλά μέσα σε αυτά, δεν είδα ούτε μία πρόταση. Οι προτάσεις είναι χιλιομασημένες και τα παράπονα είναι επίσης χιλιοειπωμένα.

Μάλιστα, αν λάβουμε υπόψη τις φυσικές καταστροφές σε όλη την Ελλάδα, βλέπουμε ότι όλοι τα ίδια ζητάνε και πιστεύω ότι για τις καταστροφές στην Νέα Υόρκη, ο Τσέπελης φταίει. Με λίγα λόγια, όλα αυτά τα στραβά και τα ανάποδα, πάει και τα δημιουργεί ο δήμαρχος; Τα δημιουργούμε εμείς οι ίδιοι και μετά θέλουμε έναν να λέμε τα παράπονά μας για τον δήμαρχο στον δήμαρχο. Δηλαδή ουσιαστικά, αυτοί που σήμερα διεκδικούν τον θώκο τον δημαρχιακό, λειτουργούν με έναν τρόπο που λέει ότι για όλα φταίει ο προηγούμενος δήμαρχος, κάντε μας δήμαρχο να φταίμε μετά εμείς.  Ποιες είναι οι σημαντικές προτάσεις που έχουμε ακούσει από τις άλλες παρατάξεις; ότι θα καθαρίσουν την «μπουγάδα» ας πούμε; Τόσα χρόνια γιατί δεν καθάριζαν την μπουγάδα»;

Φταίει η νοοτροπία μας

Είναι μία κακή νοοτροπία. Από πού πηγάζει το θάρρος και το θράσος, το δικαίωμα να βρίζεις τον άρχοντα. Επειδή κάτι δεν γίνεται όπως εσύ το σκέφτεσαι; Και εγώ λέω το εξής. Πεδίο δόξης λαμπρό. Υπάρχουν 700 υποψήφιοι και πέρα από την οικογενειακή και επαγγελματική τους κατάσταση που μας προβάλλουν, αυτοί οι 700 τι έχουν κάνει στην πόλη; Το να είναι δηλαδή κάποιος επιτυχημένος επαγγελματίας σημαίνει κάτι; Εδώ όμως δεν πας να κάνει κάτι επαγγελματικά. Διάβασα στα ειδησεογραφικά σάιτ ότι έγινε μία δωρεά ενός απινίδωση στο 3ο Λύκειο και πέσαν να τον φάνε και την Λυκειάρχισσα. Και μακάρι και οι 700 να έδιναν από έναν απινιδωτή σε όλα τα σχολεία. Και γιατί να μην το χρησιμοποιήσει ο συνυποψήφιος αυτό το πράγμα; Με λίγα λόγια, κάνει μία δωρεά, μία ευεργεσία και του την «πέφτεις»; Και να πάρω πάσα στον εαυτό μου.  Την πόλη θα την ζώσουν αυτοί που δεν έχουν ζήσει στην πόλη; Με λίγα λόγια, είδαμε σε έναν κομματικό οργανισμό ότι ήρθε να σώσει την Ελλάδα κάποιος που δεν έζησε στην Ελλάδα. Ε πώς θα μας σώσει δηλαδή;

Είναι νατουραλιζε. Ε, έχουμε γεμίσει νατουραλιζέ στους υποψηφίους.  Εν κατακλείδι, ένας που δεν ζει στην πόλη, δεν έχει ζήση στην πόλη και ένας που δεν έχει κάνει τίποτε για την πόλη, είναι συνυποψήφιος μου και διεκδικεί την ψήφο ή το δημαρχιλίκι, δεν πρέπει πρώτα να δούμε τι έκανες;

Βρίσκεται εδώ και 30 χρόνια εκεί. Αν ήταν τόσο λαμόγιο όπως λένε κάποιοι ή τόσο ανίκανος όπως λένε κάποιοι άλλοι. Θα ήταν 30 χρόνια εκλεγμένος;

Τότε, πώς έχει κάνει έναν πανίσχυρο συνδυασμό που η προέλευση των μελών είναι από παντού. Είναι ένας συνδυασμό που τώρα πιά όλοι μας στο παρακαλετό πήγαμε,  βάζω και τον εαυτό μου. Αυτοί είναι η πραγματικότητα. Στην αρχή, ήταν αυτός που έψαχνε, κάτι που σημαίνει ότι για να βρισκόμαστε σε αυτόν τον συνδυασμό,  κάτι πιστεύουμε.

Ας σταματήσουμε για τον δήμαρχο και να μιλήσουμε για σένα.  Με αφορμή τις συζητήσεις μου με ανθρώπους της αγοράς, υπάρχει μία γκρίνια, μία μιζέρια, η αγορά δεν δουλεύει όπως θα έπρεπε. Θα ήθελα την θέση για όλο αυτό. Πώς θα μπορέσετε ως διοίκηση να στηρίξετε αυτόν τον κόσμο, την αγορά, ως δημότης θα ήθελα αρωγό τον δήμο και ο κάθε πολιτιστικός σύλλογος μία φορά τον μήνα να οργανώνει μία εκδήλωση για να έρθει κόσμος στην πόλη, θα ήθελα ως δημότης να έρχονται φίλαθλοι στην πόλη μας. Θα ήθελα να ακούσω μία πρόταση από τον Ματθαίο Σαββίδη

Θα εκφράσω τις προτάσεις μου και αυτά που σκέφτομαι και νομίζω ότι πολλές από αυτές μπορούν να υλοποιηθούν  από οποιαδήποτε δημοτική αρχή και αν προκύψει από τις εκλογές. Θα ήθελα σε αυτό το σημείο να πω, ότι οι αντιπαλότητες, οι κριτικές οι καλόπιστες ή κακόπιστες, πρέπει να τελειώσουν την επομένη των εκλογών και όσοι εκλεγούν ή εκλεγούμε, θα πρέπει να προσπαθήσουμε για πέντε χρόνια, αυτά τα οποία ζητάμε να τα κάνουμε. Το ζητούμενο να δουλέψει η αγορά,  να ομορφύνει η πόλη, να καθαρίσει, να εκλείψουν φαινόμενα τα οποία πλέον δεν τα αποκαλώ τριτοκοσμικά είναι κοσμικά τα έχει όλος ο πλανήτης δηλαδή η πρόσβαση των ανθρώπων με ειδικές ανάγκες, στις δομές. Το μεταναστευτικό, το οποίο μας αγγίζει και εμάς, οι κοινωνικές ομάδες που είναι παρεμβατικές έως και ενοχλητικές κατά κάποιους, όμως, είναι ένα φαινόμενο που δεν αφορά μόνο την Ξάνθη και είναι ένα φαινόμενο που δεν μπορεί να λυθεί τοπικά. Δεν μπορεί να λυθεί με νόμους και ποινές, βλέπουμε τι γίνεται στην Σουηδία, σε μία χώρα ευνομούμενη που την θαυμάζουμε και που δεν είναι έτσι τα πράγματα.

Να κοιτάξουμε τα λάθη του παρελθόντος, να διορθώσουμε τα λάθη της παρούσας κατάστασης και να  αποφύγουμε τα λάθη του μέλλοντος. Εμένα δεν μου αρέσει η γκρίνια, δεν μου αρέσει η κακομοιριά δεν μου αρέσει η μιζέρια.

Πρόσφατα, τον Ιούνιο βρέθηκα στο Μόναχο της Γερμανίας που επίσης θαυμάζουμε, όμως δεν είναι έτσι τα πράγματα. Είναι μία πόλη πολύ βρώμικη, δεν είχε παιδικές χαρές στο κέντρο της πόλης, είτε έχει μία παιδική χαρά, βρώμικη, ελεεινή και τρισάθλια με μπουκάλια με σακούλες πεταμένες. Αυτά στην Γερμανία. Υπάρχει ένα παγκόσμιο φαινόμενο το οποίο έχει δημιουργήσει η δύση , ο πλούτος και που έχει να κάνει με το εργατικό δυναμικό το οποίο δεν υπάρχει. Εγώ θα πω κάτι διαφορετικό και θα αντιστρέψω αυτό που ανέφερες. Ευτυχώς που υπάρχουν τα παιδιά που πάνε στην Ευρώπη στις ναυπηγοεπισκευαστικές ζώνες και επιστρέφουν χρήμα στην πόλη. Που κινείτε αυτό το χρήμα, στην πόλη κινείτε. Τι θέλουν να μας πούνε δηλαδή, ότι δεν υπάρχει ανοικοδόμηση στην Ξάνθη; Δεν δουλεύουν οι εταιρείες που πουλάνε αυτοκίνητα στην Ξάνθη, στην Ελλάδα ή στον πλανήτη; Η κακομοιριά και η μεμψιμοιρία ότι φταίει πάντοτε κάποιος αυτό είναι σαν αυτό που λέμε, του διπλανού μου η κατσίκα να ψοφήσει. Δες πόσα μαγαζιά έχουν ανοίξει με κοινό αντικείμενο την ίδια ώρα που λέμε ότι δεν έχει δουλειά. Δεν λέω ότι είναι αγγελικά πλασμένα προς Θεού, μην πάμε στην άλλη πλευρά των πραγμάτων και μην πούμε ότι δεν υπάρχουν λάθη κα ότι δεν διορθώνονται και φυσικά υπάρχουν λάθη και φυσικά διορθώνονται. Λέω το εξής, να κοιτάξουμε τα λάθη του παρελθόντος, να διορθώσουμε τα λάθη της παρούσας κατάστασης και να  αποφύγουμε τα λάθη του μέλλοντος. Εμένα δεν μου αρέσει η γκρίνια, δεν μου αρέσει η κακομοιριά δεν μου αρέσει η μιζέρια. Το να είσαι στο καφενείο ή στον καναπέ, και να κάνεις κριτική … Συνέχεια φταίνε οι άλλοι και ποτέ δεν άκουσα να λένε ότι κάπου φταίνε και αυτοί. Φωτογραφίζεις τα μπάζα από το ταρτάν και λες έχει μπάζα, μα αφού γίνεται έργο, λογικό είναι να υπάρχουν μπάζα.

Αγορά. Πάντα υπάρχουν λύσεις.

Η παλιά πόλη π.χ. πανέμορφα, μία βόλτα ο επισκέπτης και θα αφήσει χρήματα στην πόλη. Εννοείτε ότι υπάρχουν στραβά και παραλείψεις. Ποια πόλη δεν έχει προβλήματα.  Όπως δεν βλέπουμε και αυτά που γίνονται. Έγινε το καρναβάλι, οι γιορτές παλιάς πόλης, το χατζιδάκειο με πρόσφατο αυτό το βόλεϊ που έγινε στην κεντρική πλατεία και πάλι υπήρχαν άτομα που γκρίνιαζαν. Δεν υπήρχαν επισκέπτες, δεν πέρασαν καλά δεν ακούστηκε το όνομα της Ξάνθης;

Αθλητικός τουρισμός- κολυμβητήριο

Το λέω. Πρέπει να αναπτυχθεί ο αθλητικός τουρισμός. Δηλαδή να έρχεται κόσμος για αγώνες στην Ξάνθη. Έχεις το Αμοιρίδιο, αντί να περιβάλλουν όλοι αυτοί οι συνδυασμοί με αγάπη και στοργή δεν το κάνουνε.

Οι «πουθενάδες» και η πόλη

Πολύ ωραία να ζηλεύεις, να εποφθαλμιείς αυτά που κάνουν οι άλλοι αλλά, κάνε  τα και συ με άλλο τρόπο, στήριξε με άλλο τρόπο αυτές τις ομάδες. Και πώς ο κάθε υποψήφιος θα στηρίξει όλο αυτό; Έχοντας ιδέες, προτάσεις να γίνει καλύτερο. Να συνταχθούν όλο αυτοί που πάνε κόντρα στο κολυμβητήριο όλα αυτά τα χρόνια και αν δεν ήταν ο δήμαρχος δεν θα άνοιγε. Όμως, θα πρέπει να δημιουργηθεί ένα Εθνικό κολυμβητήριο ώστε να μπορεί να γίνονται αγώνες διεθνής, να χρειάζονται ξενοδοχεία, και οι ξενοδόχοι αντί να κλαίγονται να επενδύσουνε. Αυτά όμως, δεν είναι θέματα του δήμου αλλά της πολιτείας. Η Ξάνθη έχει τρομερό πλούτο και μπορούνε κάλλιστα όλοι αυτοί που γκρινιάζουνε να στηρίξουν τον άρχοντα που θα βγει αύριο να σταθούνε όλοι στο πλάι του για να τον βοηθήσουνε να πάει καλύτερα η πόλη. Πρέπει να λέμε σαν αντιπολίτευση όχι και ξαναζητάν την ψήφο; Με λίγα λόγια τι είναι αυτό που μπορείς να κάνεις εσύ καλύτερα και δεν μπορούμε εμείς. Έλα να μας πεις πώς θα γίνει καλύτερα. Και τι ακριβώς σημαίνει να είσαι πετυχημένος επαγγελματίας; Η πόλη το καρπώθηκε; Βοηθηθήκανε οι ομάδες; Έγινε κάποια χορηγία, πήραν μία κάρτα μέλους;. Πουθενά. Εγώ τους αποκαλώ «πουθενά δες» διότι δεν είναι πουθενά στα δρώμενα της πόλης.

Για να γίνει η πόλη ποιο θελκτική πρέπει να κάνουμε έργα.

Ο πολιτισμός μιας οικογένειας, μιας πόλης, μιας χώρας, φαίνεται από την τουαλέτα και από την κουζίνα. Θέλει δημόσιες τουαλέτες, Φιλοξενεί χιλιάδες κόσμο σε τακτά χρονικά διαστήματα. Δεν το έχω ακούσει από κανέναν να το λέει στο πρόγραμμα του. Όσο για τους δρόμους και τους βρώμικους κάδους δεν φταίει μόνο ο δήμαρχος γιατί στο τέλος, εσύ τους βρώμισες.

Αντιλαμβάνεσαι τι λες; Είναι προεκλογική περίοδος, μπορεί κάποιοι να θυμώσουν.

Να θυμώσουν και να πιούν και ξύδι και να μην με ψηφίσουν. Για μένα δεν είναι αυτοσκοπός να εκλεγώ, έχω εκλεγεί, μπορεί να μην εκλεγώ γιατί υπάρχουν καλύτεροι από μένα, και μπορεί να μην εκλεγώ γιατί δεν λέω τα πράγματα έτσι όπως θέλουν να τα ακούσουν. Να μην εκλεγώ ποτέ. Υπάρχουν δεκάδες συνυποψήφιοι, 700 και μέσα σε αυτούς υπάρχουν σίγουρα καλύτεροι από εμένα. Ας βγουν. Είμαι από τους πολίτες που θέλουν να βλέπουν νεότερους από μένα στα κοινά. Σχεδόν καθημερινά ρωτάω τους συμπολίτες μας τι θέλουν σε αυτήν την πόλη και η απάντηση είναι σχεδόν ίδια. Καθαριότητα, δρόμους κ.λ.π. Ένας να κάνει μία πρόταση η οποία μπορεί να υλοποιηθεί δεν έκανε κανένας.  Να σου πω και κάτι άλλο. Ξεκίνα από την παλιά πόλη και κατέβα στο κέντρο. Πόσα παγκάκια με σκιάδιο υπάρχουν; Ούτε ένα. Και εγώ λέω ότι ένας μεγάλος σε ηλικία θέλει να σταματήσει κάπου την ώρα που έπιασε βροχή. Που θα σταματήσει; Μια ανάσα γιατί είναι καρδιοπαθής. Που θα σταματήσεις; Δεν άκουσα κάποιον από τους υποψηφίους να πούνε, φτειάξτε και αυτό το πράγμα; Λένε τα ίδια πράγματα και μάλιστα με καταγγελτικό τρόπο.

Η κριτική ξεκινάει από τον εαυτό μας

Αυτό λέω στα παιδιά μου. Στάσου στον καθρέπτη και κάνε την αυτοκριτική σου και αν αυτά που παρουσιάζεις, είναι αυτά που ζητάς από τους άλλους, τότε ζήτα τα και τότε κρίνε.

Απευθείας αναθέσεις δεν είναι έτσι όπως παρουσιάζονται

Ακούω πολλούς και κρίνουν και λεν για απευθείας αναθέσεις. Αλλά θα πρέπει να καταλάβουν και πώς λειτουργεί το δημοτικό συμβούλιο και τις δυσκολίες που υπήρχαν, τον κορονοϊό και ολιγομελές το σχήμα το οποίο διαχειριζόταν τον δήμο και αν δεν υπήρχαν άλλοι που ενταχθήκανε στον συνδυασμό του δημάρχου, δεν θα κινούταν τίποτε, Εγώ δεν εντάχθηκα στον συνδυασμό του δημάρχου, αλλά προτίμησα να είμαι μέχρι την τελευταία στιγμή και να βοηθάω. Δεν το θεωρούσα σωστό ούτε να αφήσω τον συνδυασμό, αλλά ούτε και να συμμετέχω στις αποφάσεις που έπαιρνε ο αρχηγός του συνδυασμού με τον οποίο εκλέχθηκα, διότι διαφωνούσα μαζί του αλλά, μπορούσα κάλλιστα να βοηθήσω κάποιες αποφάσεις και επιλογές του δημάρχου από την θέση της αντιπολίτευσης η οποία δεν αντιπολιτεύεται για να αντιπολιτεύεται. Κρίνει και βοηθάει στο να γίνει κάτι καλύτερα.

Άνθρωποι με ανάγκες

Έχω και άλλες προτάσεις, πολλές που αφορούν  και άτομα που έχουν την ανάγκη και εγώ δεν δέχομαι τον όρο ΑΜΕΑ, διότι όλοι είμαστε εν δυνάμει ΑΜΕΑ, ο καρδιοπαθείς δεν είναι ΑΜΕΑ; Ένας που έχει μία πάθηση και πρέπει να αθληθεί δεν είναι ΑΜΕΑ; Τι είναι; Εμείς οι απέξω εκμεταλλευόμαστε την κάθε αδυναμία για να κάνουμε ότι είμαστε αρωγοί στην κάθε αδυναμία, να παραστήσουμε δηλαδή τους αρωγούς. Στην πραγματικότητα όμως, εμείς είμαστε αυτοί που θα παρκάρουμε στην διάβαση των ΑΜΕΑ ή θα βάλουμε την καρέκλα στην διάβαση των τυφλών.  Δεν βάζει ο δήμαρχος τις καρέκλες ή τα αυτοκίνητα στις ράμπες που περνάνε οι τυφλοί.

ΚΟΣΥΝΘΟΣ

Είναι ένας χείμαρρος και δεν έχει  συνεχόμενη ροή. Άρα αυτό που πρέπει να κανείς   είναι να φροντίσεις για την  ασφάλεια. Δεν είναι να αξιοποιήσουμε τον Κόσυνθο ως αξιοθέατο, αλλά, να αξιοποιήσουμε τον Κόσυνθο προστατεύοντας τον.  Τον Κόσυνθο, αντί να τον φωταγωγήσουμε για να βλέπουμε τα βράχια και τα βατράχια, θα πρέπει να τον φροντίσουμε για να μη γίνει επικίνδυνος

ΠΕΡΙΑΣΤΙΚΟ ΑΛΣΟΣ

Αν δεν υπήρχαν  οι εθελοντές και δεν ήταν όλη την μέρα εκεί εθελοντικά για την πυροπροστασία ίσως, και εμείς να κινδυνεύαμε και άρα, αυτοί οι άνθρωποι πρέπει να είναι οι προβεβλημένοι και οι τιμώμενοι σε αυτή την πόλη. Και θα πρέπει και οι 700 υποψήφιοι, να είναι οι εθελοντές και οι ευεργέτες της πόλης και μετά να ζητήσουν την ψήφο

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ

Κάναμε το κοινωνικό ιατρείο. Τι θα πει δημοτικό ιατρείο; Όσοι από την αντιπολίτευση το προτείνουν δεν γνωρίζουν τι τους γίνεται. Ούτε γνώση έχουν και είναι άσχετοι. Η πρωτοβάθμια υγεία λειτουργεί μια χαρά στην Ξάνθη. Η δευτεροβάθμια είναι δύσκολα. Αυτό δεν λύνεται με πορείες και διαμαρτυρίες.

Αποχή

Δεν μπορεί να λέει κάποιος ότι τον δήμαρχο τον εξέλεξε το Δροσερό και την ίδια ώρα που είσαι στον αστικό πυρήνα, δεν πήγε να ψηφίσεις. Σε αυτό είμαι κάθετος. Εσύ δεν πήγες, πώς κάνεις κριτική; Ξεκάθαρα. Την ώρα που δεν συμμετέχεις σε μία δημοκρατική διαδικασία, δεν δικαιούσαι να ασκήσεις κριτική.

Με λίγα λόγια, βγήκε ο καινούριος δήμαρχος και αυτοί που δεν ψήφισαν γιατί δεν πείστηκαν, είναι οι ποιο απαιτητικοί. Με συγχωρείς φίλε, αλλά άσε μας να κάνουμε και αυτά για τα οποία εσύ δεν πείστηκες ότι θα τα κάνουμε.

Αυτός είναι ο Ματθαίος Σαββίδης. Άμεσος, ευθύς, αντισυμβατικός και οι αλήθειες που λέει απλά είναι αλήθειες. Μήπως επιτέλους η Ξάνθη χρειάζεται ανθρώπους σαν τον Ματθαίο Σαββίδη;

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΥΛΙΚΙΑΝΟΣ