Ο Χ. Γκιαουράκης από το Κουτσό είναι ένας συμπολίτης μας που αγαπά την δουλειά, την προκοπή του τόπου και νοιάζεται για την καθημερινότητα των συνδημοτών του.

Ο Χ. Γκιαουράκης εκτός από το επαγγελματικό του πεδίο, και σημειωτέο, θεωρείτε από τους συναδέλφους του, ένα από τους αξιολογότερα στελέχη στην περιοχή μας, και με την ενασχόληση του στα αθλητικά πράγματα, μέσο της ποδοσφαιρικής  ομάδας  Παύλος Μελάς Κουτσού, έχει αναπτύξει την απαραίτητη κοινωνική ζύμωση η οποία τον οδήγησε να πάρει την απόφαση να ασχοληθεί με τα κοινά, προκειμένου να διευρύνει την κοινωνικοπολιτική του προσφορά στους κατοίκους του Κουτσού, τους συγχωριανούς και φίλους.

Είναι γεγονός ότι το Κουτσό, είναι ακόμη ένας ενεργός οικισμός και επιθυμία του είναι να μην μετατραπεί σε έρημος τόπος

Έντιμος, λιτός και εργασιομανής.

Είναι τα στοιχεία που τον διακρίνουν και με βάση αυτά, πορεύεται στην επαγγελματική, κοινωνική και οικογενειακή ζωή του.

Επιθυμία του είναι, οι συγχωριανοί, να βιώνουν την καθημερινότητά τους, όσο γίνεται πιο ανώδυνα. Πιστεύει ότι και με την δική του προσπάθεια, την στήριξη από τον δήμαρχο Γιώργο Τσιτιρίδη, το χωριό του, θα λύσει σημαντικά προβλήματα της καθημερινότητας.

Επέλεξε τον συνδυασμό του Γ. Τσιτιρίδη γιατί πιστεύει ότι οι πολίτες, πρέπει να αναλάβουν δράση.