Ο Δημήτρης Καλαμπάκας στον ΛΕΥΚΙΠΠΟ !

Ο ΑΟ ΛΕΥΚΙΠΠΟΣ ΞΑΝΘΗΣ ανακοινώνει τη σπουδαία προσθήκη του Δημήτρη Καλαμπάκα που θα ηγηθεί των προσπαθειών της ομάδας μας για την αγωνιστική περίοδο 2023-2024.

Μια προσθήκη που ήρθε μετά τις κατάλληλες ενέργειες του Προέδρου, Ματθαίου Σαββίδη, αλλά και του προπονητή Γεώργιου Ζαφειρούδη που έπραξαν τα δέοντα ώστε ο πολύπειρος forward να δώσει τη συγκατάθεση του και να φοράει τη φανέλα του ΛΕΥΚΙΠΠΟΥ στο πρωτάθλημα της National League 1.

Ευχόμαστε στον Δημήτρη και σε όλους τους παίχτες του ΛΕΥΚΙΠΠΟΥ καλή αγωνιστική χρονιά με υγεία και πολλές επιτυχίες.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ  

Η ενασχόληση του με το μπάσκετ ξεκίνησε σε ηλικία 13 ετών στην ομάδα των Μαχητών Πεύκων και το 2008εντάχθηκε στον ΠΑΟΚ όπου παρέμεινε για 4 χρόνια μέχρι δηλαδή και το 2012 με έναν ενδιάμεσο δανεισμό στη Φλόγα Αναγέννησης. Στα 19 του αγωνίστηκε σε 7 παιχνίδια στην Α1 σε μία σεζόν όπου ο ΠΑΟΚ τερμάτισε στην 7η θέση.

Το καλοκαίρι του 2009 δόθηκε δανεικός στην Αναγέννηση Φλόγας που συμμετείχε στη Β΄ Εθνική.

Η επιστροφή του στον  “Δικέφαλο του Βορρά” την επόμενη σεζόν ήταν γεγονός. Αγωνίστηκε σε 16 παιχνίδια στην Α1 με τον ΠΑΟΚ να πραγματοποιεί εξαιρετικό πρωτάθλημα τερματίζοντας 3ος και παίρνοντας το εισιτήριο για τα προκριματικά της EuroLeague. Ακόμα έπαιξε και σε 3 αγώνες του EuroCup όμως εκεί η ομάδα του αποκλείστηκε στη φάση των ομίλων.

Σε ηλικία 22 ετών ο Καλαμπάκας πήρε την απόφαση να αποχωρήσει από τον ΠΑΟΚ με προορισμό την Καβάλα. Η ομάδα συμμετείχε στην Α1 όμως η πορεία της δεν ήταν η καλύτερη δυνατή και μοιραία ήρθε ο υποβιβασμός.

Στα 2 χρόνια που παρέμεινε στην Α2 κατάφερε να κατακτήσει το πρωτάθλημα και την άνοδο έχοντας πρωταγωνιστικό ρόλο.

Η σεζόν 2015-2016 τον βρήκε στη Α.Ε. Λιβαδειάς η οποία ολοκλήρωσε τη χρονιά στη 10η θέση της Α2 και το επόμενο καλοκαίρι επέστρεψε στους Μαχητές Πεύκων

Η Δόξα Λευκάδας ήταν ο επόμενος σταθμός στην πλούσια καριέρα του με την οποία τερμάτισε στην 6η θέση και στη συνέχεια ο Ιπποκράτης Κω τερματίζοντας στην 8η θέση αλλά στο τέλος της χρονιάς τραυματίστηκε.

Την περίοδο 2019-2020 επέστρεφε φορώντας τη φανέλα της Ασπίδας αλλά το πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής όπως και όλα τα πρωταθλήματα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης διακόπηκε λόγω κορωναϊου.

Το 2021-2022 αναδείχθηκε πρωταθλητής με τον Αίαντα Ευόσμου αντιμετωπίζοντας τον ΛΕΥΚΙΠΠΟ ενώ την περσινή χρονιά φόρεσε τη φανέλα του Βίκου Ιωαννίνων.