Κραυγή αγωνίας από τους δημότες: «Θα καούμε» λένε

Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΑ «ΜΠΑΝΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ»;

Σύμφωνα με καταγγελία συνδημότισσάς μας ενώ οι δήμος Ξάνθης και το τμήμα πρασίνου κλάδεψε τα δένδρα, «ξέχασε» να μαζέψει τα κλαδιά, με αποτέλεσμα, αντί να αποσοβήσει μία εστία πυρκαγιάς δημιούργησε, προφανώς λόγω αδιαφορίας, μία νέα.

Γνώμη μας είναι ότι αν καεί ο τόπος, θα πρέπει να θεωρηθεί ηθικός αυτουργός ο αντιδήμαρχος πρασίνου. Ο οποίος αντί να προστατεύσει τους δημότες από μία πιθανή πυρκαγιά, ο ίδιος δημιουργεί με την αδιαφορία του εστίες πυρκαγιές. Προφανώς οι ελεγκτικοί μηχανισμοί της Ξάνθης, μαζί με τον δήμαρχο συμμετέχουν στα «μπάνια του λαού» οπότε που να βρεθεί χρόνος για την προστασία των δημοτών από την πυρκαγιά. Προφανώς αυτούς, τους φυλάει ο Θεός.

Ποιο συγκεκριμένα και σύμφωνα με την καταγγελία και το φωτογραφικό υλικό:

Το τμήμα πρασίνου στις 1 Αυγούστου έκοψε τα δέντρα. Δυστυχώς για την περιοχή της Νεάπολης απέναντι από την εκκλησία,  μάζεψε τους κορμούς, αλλά άφησαν πίσω τα κλαδιά και τα φύλλα, τα οποία αρκεί μία σπίθα για να γίνει παρανάλωμα πυρός όλη η περιοχή. Μάλιστα συνδημότης μας επικοινώνησε με το τμήμα πρασίνου, ανέφερε τον άμεσο κίνδυνο πυρκαγιάς, αλλά όπως είπε στον συνδημότη μας η υπεύθυνη γραμματειακή υποστήριξη,  θα … δρομολογηθεί  η υπόθεση.

Τελικό συμπέρασμα; Μέχρι το τμήμα πρασίνου να δρομολογήσει τις προτεραιότητές του οι Ξανθιώτες θα καούνε σαν τα ποντίκια.