ΔΗΛΩΣΗ

ΤΟΥ ΔΙΟΝΥΣΗ ΚΛΑΔΗ, ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗΣ ΜΕ ΤΗ ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

 

«ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ 10ΕΥΡΟΥ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ Κ. ΜΕΤΙΟΥ»

 

Η εκδήλωση της Περιφέρειας ΑΜΘ για την «κοινωνική» πολιτική που … άσκησε η διοίκηση του κ. Μέτιου εντάσσεται στις προεκλογικές φιέστες που θα έχουν και συνέχεια! Μόνο που σε αυτές ο κ. Περιφερειάρχης θα έπρεπε να απολογείται και όχι να αυτοθαυμάζεται!

Σύμφωνα με όσα παρουσιάστηκαν, η περιβόητη «κοινωνική» πολιτική της ΠΑΜΘ αφορούσε τα ψίχουλα που απλώς διαχειρίστηκε την κατανομή τους από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (χρήματα των λαών της ΕΕ). Γιατί τα 86 εκατομμύρια ευρώ για 325 εργαζόμενους και 89000 ωφελούμενους αντιστοιχούν – στην τετραετία της διοίκησής του – στα έξοδα μισθοδοσίας των ελάχιστων αυτών εργαζομένων στις ανεπαρκείς και υποστελεχωμένες υπηρεσίες και δομές της ΠΑΜΘ και περίπου σε … ένα 10ευρω το μήνα για κάθε ωφελούμενο!!!

Η εισήγηση του κ. Μέτιου ήταν όντως αποκαλυπτική της γύμνιας του τοπικού κράτους που για τις ανάγκες των πιο ευάλωτων επιφυλάσσει επί της ουσίας … τσάι και συμπάθεια, αλλά για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων δίνει τα ρέστα του.

Ο κ. Περιφερειάρχης λοιπόν ομολόγησε μεταξύ άλλων:

  • Ότι στις πόλεις του Έβρου, της Ξάνθης και της Καβάλας … δεν υπάρχει ανάγκη για Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης για τα άτομα με αναπηρία!
  • Ότι αντίστοιχα δεν υπάρχει ανάγκη χρηματοδότησης για Συμβουλευτικά Κέντρα και Ξενώνες Φιλοξενίας για κακοποιημένες γυναίκες στο Βόρειο Έβρο, την Ξάνθη και τη Δράμα!
  • Ότι σε Έβρο, Ροδόπη, Ξάνθη και στην πλειοψηφία των Δήμων της Καβάλας και της Δράμας τα Κέντρα Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (ΚΗΦΗ) δεν έχουν ανάγκη οικονομικής στήριξης!

Οι εξαγγελίες για το νέο ΕΣΠΑ και το διπλασιασμό των κονδυλίων δικαιολογημένα θυμίζουν το «ώδινεν όρος και έτεκεν μυν», αφού η κοροϊδία των pass του κ. Μέτιου θα συνεχιστεί και … τα 10ευρα θα γίνουν το πολύ 20ευρα το μήνα!

Ο λαός της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης εδώ και δεκαετίες βιώνει τις πρωτιές σε όλη την ΕΕ στην ανεργία των νέων, τις ελαστικές σχέσεις εργασίας, την ενεργειακή φτώχεια, την ανέχεια και δεν ανέχεται πλέον την επιχείρηση εξαπάτησης. Χόρτασε από τις μεγαλοστομίες χωρίς κανένα αντίκρισμα στη ζωή του, από τις ψεύτικες υποσχέσεις. Μπορεί να βάλει μπροστά τις σύγχρονες ανάγκες του και να διεκδικήσει ουσιαστική στήριξη των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, δημόσιες δομές σύγχρονες, εξοπλισμένες και στελεχωμένες για τα ΑΜΕΑ, τις κακοποιημένες γυναίκες, τα παιδιά και τα βρέφη, τους ηλικιωμένους, τους χρόνια πάσχοντες.

Για αυτό και στις 8 Οκτώβρη μπορεί να κάνει το βήμα και να δυναμώσει τη μόνη φωνή πραγματικής διεκδίκησης, αντίστασης στη βάρβαρη πολιτική κυβερνήσεων, Περιφερειών και Δήμων. Να παραμερίσει τους επίδοξους «σωτήρες» του, τις παρατάξεις που συνδιοίκησαν με τον κ. Μέτιο αλλά και αυτές που σκιαμαχούν για τα μικρά και «μιλούν τη γλώσσα της συναίνεσης» στα μεγάλα και καθοριστικά. Με ψήφο στη Λαϊκή Συσπείρωση και οργάνωση παντού μπορούμε να τους στείλουμε και το λογαριασμό.